» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
385 / 385
»
»»

_Denny_ ::

Redmi Note 14 Pro 5G, ne Xiaomi 14.

- sem na verziji 1.0.13.0.UOOEUXM, ki je prišla z 03.2025 security patchom
- ker hočem imeti vedno vse najnovejše, sem si prek "Security status -> Google Play system update" posodobil na 05.2025
- en teden nazaj je izšel 2.0.3.0.VOOEUXM, ki prihaja z 03.2025 security patchom
- OTA ne dobim kljub skakanju po vseh možnih regijah (itak, če zaradi preveč novega patcha ne izpolnjujem pogojev zanj)
- manualni update EEA recovery roma prek "Choose update package" (v updaterju večkrat tapneš logotip in ti da opcijo) vrže error, ker bi z inštalacijo le-tega moral downgradati patch, kar pa ni možno

Po raziskovanju sem izvedel, da sta zdaj dve opciji:
- unlock bootloaderja, flash preko fastboota ali Mi Flash Toola, kjer bo dejansko downgradalo ta patch in inštaliralo rom; posledica je factory reset in izguba garancije
- čakanje na naslednji update, ki ima novejši patch; najverjetneje bo to 2.0.5.0, ki že obstaja za Global regijo.

Dovolj podrobno? :))

Lahko pa ta težava nastopi pri katerikoli firmi, ne samo Xiaomiju, ker Google izdaja te patche. S tem se potem efektivno "zakleneš" iz updatov, zato sem tu tudi napisal prejšnji post.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

ZveeZ ::

_Denny_ je izjavil:

Lahko pa ta težava nastopi pri katerikoli firmi, ne samo Xiaomiju, ker Google izdaja te patche. S tem se potem efektivno "zakleneš" iz updatov, zato sem tu tudi napisal prejšnji post.

To bi firme lahko odpravile tako, da bi updatei vedno vsebovali zadnji available PStore/security patch.

Buggy ::

_Denny_ je izjavil:

Redmi Note 14 Pro 5G, ne Xiaomi 14.

- sem na verziji 1.0.13.0.UOOEUXM, ki je prišla z 03.2025 security patchom
- ker hočem imeti vedno vse najnovejše, sem si prek "Security status -> Google Play system update" posodobil na 05.2025
- en teden nazaj je izšel 2.0.3.0.VOOEUXM, ki prihaja z 03.2025 security patchom
- OTA ne dobim kljub skakanju po vseh možnih regijah (itak, če zaradi preveč novega patcha ne izpolnjujem pogojev zanj)
- manualni update EEA recovery roma prek "Choose update package" (v updaterju večkrat tapneš logotip in ti da opcijo) vrže error, ker bi z inštalacijo le-tega moral downgradati patch, kar pa ni možno

Po raziskovanju sem izvedel, da sta zdaj dve opciji:
- unlock bootloaderja, flash preko fastboota ali Mi Flash Toola, kjer bo dejansko downgradalo ta patch in inštaliralo rom; posledica je factory reset in izguba garancije
- čakanje na naslednji update, ki ima novejši patch; najverjetneje bo to 2.0.5.0, ki že obstaja za Global regijo.

Dovolj podrobno? :))

sry...prehitro bral, zdej mi je pa jasno. Imam pa pol jaz kar sreco, ker sem podoben kot ti kar se tice tega da je vse up-to-date. Hvala za koristen info!

Benny123 ::

Lol, kva ste vi eni modeli ej

Končno, še niti regije ni bilo treba prestavljati. Zdaj pa upajmo, da po updatu na HyperOS 2 ne bo več dvojnih zgrešenih klicev, ker mi je to bilo najbolj moteče.

simnov ::

Jaz imam redmi pad in ni videt , da bi bilo še kaj posodobitev.

_Denny_ je izjavil:

Zdaj pa upajmo, da po updatu na HyperOS 2 ne bo več dvojnih zgrešenih klicev, ker mi je to bilo najbolj moteče.

Končno mi je uspelo nenamerno stestirati...So zgleda popravili in pri vowifi ni več podvojenih vnosov.

btw če mogoče koga zanima idle* poraba za Redmi Note 14 Pro 5G - od 100% do 9% zdrži okoli 170h. Da, še obstajamo taki, ki uporabljamo telefon samo za klice/sporočila ne glede na vse oh in sploh možne funkcije; za ostale stvari je PC.

*idle = stvar samo leži na polici, nič klicanja, mogoče kdaj kak glasen notification, 2G, wifi/bt off, balanced mode

Pinturicchio ::

Potem ne rabiš pametnega telefona.

