» »

Tipkovnica prenosnika polita z vodo- menjava

Tipkovnica prenosnika polita z vodo- menjava

apsara ::

Pozdravljeni,

sem bolj ali manj laik kar se računalništva tiče in bi vas želela samo vprašati za mnenje glede moje situacije.

Skratka,

se je komu od vas morda že zgodilo, da je polil tipkovnico na prenosniku z vodo? Če se vam je, me zelo zanima, koliko bi ocenili ceno popravila ali pa ste morda plačali za popravilo- zanima me prevsem cena samega dela, brez cene tipkovnice.

Namreč, meni se je pred časom zgodilo to- z vodo sem polila tipkovnico na prenosniku. Nedelujoča, razen tega je bil prenosnik ok, zato sem se odločila za zamenjavo tipkovnice. Ker imam nek redek model prenosnika, sem poslala povpraševanje na kar nekaj servisov, da sem dobila pozitiven odgovor od enega, da je pri njih tipkovnico možno zamenjati. 90 eur z menjavo vred. Ok, nesem zadevo tja. Tam sem se še enkrat hotela prepričat, da preden se računalnik odpira, da je tipkovnica zagotovljena, ampak je bil gospod, ki je računalnik prevzel, bil kar siguren, da če sem se menila, da potem skoraj gotovo bo.

Danes me kličejo iz servisa, da se original tipkovnic ne dobi oz. so te zelo drage- cca 200 eur, da pa se bi dobila rabljena za 50 eurov, vse skupaj s čiščenjem in menjavo pa bi potem prišlo cca 140 eurov.????? Mislim, o taki ceni se sploh nismo pogovarjali na začetku, glede na to, da sem že rekla, da je bila tipkovnica POLITA, bi mi verjetno že na začetku povedali, da vse to vključuje tudi čiščenje in ne vem kaj še vse mi lahko nabijejo zraven.

Sedaj me res zanima, koliko bi bila cena za to mojo storitev, ker se mi zdi vse skupaj že malo čudno. Da plačam skoraj 100 evrov samo za menjavo in domnevno čiščenje, se mi zdi malo preveč ali je res toliko dela s tem in so cene take?

Hvala za mnenja in odgovore in lp!

Tilen ::

Ceno določa cenik storitev.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

apsara ::

Vem, da ceno storitev določa cenik, zanima me, če je kdo imel podoben primer in koliko je plačal in kaj vse je plačal v primeru menjave tipkovnice pri politju. Ker se mi zdi, da bodo meni poleg menjave tipkovnice in same tipkovnice zaračunali še čiščenje in morda še kaj zraven, česar v začetku ni bilo omenjeno in to se mis eveda ne zdi fer. Poleg tega ne verjamem, da je dela pri tem za 100 evrov!

radmannsdorf ::

napiši katero znamko in model prenosnika imaš.
pač če se zmenijo prej za neko ceno, jim jaz nebi dal še 50€ več. bi rajši poiskal drug servis.

Thuban ::

jaz bi raje kupil usb tipkovnico in prenosnik uporabljal kot stacionaren računalnik kot pa da bi servisu dal 150 EUR za menjavo tipkovnice.

Napiši znamko in model prenosnika.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

apsara ::

Imam Sony Vaio VPCYB2M1E. Tudi sama sem premišljevala, če se mi splača vse skupaj menjati, ker se glede na poizdvedovanje tipkovnico za moj prenosnik zelo težko dobi oz so dražje. A ker so mi na tem servisu po mailu povedali, da lahko pri njih zadevo zamenjam za 90 eur skupaj z menjavo, sem rekla ok- do 100 eur še dam. Zdaj pa me kličejo,da se tipkovnice ne dobi, razen za 200 eur nova ali 50 eur rabljena. Torej je tisti, s katerim sem se menila po mailu, očitno vse skupaj lapal kar na pamet. In nato vse skupaj - če vzamem rabljeno- in oni še očistijo in fizično zamenjajo tipkovnico pride 140 eur. Kar je 90 eurov za delo....malo too much! In seveda sem jezna, ker nič ni tako, kot smo se zmenili. Računalnik imam pa že pri njih, razstavljen in če ga grem iskat, bom samo za to, da so mi ga razdrli in pogledali plačala 25 eur. Dugače bi šla že zdavnaj!

