Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
antonija ::
Mogoče kdo vse če je v zadnji verziji Global Stable/developer za Redmi 3S že slovenščina?Za install uradnega ROMa ne rabis odklepat bootloaderja ali ga flashat preko fastboota. Samo nalozi na telefon, pejd v updater app in browsaj do image-a, potem pa telefon vse naredi.
bi posodil kar preko fastboot-a, da ne čakam na kodo za odklep BL.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Tinaamalaa ::
Ja sej vidis kaksni procesor je noter :)
Za kamero pa pogledaš kateri senzor je... Ti telefoni se kupujejo bolj zaradi price/performance, senzorji so ponavadi Sony ali Samsung...
Za kamero pa pogledaš kateri senzor je... Ti telefoni se kupujejo bolj zaradi price/performance, senzorji so ponavadi Sony ali Samsung...
Jerry000 ::
Tinaamalaa je izjavil:
Ja sej vidis kaksni procesor je noter :)
Ne spoznam se niti mal na te procesorje :)
knap ::
Ce se ne spoznaš na to niti malo, je tak vseeno :)
Plus je, da vzames Qualcomm Snapdragon...grafika je superiorna proti vsem ostalim...ne segreva se, itd...
Pa mores vedet, da redkokatera aplikacija zna uporabljat več jeder hkrati, tako da ce vidis 20 jeder od Mediateka, se to nic ne pove, ker ga Snapdragon poseka.
Te nove igrice, ki so na narejene na Vulkan API lahko koristijo več jeder hkrati.
Dobri procesorji od Qualcomma trenutno so SD,650,652,821,835, midrange 430,625, izogibas se 808,810, najboljsi bi naj bil 835, ki pride naslednji mesec na Mi6 in Galaxy S8.
Plus je, da vzames Qualcomm Snapdragon...grafika je superiorna proti vsem ostalim...ne segreva se, itd...
Pa mores vedet, da redkokatera aplikacija zna uporabljat več jeder hkrati, tako da ce vidis 20 jeder od Mediateka, se to nic ne pove, ker ga Snapdragon poseka.
Te nove igrice, ki so na narejene na Vulkan API lahko koristijo več jeder hkrati.
Dobri procesorji od Qualcomma trenutno so SD,650,652,821,835, midrange 430,625, izogibas se 808,810, najboljsi bi naj bil 835, ki pride naslednji mesec na Mi6 in Galaxy S8.
MucuCat ::
Tinaamalaa je izjavil:
sem preveril kolk se kaj uporablja procesor na mi5. Telefon uporablam za klice, sms, glasba, slikanje, internet. Torej vse razen igranje iger pa procesor nikoli ne gre na več, kot 1.36GHz.
Pomoje trenutno najboljši procesor je sd625, ker je še vedno ful predober za vsa opravila, ki se jih opravlja na telefonu + ful je varčn z energijo.
Kolega se mi je ravno prejšnji tedn hvalil, da si je kupil Dogee telefon z deset jedrnim procesorjem pa kaka mašina da je to, pa sem se začel smejat. Sem mu povedal, da tut če bi mel 100 jeder, mu nič ne pomaga, ker verjetno nobena aplikacija ne porablja več, kot 2 jedra naenkrat + baterija mu bo takoj šla + pregreval se bo po vsej verjetnosti. Za piko na i je vzel iz neke x tgovine na aliexpressu in mora sedaj plačati še carino, tako da je naneslo na 270EUR..
Moj idealen telefon je redmi 4 prime, top performance + insane baterija, vendar me je velikost roba okoli telefona in slaba kamera odvrnila. Zato sem vzel Mi5, s katerim sem zelo zadovoljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MucuCat ()
roberto1 ::
pošteno napisano!
Tinaamalaa je izjavil:
sem preveril kolk se kaj uporablja procesor na mi5. Telefon uporablam za klice, sms, glasba, slikanje, internet. Torej vse razen igranje iger pa procesor nikoli ne gre na več, kot 1.36GHz.
Pomoje trenutno najboljši procesor je sd625, ker je še vedno ful predober za vsa opravila, ki se jih opravlja na telefonu + ful je varčn z energijo.
Kolega se mi je ravno prejšnji tedn hvalil, da si je kupil Dogee telefon z deset jedrnim procesorjem pa kaka mašina da je to, pa sem se začel smejat. Sem mu povedal, da tut če bi mel 100 jeder, mu nič ne pomaga, ker verjetno nobena aplikacija ne porablja več, kot 2 jedra naenkrat + baterija mu bo takoj šla + pregreval se bo po vsej verjetnosti. Za piko na i je vzel iz neke x tgovine na aliexpressu in mora sedaj plačati še carino, tako da je naneslo na 270EUR..