Pinturicchio je izjavil:

Povej to bankam, ki nam vsiljujejo appe za potrjevanje transakcij in 2fa kode. Zame sta bila višek telefonije Sony Ericsson K800 in K850; to čudo sem vzel samo zato, ker ima zagotovljene update do 2029 ali 2030.

WizzardOfOZ ::

_Denny_ je izjavil:

Pinturicchio je izjavil:

Povej to bankam, ki nam vsiljujejo appe za potrjevanje transakcij in 2fa kode. Zame sta bila višek telefonije Sony Ericsson K800 in K850; to čudo sem vzel samo zato, ker ima zagotovljene update do 2029 ali 2030.

Nič ne vsiljujejo. To je danes normalno, da si malo bolj zaščiten. Ko pa tega nebi imel, bi pa spet jokal, kako je banka kriva, da so ti denar ukradli, ker nimajo zaščiteno.

Jaz osebno bi banko preko telefona podpiral samo na verzijah, ki še dobivajo security update (torej nad verzijo androida 12 in nad verzijo iphona nad 9).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Anney ::

simnov je izjavil:

Jaz imam redmi pad in ni videt , da bi bilo še kaj posodobitev.

Imaš redmi pad ali redmi pad SE, za redmi pad ne bo več posodobitev, obstala na HyperOS1.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

ninjaxx ::

kaj se splaca trenutno kupit do 300€?

Benny123 ::

Pocco x7 pro zame best

Če koga zanima; Konec junija ali začetek julija 2025 naj bi prišel hyperos 3.0 in android 16 na Xiaomi od 12 naprej, Redmi od 12 naprej in Poco od 6 naprej.

ninjaxx ::

kje se splaca najceneje narocit pocota x7pro ali redmi note 14 pro?

ivanuscha ::

kamuee ::

Folk kakšno imate mnenje o xiaomi 15, ker je moj huawei mate 20 PRO že precej star (7 let) in rabim nov telefon...
Namen imam kot zavedeno zgoraj xiaomi 15 pa me zanimajo malo izkušnje tistih ki ga že imajo oz mnenje...
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Za xiaomi 14 lahko povem, da sem zelo zadovoljen. Popravki in nadgradnje so redni, deluje hitro in zanesljivo, ... Ne bom pa šaltal na xiaomi 15, ker je premalo razlike; po sintetičnih testih je proc sicer res 25% hitrejši od predhodnika (xiaomi 14), neke druge razlike med tema telefonoma pa ne vidim. Velikost je enaka, teža je enaka, kamere so enake, placa je enako,...
Pa sedaj že vemo, da bo na xiaomi 14 prišel tudi android 16.

Samael ::

Enako kot pri objavi višje - štirinajstka mi je odličen telefon, tako da verjetno z njenim naslednikom ne moreš narediti napake.

Če bi trenutno kupoval nov telefon, bi najverjetneje izbral petnajstko predvsem zato, ker kljub novejšemu telefonu (gledal sem na mobileshop.eu, kjer Xiaomi 15 5G Dual SIM 512GB 12GB RAM stane 668,00 € - za identičen denar sem tu ne tako davno nazaj kupil štirinajstko) med njima trenutno v ceni praktično ni razlike.
Na splošno pa, če ne bo šlo kaj hudo narobe, ne vidim niti najmanjšega razloga za menjavo še kar nekaj let.
Samael != Samuel

kamuee ::

kako je pa z bloatwerom?? se da zbrisat...??
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

AvtoR ::

kamuee je izjavil:

Folk kakšno imate mnenje o xiaomi 15, ker je moj huawei mate 20 PRO že precej star (7 let) in rabim nov telefon...
Namen imam kot zavedeno zgoraj xiaomi 15 pa me zanimajo malo izkušnje tistih ki ga že imajo oz mnenje...

Sem zelo zadovoljen s Xiaomi 15. Top telefon, ravno prav velik, fotke so odlične. Je pa res da sem prešel s 5.5let starega Xiaomi 9t pro (s katerim sem bil prav tako zelo zadovoljen), in bi mi bil verjetno vsak novejši boljši telefon OK.

spaget ::

Prvi stik z note_14pro_5g. Razprodaja me je premamila. Pa sem se zaklel, da ch. smeti ne kupujem več.
Saj veste za oni pregovor: Zarečenega kruha se največ poje.

