» »

Sistemski administrator

Sistemski administrator

Beau Gosse ::

Zdravo,

Mi lahko kdo priporoči sistemskega administratorja, ki ima svoje podjetje oz. dela kot free-lancer? Človek/podjetje mora biti zanesljiv(o). Pomembno mi je, da ima kratek odzivni čas, mi je pa vseeno ali rešuje težave na daljavo ali pri nas. Samo, da so težave rešene.

V podjetju imamo cca. 30-35 računalnikov, lasten strežnik in terminalski način dela.

Druga možnost pa je če kdo pozna kakšnega študenta ali free-lancerja, ki bi skrbel za lažje stvari v podjetju. Se pravi razne inštalacija windowsov, programov, driverjev ipd.

Hvala za pomoč.

Veron ::

Zelo priporočljivo bi bilo, da še napišeš lokacijo, kje se nahaja to podjetje.

Miha 333 ::

Lahko poveš okvirni mesečni budžet? Vem za eno podjetje, ki dela na principu vzdrževalnih pogodb, s katerimi se dogovori vse od odzivnega časa dalje.

anko ::

Vem za nekoga. Tako kot predhodniki - lokacija, budžet? Oziroma predvsem lokacija, za ostalo se lahko že sami zmenite...

imagodei ::

Mimogrede, pri ceni je precej odvisno, a vi iščete nekoga, ki vam bo vzdrževal in administriral samo strežnike in aktivno omrežno opremo, ter morda ter tja pomagal pri kakšnih večjih težavah na delovnih postajah; ali pa iščete nekoga, ki vam bo poleg prej naštetega nudil še helpdesk za uporabnike in bo reševal težave z malwareom in izgubljenimi datotekami na lokalnem računalniku, nekajkrat mesečno nameščal programsko opremo, posodabljal FlashPlayer in Javo po delovnih postajah, odpravljal težave s printerji, nastavljal izgubljene koledarje v Outlooku, nameščal SiGenca certifikate, ugotavljal, zakaj se samo 1 prenosnik od 15 nikakor ne more povezat na WiFi, zakaj odpiranje omrežnih map ne enem PC-ju od 35 deluje tako strahotno počasi, da uporabnik raje s ključkom prenaša datoteke...

Če želite dobit vzdrževalno pogodbo samo za strežnike in aktivno omrežno opremo, bo to bistveno cenejše, kot če si predstavljate, da vam bo nekdo ažurno (t.j. v roku nekaj dni od prijave) odpravljal vse zgoraj našteto. Če je vaša želja imeti nekoga, ki bo toliko računalniško pismen, da bo pokrival vse našteto, potem je študent verjetno cenejši kot vzdrževalna pogodba pri resnem ponudniku IT storitev.

Mogoče bi bilo še najbolj ugodno, če bi vzeli kombinacijo: študenta, ki bi hodil 2x tedensko in bi vam uredil vse sprotne zadeve po delovnih postajah; ter podjetje za vzdrževanje strežnikov + LAN.

Nadalje: če se boste odločili za vzdrževalno pogodbo, vam toplo odsvetujem One-man-band podjetje. To mora bit eno solidno podjetje, kjer hitro reševanje težav ni odvisno od tega, da se je pri treh njegovih strankah pojavil Truecrypt virus in boš zato ti prišel na vrsto šele pojutrišnjem. Ali pa, da v nekem trenutku ugotoviš, da je tip na počitnicah v Indiji in da bo trajalo 14 dni, preden ti bo zamenjal RAID controller na fileserverju.
- Hoc est qui sumus -

Beau Gosse ::

Hvala za odzive. Se opravičujem, ker sem bil preskop z informacijami.

Lokacija podjetja je v Ljubljani na Viču. Helpdeska za uporabnike ne potrebujemo. Prav tako ne nekoga da bo iskal datoteke, menjal tonerje ipd. Načeloma večina uporabnikov dela samo na specifičnem programu za prodajo. Te osebe imajo blokiran dostop do interneta.

Sedaj imamo nekoga, ki skrbi za te zadeve, vendar je v zadnjem času vedno bolj zaseden z delom. Osebno mislim, da mu gre na jetra, da se ga kliče zato, da mora inštalirati windowse na računalnike, preverjanje zakaj se nekomu obeša program na daljavo in podobne malenkosti. Ga razumem, tip je pač stručko in ima pomembnejše delo. Vseeno pa moram imeti nekoga, ki mi bo reševal tudi "manj pomembne zadeve". Vse glavne težave v zadnjih 7-8 letih so bile vedno rešene hitro, najkasneje tekom delovnega dneva. Mu tudi zaupam. Se mi zdi da vedno ponudi rešitve, ki so učinkovite in cenovno ugodne.

Tako da sem načeloma v precepu ali naj še naprej sodelujemo, s tem da po novem skrbi samo za strežnik in pomembne stvari (večino težav lahko ponavadi reši na daljavo), zraven pa študenta ali free-lancerja, ki bo opravljal bolj enostavne stvari (se pravi inštalacija windowsov, nameščanje driverjev, razne nastavitve na delovnih postajah ipd. Ponavadi pri teh stvareh tudi ni nujen hiter odzivni čas (pri serverju pa je). To opcijo mi je predlagal tudi kolega iz branže, češ da bom tako prišel najcenejše čez. Druga opcija pa je da najdem nekoga drugega za celoto.

O budgetu nisem niti razmišljal, trenutno se mi zdi da imamo dokaj ugodno ceno. Pred leti sem dobil ponudbo od konkurenčnega podjetja pa je bila precej dražja, pa še občutek sem dobil da gledajo samo kje te bodo še dodatno "ocolali".

Zgodovina sprememb…

black ice ::

Poskusi z oglasom: https://slo-tech.com/delo

pegasus ::

Tam na viču imaš tudi www.akson.si. So kar stručkoti za take scenarije ...

njyngs ::

Predlagam dodatno zaposlitev kakega študenta smeri informatike/računalništva, ki je že diplomiral pa še nima službe. To rihtanje drajverjev pa instaliranje windowsov ti bo znal opraviti skoraj vsak takega profila. Ti boš imel opravljeno delo, on pa si bo lahko nabral delovna leta, ki je lepa popotnica za njega vnaprej. Pa še cenejši bo, kot razni stručkoti, ki se bodo ob takih opravilih dolgočasili, računali pa ti bodo preveč.

Think of the children :)

AC_DC ::

Sedaj imamo nekoga, ki skrbi za te zadeve, vendar je v zadnjem času vedno bolj zaseden z delom.

Premalo $$$ mu ponujate.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transparentna Slovenija #5: Spletni trgovini s spolnimi pripomočki razkrili svoje kup (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
12551368 (29082) Saul Goodman
»

Vzdrževalna pogodba za strežnike in omrežje (poštena cena)

Oddelek: Pomoč in nasveti
142116 (1698) darkolord
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333600 (2288) SasoS
»

Rad bi odprl svoje podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516907 (5440) Pyr0Beast
»

študij IT ekspert

Oddelek: Operacijski sistemi
174643 (3745) imagodei

Več podobnih tem