Usb tipkovnice ne maram, ker imam prenosnik za prenašanje naokrog in se ga oklepam ravno zato, ker je majhen in transporten.

Rada bi samo "vedela", ali so me s temi cenami glede dela "na$$$$$" ali res toliko pride delo v mojem primeru? Če bi mi gospod na začetku povedal- veste, vaša tipkovnica je bila polita, to pomeni, da bo poleg menjave potrebno še čiščenje in morda še kaj in bo storitev dela cca 100 eurov plus cena tipkovnice- se za menjavo ne bi odločila. Ampak tega mi seveda nihče ni povedal oz. je bila omenjena samo cena menjave- kar je okrog 20-30 eurov.

technolog ::

Bog ti pošilja idealno priložnost, da maš izgovor za nakup zamenjave za ta jajc.

90 evrov ta prenosnik ni več vreden vse skupaj, tud če bi ti računal dogovorjeno ceno, se ti ne bi splačalo ga dat popravljat.

Zgodovina sprememb…

apsara ::

:) Ni jajc, meni je super. Zaenkrat.

technolog ::

Ja, šit happens. Jaz sem tudi enkrat pozabil 50€ na bankomatu.

Se sekiram? Ne. Znesek je bil enkraten in bila je šola. Tud teb svetujem, da rajš optimiziraš stroške, ki se ponavljajo periodično.

apsara ::

Ja, šit happens, seveda, samo po tej logiki v mojem primeru se ne bi nobenemu splačalo menjati politih tipkovninc, če imajo par let star računalnik. (ok, vi tukaj ste najbrž sami računalničarji in itak menjate te zadeve tako hitro kot ženske menjavamo naprimer kakšno drugo stvar, jaz pač računalnik zamenjam takrat, ko mi res ne dela več ok, do takrat pa ga vzdržujem ne glede na to, kok znaša njegova trenutna cena). Moti me to, ker imam občutek, da mi bodo na tem servisu nabili za storitev več, kot je bilo na začetku "rečeno", a ker sem laik, mi lahko rečejo, da take cene so oz. je bilo vse, kar so mi naredili, čiščenje ipd.nujno potrebno in je s tem dela za toliko in toliko ur. Jezna bi bila enako hudo, tudi če bi nesla na servis računalnik za par jurjev, ni tukaj point, koliko je stvar vredna.

technolog ::

Jaz bi se na tvojem mestu potem spogajal za originalno ceno al pa računalnik nazaj, zastonj. Saj se oni niso držal dogovora.

p.s.: Tud jst mam 6 let star prenosnik (vreden je bil 1000€), ampak če bi bilo popravilo 200€, bi kupil novega naslednji dan.

ombre ::

Sony ne dela več prenosnikov, večinoma se naroča vse preko nemškega servisa. In ja, tipkovnica stane cca. 50 EUR. Ob tem moraš upoštevat še marže posrednika in servisa... :)

Zdaj čiščenje je pa druga stvar - odvisno od modela in kako je računalnik sestavljen - se pravi kaki HP pavilioni so prov fajni za pucat :/ - razstavit je treba vse, da prideš do ventilatorja... Ponavadi je čiščenje od 25 pa do 50 EUR. Pa v to je že všteto razstavljanje prenosnika na prafaktorje. Tako da bi ti za zamenjavo tipkovnice morali računat cca 75 - 100EUR max - z delom in rezervnimi deli.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ombre ()

mailer ::

Na ebay-u imaš tipkovnice za tvoj računalnik od dobrih 25 pa do 50€. Zamenja ti pa lahko za kakšno kosilo ali večerjo nadebudni sosed.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

technolog ::

@mailer: Meni ni ratalo najt.

mihec87 ::

Tole vržeš v ebay Sony Vaio VPCYB2M1E najde vse možne dele..

apsara ::

Ombre, hvala. Da vsaj okvirno vem za cene in na kaj se obregnit,ko bom dobila račun in če bodo zadeve pretirano navite.