Moj idealen telefon je redmi 4 prime, top performance + insane baterija, vendar me je velikost roba okoli telefona in slaba kamera odvrnila. Zato sem vzel Mi5, s katerim sem zelo zadovoljen.
Someday never comes!
lopov ::
-- snip --
Kolegica je kupila ta telefon, do sedaj je uporabljala iphone 5 in je več kot zadovoljna. Morda imava oba s kolegico glede kamere nižje standarde kot ti a se obema zdi, da je kamera v običajnih razmerah čisto OK, dela hitro in slike so dobre (primerjala sva z iphone in lumia 830). Baterija drži 3 dni s tem, da je neprestano v uporabi.
V pisarni sedaj razmišljamo, da bi ob menjavi službenih telefonov vzeli kar tega. Telefon je dobila v času praznikov v dveh tednih za cca. 130 EUR z vsemi stroški.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
kanarin ::
Že ki debata poteka o kvaliteti kamer na Xiaomi telefonih me zanima kakšna je razlika s starejšimi uveljavljenimi flagship telefoni - konkretno Samsung Galaxy S3. Imata Redmi 3s oz Redmi 4 boljši, slabši ali primerljiv fotič ? Iščem nov telefon za boljšo polovico, ne gre za zahtevno uporabnico, še najbolj pomembni se mi zanjo zdita kvaliteta ekrana (zdaj je seveda navajena na super amoled) in glavne kamere.
Pa še to -zakaj bi se recimo splačalo dati (najmanj) 100 € več za MI5 ?
Pa še to -zakaj bi se recimo splačalo dati (najmanj) 100 € več za MI5 ?
Samael ::
Ne poznam razlike med Redmi 4 pro in Samsung Galaxy S3, ker slednjega nisem imel, se pa ne strinjam z nekom zgoraj, ki je zapisal, da ima R4 pro "slabo" kamero. Za moje pojme ima telefon čisto solidno kamero, ki povsem zadosti vsakršnim potrebam kamere na nekem današnjem sodobnem telefonu, nihče pa očitno ne bo delal profesionalne fotografske kariere s telefonom ...
Matej_K ::
Sedaj ima pa tudi jaz problem z nalaganjem novega ROMa na bratov Redmi 2
Pred sabo imam model Redmi 2 HM2014813 inkot vidim na xiaomi.eu moram zloadati dol ROM za model WT86047.
Zloadal sem si tudi TWRP Recovery.
Zaženem telefon v fastboot mode, povežem z računalnikom, zaženem na računalniku TWRP.
Telefon preide v Recovery mode, se reštarta in še enkrat restart v Recovery mode.
ROM (pustim v rar) ki sem ga prej downloadal iz xiaomi.eu prenesem preko raziskovalca na telefon, poljubna mapa...
V recovery potem pritisnem instal,izberem ROM (rar) in dam install. Nekaj uspešno naredi
Me vpraša za SUPER SU, dam ne, reboota telefon in ko se reboota telefon obvisi na zaslonu ko se pokaže MI in spodaj tri pikice kise premikajo (je telefon zmrznil? Kaj mi je za narediti?
Res prosim za pomoč,probal sem že veliko stvari..
Pred sabo imam model Redmi 2 HM2014813 inkot vidim na xiaomi.eu moram zloadati dol ROM za model WT86047.
Zaženem telefon v fastboot mode, povežem z računalnikom, zaženem na računalniku TWRP.
Telefon preide v Recovery mode, se reštarta in še enkrat restart v Recovery mode.
ROM (pustim v rar) ki sem ga prej downloadal iz xiaomi.eu prenesem preko raziskovalca na telefon, poljubna mapa...
V recovery potem pritisnem instal,izberem ROM (rar) in dam install. Nekaj uspešno naredi
Me vpraša za SUPER SU, dam ne, reboota telefon in ko se reboota telefon obvisi na zaslonu ko se pokaže MI in spodaj tri pikice kise premikajo (je telefon zmrznil? Kaj mi je za narediti?
... .. .
MrStein ::
Tinaamalaa je izjavil:
Helios X25 ima 2x Cortex-A72 2.5GHz, kar ni za zanemarit.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Samael ::
Scaramouche je izjavil:
Kje pa nabavljate te telefone?
