» »

Šuko->ploščat vtič adapter

Šuko->ploščat vtič adapter

Damir22 ::

Ali obstaja šuko adapter na ploščat vtič? Zaenkrat sem v trgovinah dobil odgovora, da ne in da ja toda ga ne držijo, ebay pa tudi ni bil vpomoč.

Na termo regulaturju imam namreč ploščato vtičnico, na grelni podlogi (30W) pa šuko vtič in dimenzijsko ne morem spraviti šuko vtič v ploščato vtičnico (ploščati vtič bi seveda šel).

Kakor vem je v trožilnih šuko kablih, za razliko od dvožilnih ploščatih, napeljana še ozemljitev tako da ne vem ali tak adapter sploh lahko obstaja. Alternativa bi bil tudi podaljšek, ki ima ploščat vtič toda tudi tega nisem zasledil v trgovinah. Imam pač nesrečo ali tega ni?

Še slika

LP, damir
  • spremenilo: Damir22 ()

mirator ::

Ali lahko priložiš sliko, da vidimo za kaj gre.
Predpostavljam, da ti zamenjava ploščate vtičnice s šuko vtičnico ne ustreza.

stapler rump ::

Kot si sam ugotovil, tak adapter ne obstaja (oziroma ne bi smel obstajati). Šuko vtikač ima priključek za ozemljitev, ploščati Euro vtikač pa ne. Priklop naprave, ki potrebuje ozemljitev, na vtičnico, ki ni ozemljena, je nevarno početje.

mirator, slika je gor? Če zamenjam vtičnico bi moral rezati.

stapler, a ni potreba po ozemljitvi povezana z močjo same naprave? 20W se mi, kot nepoznovalcu, ne zdi tako veliko.

Gruntal sem, da bi mogoče šlo tole

gumby ::

Moč naprave nima veze. Če je predviden priklop ozemljitve je obvezno, da se priklopi. Brez tega kandidiraš za Darwin award.
my brain hurts

Še slika mata

Power heat mat: 20 Watt
Power Plug: 1,5m cable with Schuko plug - UK Converter on request available
Voltage: 220-240 Volt
Mains frequency: 50-60 Hz

gumy, jah jeba a ne. Drug mat bo treba zgleda.

Zgodovina sprememb…

Kot ti je že pojasnil @gumby, ozemljitev naprave in njena moč nimata nobene medsebojne pogojenosti. Ozemljitveni vodnik mora biti vedno, kadar je naprava v kovinskem ohišju in je namenjen izključno zaščiti pred električnim udarom.
Kako pa termo regulator priklopiš? Verjetno želiš z njim regulirati temperaturo, kar pomeni, da ga moraš vezati zaporedno v fazni dovod.

mirator zadeva zgleda takole

Senzor, napajanje in euro vtičnica za grelni element.

Zgodovina sprememb…

steev ::

Potem pa ozemljitev spelji mimo tega regulatorja.
:|

lovro535v2 ::

odbi obe vtičnice na regulatorju in grelni podlogi ter daj vtikač z ozemljitvijo na en konec regulatorja ter poveži ozemljitveni vodnik na grelno ploščo ter fazni in nevtralni vodnik na regulator.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

matobeli ::

Nagradno vprašanje: ali ima grelna podloga sploh kakršnokoli kovinsko ohišje (kovinsko mrežico) kamor bi se priklopila zemlja. Ne bi blo prvič da je zemlja kar v luftu. V primeru da nima, odbij šuko na grelcu in montiraj taozek štekar.

Podaj magari malo več info o tem grelcu. Da vidimo kaj sploh to je.

30w je zelo malo, marsikatera namizna svetilka ima več pa ni gor šuko.

A. Smith ::

Zdaj, mogoče je res bolje, da tisto v tičnico odmontiraš in jo nadomestiš s šuko vtičnico.

Če pa bi rad manj tehnično rešitev, bo TALE adapter sigurno deloval.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Iz slik je jasno, da termoregulator in grelna podloga, nista kompatibilna. Ena varianta je da nabaviš kompatibilno eno ali drugo komponento. Lahko pa si narediš podaljšek s šukovtičem in dvema šukovtičnicama tako, da vtičnici prilagodiš. Eno vtičnico zvežeš normalno L,N,PE, drugo pa L in N povežeš z izhodom iz termoregulatorja (seveda odstraniš ploščato vtičnico)PE pa s PE prehodne vtičnice. V ta podaljšek potem normalno priklopiš tako termoregulator kot grelno podlogo.

Najlažje je nabavit drug regulator, načeloma lahko kaj takega kot se uporablja za električne radiatorje, zunanji senzor, vsi priklopi, pa še programljivi so. Jaz sem iz aliexpress nabavil in dela dobro.

A to se bo kaka lepa hladnokrvna živalca pekla?

matobeli, pomoje ni nobene kovine, samo grelni element oblečen v nek PVC. Vse podatke, ki jih imam sem nalimal gor. Ni baš neki.

A glede AliExpress regulatorja misliš SCT-1000?

mirator, hvala za podrobna navodila ampak to malo presega moje, neobstoječe, znanje elektronike.

A. Smith, a to bi bila varianta da gre en del v termoregulator in en v podaljšek, kjer imam tudi priklopljeno podlogo? Ker mi to zgleda kot nek dvojni obojestranski evro vtikač.

Glede na sliko je tole tale mat: http://www.hortosol.eu/detail/20w-heat-...

Protection class: Class I - protective earth

Zgleda da nekaj ima, mogoče ima neko ekstra zaščito ker je mišljen da ga direktno kuščarju pod rit vtakneš.

Jaz mam takga:regulator aliexpress Sem se pa zmotil, nima zemlje, če se prav spomnem sem jo mimo napeljal (to ne zgleda tako grdo če je skrito v steni)

twom ::

Tole je kvalitetna zadeva:MULTICOMP JA-1157 PLUG, US TO EUROPEAN TRAVEL ADAPTOR, dobiš podobne cenene kitajske, vendar so votli in iz tanke pločevine, in notranji kontakt je prav tako zelo nežen.

Ta ki sem ga dobil jaz ima zgoraj združeno dvojno luknjo, za ploščate in okrogle vtikače.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

Termoregulator ima samo fazo in nulo. Ogrevalna podloga pa ima fazo, nulo in PE vodnik, ki verjetno ni zaradi lepšega.
Ne se hecat!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vezati vtičnico na 4 žice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7813964 (11292) perci
»

Vprašanje ozemljitveni kabel

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2910393 (9314) negotiator
»

Vibriranje prenosnika ob dotiku

Oddelek: Pomoč in nasveti
295263 (4702) francek1
»

Trofazni tok v dvofazni tok