Aja, pa čiščenja jaz posebej nisem naročila- čiščenje je mišljeno kot posledica politja prenosnika. In lahk bi to izpostavili že na začetku.

Tudi sedaj ni problem cena tipkovnice- dobila jo naj bi za cca 50. eur. Moti me cena same storitve menjave in ostalega. Da pa nisem sama šla kupovat tipkovnice in vse skupaj nesla k tistemu, ki mi običajno rihta računalnik- ja----tukaj sem pa ga malo usejala. On je rekel, da tipkovnice ne more dobit- pa mu drugeče ful zaupam- tako da se tudi sama na lastno pest nisem šla podat v nakup. Pa mi je zdaj seveda žal. Ampak ja, vsaka šola...

No, zaenkrat hvala vsem. Očitno nisem imela prave predstave, da so lahko računalniške storitve tako drage. Oz. sem se prenaglila z izbiro računalniškega servisa. No, bom videla, kaj bo, ko bom šla dvignit in plačat zadevo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: apsara ()

Zheegec ::

Tipkovnica stane cca 30€. Z menjavo skupaj 60€. Od kje hočejo 160€ nevem :)
Ajde, s čiščenjem vred je 100€ neka normalna cena. da se ga odpre in lepo spuca. Lahko me kontaktiraš na ZS hehe :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

apsara ::

Zheegec ja, točno to, še meni se zdi mal pretirano, pa pojma nimam drugače, koliko te zadeve stanejo. Ma, zdaj je že prepozno, imam računalnik že tam in me res zanima, kaj bo napisano na računu. Ampak pucanje v tem primeru tudi verjetno ne bo detajlno- ali pač?- sem razumela, da pač se spuca tisti del, kjer so lahko posledice razlitja. Če to zajema tako temeljito čiščenje kot "običajno" čiščenje, pa ne vem. Cena je očitno ista.

radmannsdorf ::

ja pa prej jih vprašaj kolko bo! sprintanih računov se ne da popravljati :)
vztrajaj pri 90EUR. če oni lahko svoje, lahko tudi ti svoje poveš. ne šparaj besed, resno. pa zaupaj nam kater servis je to :)

Zgodovina sprememb…

solatko ::

http://www.amazon.com/Vaio-VPCYB2M1E-Ge...

Cena te tipkovnice na Amazonu, verjetno bi se kje dobila še ceneje.
Če je samo tipkovnica, te vse skupaj pri lokalcu nebi smelo koštati več kot 80EUR.

Pred leti sem imel primer, ko so hoteli na pooblaščenem servisu za tipkovnico 110EUR iz francoskega servisa pa je prišla popolnoma nova, slovenska, s poštnino 15EUR.
Menjava pri lokalcu pa 10EUR - za privit 3 vijake.

Verjetno so imeli namen dat tipkovnico izdelat lokalnemu graverju, da vtisne šumnike.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

apsara ::

Ma ja, ne vem, kaj imajo namen zraven še narest, da bi bilo dela za 3 ure in s tem za (najmanj) 90 eur zaračunanega samo dela, kakor sem uspela izvedet po telefonu. Bom napisala potem zaključek vsega, vključno z imenom servisa in obračunanih storitev.

Thuban ::

jaz se ne bi niti več pogovarjal z njimi. Prenosnik nazaj zastonj takoj danes in najdi drugega, ki ti bo naredil ali pa menjaj prenosnik.

Ali pa enostavno kupi tipkovnico za 15 EUR in jo priklopi gor preko usb in bo delalo naprej kot stacionaren računalnik, problem solved.

ps.: 90 EUR se ti ne splača vlagat v to prehistoric reč ampak odločitev je tvoja. Po mojem mnenju ni niti (no ali pa morda ravno toliko še je)50 EUR vreden če bil v dobrem stanju in bi se ga odločila prodati.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

MIHAc27 ::

Je že dvakrat omenila, da usb tipkovnica ne pride v poštev, ker prenaša naokrog ta prenosnik.