Trenutno je tule med nami najbolj "in" Goldway https://goldway.aliexpress.com/store/31... pri čemer med navedenimi metodami pošiljanja izbereš Seller's Shipping Method (poštnina € 11,06) s čimer ti bo telefon poslan preko druge EU države, ti pa se boš tako izognil plačilu DDV-ja.
Če ti pod znakom Mi piše "powered by android" in se tri pikice premikajo, pomeni da se bo Ui bootnil.
To zna trajat tudi par minut, ampak treba pustit.
Ko boš imel samo Mi znak in nič drugega,potem imaš "težavo":)
Sedaj ima pa tudi jaz problem z nalaganjem novega ROMa na bratov Redmi 2
Someday never comes!
Matej_K ::
Če ti pod znakom Mi piše "powered by android" in se tri pikice premikajo, pomeni da se bo Ui bootnil.
Pravkar pustil malo dlje časa, vse ok. Hvala...jao jaz budala
... .. .
Ne poznam razlike med Redmi 4 pro in Samsung Galaxy S3, ker slednjega nisem imel, se pa ne strinjam z nekom zgoraj, ki je zapisal, da ima R4 pro "slabo" kamero. Za moje pojme ima telefon čisto solidno kamero, ki povsem zadosti vsakršnim potrebam kamere na nekem današnjem sodobnem telefonu, nihče pa očitno ne bo delal profesionalne fotografske kariere s telefonom ...
http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3s...
Ne pravim da so slike zanic. Pac odvrnilo me je, da je fotoaparat slabsi kot na 3s.
MrStein ::
Ja, prvi zagon po nadgradnji malo traja.
Ne pravim da so slike zanic. Pac odvrnilo me je, da je fotoaparat slabsi kot na 3s.
No, upoštevaj, da je SGS3 flagship, ki je stal tam 800 EUR ob izidu, primerjaš pa ga z "jajčki" za 200 EUR (ali celo 120 EUR).
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
next3steps ::
Tinaamalaa je izjavil:
So dost solidni SoCi, vsekakor boljši od SD 430. Fuck it, še 801 je boljši od 808, kar se perfomansa tiče. Ima pa verjetno 430 kakšen bolj uporaben bonbonček več.
Ja, prvi zagon po nadgradnji malo traja.
To velja nasploh za vse pametne tulifone, še posebej za Android.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
No, upoštevaj, da je SGS3 flagship, ki je stal tam 800 EUR ob izidu, primerjaš pa ga z "jajčki" za 200 EUR (ali celo 120 EUR).
Moj komentar se je nanasal na redmi 3s proti 4 prime. Ce ze bi si upal trdit da mata redmi 3s in 4 komot bolso kamero. S3 ma 8mp z 2.6f + samo 1gb ram + 2100mah baterijo (3s in 4 prime pa 4100mah..). Kdorkoli je nameraval kupit galaxy s3 naj raje 3x premisli ker tehnologija gre tako hitro naprej, da je danes galaxy s3 "jajcke"
next3steps je izjavil:
Tinaamalaa je izjavil:
So dost solidni SoCi, vsekakor boljši od SD 430. Fuck it, še 801 je boljši od 808, kar se perfomansa tiče. Ima pa verjetno 430 kakšen bolj uporaben bonbonček več.
So solidni SoCi, HelioX25 je ze kar mocen ampak GPU zelo zaostaja za Adreno510+ (poglej primerjave).Pa se custom ROMov je vedno ogromno, pri MTKbpa bolj bogo...
Blazz ::
ker sem naročeval že na antelife, efox in goldway , samo primerjava časovno za vse ki še ne veste:
ante in efox , od 11-15 dni
goldway 7 dni
to je od naročila do paketa na domu.
ante in efox , od 11-15 dni
goldway 7 dni
to je od naročila do paketa na domu.
MTK ima dovolj podpore. Custom romi so pa en navaden šoder že od kar pomnim. Le redki so vredni svojega imena.
MIUI, Lineage, Remix(Resurrection), Pacman (se še sploh razvija?), Stock. Več kot tega ne rabiš. Če rabiš teme, jih ima MIUI več kot dovolj. Rabiš kake cukre? Namestiš za to namenjen kernel. Igračkanje je zabavno ravno dva dni in en torek.
PS, typo v prejšnjem postu.
Še 801 je boljši od SD430.