Lep telefonček. Lepo se poda v roko in paše v žep. Deluje nekoliko krhko. Ni čudno, da je v paketu dodan ovitek. 200M pikslov fotkič za to ceno me je premamil. V družini so večinoma Samsungi s serij. Tako da gre primerjava z njimi.
Je Samsung že na uč in otip bolje dodelan. No saj je štirikrat dražji. Ekranček je odličen. hitrost je na nivoju. Neo, Netfix in ostale video pritikline se ne zatikajo. Gps in ostali senzorji dobro delujejo. Fotoaparat je pa slabši kakor pri s seriji. Že s21 z 100M je boljši, z manj šuma na sliki.
Ne vem ali je to problem softverja ali hardverja. Ni pa slab, da ne bo kateri narobe razumel.
Tako v splošnem, mislim da zaostaja za ene dve generacije napram Samsungu. Cena je pa, kakor pravijo "IN". Torej, če ostali družinski lastniki S-serije raje pazijo na telefon kakor na sebe, je moja štirinajstka delovni konj.
Kaj več pa po letu uporabe.

AvtoR ::

spaget je izjavil:

Prvi stik z note_14pro_5g. Razprodaja me je premamila. Pa sem se zaklel, da ch. smeti ne kupujem več.
Saj veste za oni pregovor: Zarečenega kruha se največ poje.

Lep telefonček. Lepo se poda v roko in paše v žep. Deluje nekoliko krhko. Ni čudno, da je v paketu dodan ovitek. 200M pikslov fotkič za to ceno me je premamil. V družini so večinoma Samsungi s serij. Tako da gre primerjava z njimi.
Je Samsung že na uč in otip bolje dodelan. No saj je štirikrat dražji. Ekranček je odličen. hitrost je na nivoju. Neo, Netfix in ostale video pritikline se ne zatikajo. Gps in ostali senzorji dobro delujejo. Fotoaparat je pa slabši kakor pri s seriji. Že s21 z 100M je boljši, z manj šuma na sliki.
Ne vem ali je to problem softverja ali hardverja. Ni pa slab, da ne bo kateri narobe razumel.
Tako v splošnem, mislim da zaostaja za ene dve generacije napram Samsungu. Cena je pa, kakor pravijo "IN". Torej, če ostali družinski lastniki S-serije raje pazijo na telefon kakor na sebe, je moja štirinajstka delovni konj.
Kaj več pa po letu uporabe.

Primerjaš cliota z mercedesom!
Normalno, da je slabši, če je parkrat cenejši.
Bolj smiselna primerjava bi bila xiaomi 15 in S25. Moje mneje je, da je 15 boljši od s25. Ampak to je samo moje subjektivno mnenje. Kdo drug bo ocenil drugače.

Ampak to je verjetno Redmi?

S temi oznakami pri Xiaomiju je res hudič. Ko sem imel 12-tko je bilo na trgu mislim da cirka 25 različnih 12-tk (12, 12x, redmi, redmi note, redmi note pro, T, pro, Lite, S...) vseh cenovnih razredov, velikosti, specifikacij ...
Samael != Samuel

easyrider3 ::

Samael je izjavil:

Ampak to je verjetno Redmi?

S temi oznakami pri Xiaomiju je res hudič. Ko sem imel 12-tko je bilo na trgu mislim da cirka 25 različnih 12-tk (12, 12x, redmi, redmi note, redmi note pro, T, pro, Lite, S...) vseh cenovnih razredov, velikosti, specifikacij ...

Pozabil si omeniti še od Xiaomija Poco modele X in F kateri so lahko boljši kakor Redmi Note in po neverjetnih cenah. Obstaja tudi eden najcenejših od Xiaomi telefonov Poco C75 za samo 89 Eur kateri je več kot dovolj dober za nekega nezahtevnega začetnika ,otroka ali penzionista

MisterR ::

Kje v tem trenutku najceneje dobiti xiaomi 14t prov(256 ali 512) ali redmi note 14 pro ?

Če iščeš znotraj EU si lahko za referenco vzameš https://www.mobileshop.eu kjer imajo, ko sem raziskoval zase, trenutno na splošno precej solidne cene.

Recimo:
Xiaomi 14T Pro 5G Dual SIM 512GB 12GB RAM Titan Siva 476.00 €
Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Dual SIM 256GB 8GB RAM 255.00 €

(prilepil sem samo dva za predstavo, na voljo so tudi druge quota/ram/barva... kombinacije)
Samael != Samuel

ZveeZ ::

Samael je izjavil:

Če iščeš znotraj EU si lahko za referenco vzameš https://www.mobileshop.eu kjer imajo, ko sem raziskoval zase, trenutno na splošno precej solidne cene.

Recimo:
Xiaomi 14T Pro 5G Dual SIM 512GB 12GB RAM Titan Siva 476.00 €
Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Dual SIM 256GB 8GB RAM 255.00 €

(prilepil sem samo dva za predstavo, na voljo so tudi druge quota/ram/barva... kombinacije)

Amazon.it:
14t pro 512gb 450€
Rn14p5g 256gb 226-230€
««
385 / 385
»
»»