Če je bilo govora o menjavi+delu za 90EUR, sedaj pa to ni možno, jaz ne vidim problema, če zahtevaš prenosnik v starem stanju nazaj. Na servisu bi morali najprej lepo reči da je diagnostika npr. 30EUR, in šele nato podati oceno. V primeru da se za servis odločiš, se potem diagnostika posebej ponavadi niti ne računa.

Drugače pa, če se prenosnik razstavlja v prafaktorje, se kaj hitro res lahko porabi 2-3 ure dela. Samo menjava tipkovnice pa ponavadi vzame 10-30minut dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MIHAc27 ()

apsara ::

Ma ja, vem, iz samega principa bi morala zadevo takrat, po telefonskem klicu, ko so me seznanili z ceno in tem, kakšne možnosti imam glede tipkovnice, odpovedati. Ker je bilo že v prvi vrsti zavajanje s strani šefa- če mi po mailu nekako "zagotovi", da se da to vrsto tipkovnice pri njih da dobiti in zamenjati za vse skupaj za 90 eur, potem čez 2 dni pa me kličejo in te tipkovnice ni.....vsaj ne za tako ceno oz. edino neka rabljena. Zdaj pač naj zrihtajo, če so že začeli, ampak definitivno pa me bo zelo zanimalo, kako so oni tole vse skupaj napletli v svojo korist in zakaj lažne informacije po mailu. Jah zakaj...v vsakem primeru pokasirajo vsaj 25 eur.

N0t0ri0us ::

http://www.ebay.com/itm/Sony-Vaio-VPCYB...

Nova tipkovnica je 60EUR s poštnino. Če poznaš kakega lokalnega mojstra ali kolega ki bi to zamenjal za 30EUR mu reci če ti to stori. če znaš pogledat na youtubu kak posnetek in ponavljati za videom potem lahko zamenjaš tipkovnico tudi sama. Običajno odvijačiš par vijakov, razstaviš ohije računalnika odklopiš tipkovnico, priključiš novo in sestaviš nazaj. Ni nobena znanost. Če boš prvič delala ti ne bo vzelo več kot 2 uri pa če razstaviš cel računalnik.

Servisu pa reci, da ste se zmenili za 90EUR. Če dogovor ne velja naj dajo prenosnik v prvotno stanje in boš dala popravit drugam.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Pri večini prenosnikov, so vijaki, ki držijo tipkovnico označeni, po navadi dva ali v nekaterih redkih primerih trije. Potem tipkovnico z nerabno kreditno kartico na robu nežno privzdigneš, narahlo dvigneš, pogledaš kakšen je priklop in namestiš novo, jo po robovih pritisneš, da se zaskoči, s spodnjega dela, ne premočno, priviješ tista dva ali tri vijake in fertik delo in najmanj 30€ ostane v denarnici.

Glede nakupa, pa ni problem tudi dobro ohranjena, rabljena z eBay-a za nekaj €. Težko bo dobiti slovensko in boš morala uporabit nalepke za šumnike.
Delo krepa človeka

mihec87 ::

Kaj pa če iz stare da gor tipke(če se dajo odstranit oz zamenjat)

solatko ::

mihec87 - komot, samo za to je pa treba imeti dobre živce in še boljši vid in mirno roko. Niso to več klik tipkovnice, kjer si snel tipko in jo prestavil kamor si hotel. Pa še to samo, če je rabljena.
Delo krepa človeka

MasterTade ::

Zamenjat tipkovnico ti vzame cca 10 minut
Mors omnia aequat

solatko ::

MasterTade - večinoma da, so pa tudi prenosniki, pri katerih moraš odstranit spodnji del, ker so vijaki tipkovnice šele na drugem nivoju.
Delo krepa človeka

radmannsdorf ::

5-10min dela


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20652108 (12074) Han
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7518490 (14065) Zheegec
»

Pregrevanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
386948 (5950) MasterTade
»

Trgovina SO d.o.o.

Oddelek: Kaj kupiti
225370 (4292) solatko
»

Projekt Svinjarija ali Kako sem očistil tipkovnico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
13719729 (17077) energetik

Več podobnih tem