MIUI, Lineage, Remix(Resurrection), Pacman (se še sploh razvija?), Stock. Več kot tega ne rabiš. Če rabiš teme, jih ima MIUI več kot dovolj. Rabiš kake cukre? Namestiš za to namenjen kernel. Igračkanje je zabavno ravno dva dni in en torek.
PS, typo v prejšnjem postu.
Še 801 je boljši od SD430.
Toiletman ::
Mislim tale xiaomi je totalno zgreseni. Delajo nekaj poceni z dobrimi specifikacijo zanemarjajo pa najbolj pomembno stvar v sedanjem casu - kamero. Zato ga ne bom kupil. Raje dam za oneplus 3t ali pa pocakam na oneplus 4. Tisockrat boljsa opcija za boljso izkusnjo. Moj oce se zdaj ima oneplus one in je se vedno neverjeten po 3 letih. Pravtako baterija. Kamera pa vrhunska in primerljiva z danasnjimi kamerami. In verjamem da xiaomi kamere ne morejo preseci oneplus one 3 leta staro kamero.
ingeniero ::
Toiletman: Imam Xiaomi 4 PRO. Kamera je res bolj slaba, ampak ima zelo dobro baterijo, pa tudi procesor je čisto spodoben. Za takšno ceno, tako dobrega telefona pod 250 € pri nas ne dobiš ... Sam sem nad tem telefonom navdušen.
stara mama ::
Mislim tale xiaomi je totalno zgreseni. Delajo nekaj poceni z dobrimi specifikacijo zanemarjajo pa najbolj pomembno stvar v sedanjem casu - kamero. Zato ga ne bom kupil. Raje dam za oneplus 3t ali pa pocakam na oneplus 4. Tisockrat boljsa opcija za boljso izkusnjo. Moj oce se zdaj ima oneplus one in je se vedno neverjeten po 3 letih. Pravtako baterija. Kamera pa vrhunska in primerljiva z danasnjimi kamerami. In verjamem da xiaomi kamere ne morejo preseci oneplus one 3 leta staro kamero.
Ti si res en cekret...
Primerjaj telefone ki so NOVI in njihovo takratno ceno ob izidu.
Optika je optika in tu ni poceni dobre rešitve, vse so samo softwarske izboljšave.
Ne boš menda profesionalni fotograf s telefonom? Niti s kompaktnim fotoaparatom ne, ki že vsi povrsti posekajo vse telefone (v primerjalnih cenovnih razredih seveda).
Ampak najboljši je pa seveda tist tavelik, z izmenljivimi objektivi in reče se mu DSLR, stane ti za 5 ali 10 xiaomijev skupaj, njegov namen je pa samo ena in edina stvar: delat čimboljše slike.
Namen telefona je pa vse drugo kot za v studio.
Čudno da ne jokaš, da ti digitalni zoom poslabša kvaliteto...
Common sense...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Podobno izkušnjo je imel kolega, ki je prodajal laptope. Najprej folk gnjavi za laptop, ki je 199€ v Leclercu, potem pa v trgovini gleda laptop za 999€, na koncu ne kupi nič:)
Oneplus 3T je vrhunski telefon. Tu ni kaj za debatirat. Tudi vrhunski za svojo ceno recimo. ampak stane 439€. Če to primerjamo z Redmi serijo, ki stane max 200€, verjetno neka razlika mora bit. In tudi je.
Prioritete in cena, ki jo je kdo pripravljen plačat so zelo različne!
Oneplus 3T je vrhunski telefon. Tu ni kaj za debatirat. Tudi vrhunski za svojo ceno recimo. ampak stane 439€. Če to primerjamo z Redmi serijo, ki stane max 200€, verjetno neka razlika mora bit. In tudi je.
Prioritete in cena, ki jo je kdo pripravljen plačat so zelo različne!
Someday never comes!
Če ponudijo za isto ceno, lahko. Ker pa večino svojih produktov ne ponujajo za takšno ceno, kot jih 1+1, pa ne morejo.
vsaj po specifikacijah ma Mi5 boljšo kamero pa še cenejši je (220€ s poštnino)
One+3:
- 16 MP, f/2.0, phase detection autofocus, OIS, LED flash
- 1/2.8" sensor size, 1.12 µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
mi5:
- 16 MP, f/2.0, phase detection autofocus, OIS (4-axis), dual-LED (dual tone) flash
- 1/2.8" sensor size, 1.12 µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face/smile detection, panorama, HDR
Mi 5 ma 4 osno stabilizacijo + dual tone flash + manj stane (nevem pa kako je s samim senzorjem, če je slučajno v one+3 boljši ali ne)
Mi5 dela zelo dobre slike ob dobri svetlobi, primerljive z OP3. Ob slabi svetlobi so stvari malo drugačne, tukaj ima OP3 prednost.
Ampak še enkrat, mi5 je tako kot si napisal cca 240€, OP3 je 450. Razlika v ceni je skoraj x2. Prav tako je razlika v velikosti ekrana, tipu ekrana, spominu, taktu proca, ramu, bateriji, polnjenju, LTE bandih in še bi lahko našteval.
Ampak še enkrat, mi5 je tako kot si napisal cca 240€, OP3 je 450. Razlika v ceni je skoraj x2. Prav tako je razlika v velikosti ekrana, tipu ekrana, spominu, taktu proca, ramu, bateriji, polnjenju, LTE bandih in še bi lahko našteval.
vsaj po specifikacijah ma Mi5 boljšo kamero pa še cenejši je (220€ s poštnino)
One+3:
- 16 MP, f/2.0, phase detection autofocus, OIS, LED flash
- 1/2.8" sensor size, 1.12 µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR
mi5:
- 16 MP, f/2.0, phase detection autofocus, OIS (4-axis), dual-LED (dual tone) flash
- 1/2.8" sensor size, 1.12 µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face/smile detection, panorama, HDR
Mi 5 ma 4 osno stabilizacijo + dual tone flash + manj stane (nevem pa kako je s samim senzorjem, če je slučajno v one+3 boljši ali ne)
Someday never comes!
111111111111 ::
Gledam tegale: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_...
A bo ok če zberem Expidet shipping 5€, bom plačal davek in carino ali ne?
A bo ok če zberem Expidet shipping 5€, bom plačal davek in carino ali ne?
matobeli ::
Gearbest ponuja samo bolj ali manj počasen shipping, nima pa obvoza dajatev. Razen če bi naročil iz EU skladišča, kateri pa ne podpira slovenije.
Torej, boš plačal.
Torej, boš plačal.
111111111111 ::
Potem je bolje da vzamem tukaj in izberem DHL ali Seller's shipping mhetod?
Slovenščino se da spraviti gor na ta telefonček?
Hvala za pomoč.
Slovenščino se da spraviti gor na ta telefonček?
Hvala za pomoč.
matobeli ::
Samo malo višje
Slovenščina-> EU Rom
Scaramouche je izjavil:
Kje pa nabavljate te telefone?
Trenutno je tule med nami najbolj "in" Goldway https://goldway.aliexpress.com/store/31... pri čemer med navedenimi metodami pošiljanja izbereš Seller's Shipping Method (poštnina EUR 11,06) s čimer ti bo telefon poslan preko druge EU države, ti pa se boš tako izognil plačilu DDV-ja.
Slovenščina-> EU Rom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
mrbanana ::
Imam OP3T in kamera ni noben presežek, ob dnevni svetlobi se lahko čisto primerja z Xiaomijem iz srednjega ranga, tudi zaslon na OP3T zaostaja.
Pišeš malo na pamet - po mojem mnenju je OP3T "overpriced" za enak/manjši denar lahko dobiš boljše.
Če ti je primarni faktor kamera poglej za Huawei P9, Asus ZenFone 3.
Pišeš malo na pamet - po mojem mnenju je OP3T "overpriced" za enak/manjši denar lahko dobiš boljše.
Če ti je primarni faktor kamera poglej za Huawei P9, Asus ZenFone 3.
Samson ::
Jezesna, sej ni tolk hudo....ampak da ljudje vsaj zadnje tri strani ne morejo oz. nocejo prebrat je pa tudi zalost. Razumem da gres gledat od zacetka, imas prevec informacij, enostavno se zgubis...A dejmo ljudje ki na novo prihajate LE ZADNJIH par strani odpret ker v nasprotnem se tema DODATNO veca zahvaljujoc vam in enimi in istimi vprasanji vsakic ko nekdo pogleda sem noter. Jezesna ljudeki!
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
flameir ::
Če gledaš kje boš kupil napravo, imaš tule nekaj trgovin, iz katerih lahko naročiš ter podrobno opisano, kako je treba naročiti, da ne bo dodatnih stroškov (carine, ddv..).
http://www.izberixiaomi.si/nakup-xiaomi...
http://www.izberixiaomi.si/nakup-xiaomi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: flameir ()