» »

Video domofon + kamere

Video domofon + kamere

kunguruj ::

V prvi fazi potrebujem video domofon. Želje so sledeče:
- zunanja enota s široko kotno kamero, odpiranje električne ključavnice dvoriščnih vrat, opcija odpiranja vrat brez MIFARE kartic ni pa to pogoj
- notranja enota, možnost povezave na aplikacijo na pametnem telefonu
- najbolj se nagibam k IP tehnologiji, imam nekaj UTP kablov, nekaj bi jih moral še potegniti.
- zanima me srednji cenovni razred neka solidna kakovost, najcenejše in najdražje variante ne pridejo v poštev. Če je možno bi se izognik kitajcem, vendar kolikor gledam bo to kar težko.

V drugi fazi bi sistem rad nadgradil recimo s tremi kamerami. Rad bi snemal NVR in imel možnost pogleda vseh kamer ter prav tako video domofona na enem mestu. Morda bi nadgradil še s čem, o čemer sedaj sploh ne razmišljam. Slej ko prej bom imel tudi alarm, vendar vprašanje, če bom kombiniral s tem sistemom, verjetno bo neodvisen.

Porajajo se mi sledeča vprašanja:
- Za katerega proizvajalca se odločiti, s kom začeti ???
- Koliko so IP naprave fleksibilne med seboj, ali imaš možnost kombinirati različne proizvajalce med seboj, ali si obsojen na enega. Po navadi imajo proizvajalci svoje lastne IP protokole ki so nezdružljivi, ni pa nujno. To področje mi je še bolj neznanka. Razmišljam predvsem dolgoročno, če moram kdaj kaj zamenjati, da imam na razpolago rezevne dele oz možnosto kombinacij.
- montažo bi izvedel v lastni režiji, da se malo pozabavam in kaj novega naučim

Hvala za vsak odgovor

MisterR ::

Če nimaš dveh levih rok poglej za https://shelly.cloud/ + kakšna 8-10" tablica.

Posnetke lahko shranjujes na kak nas ali zunanji trdi disk, nastavis kdaj se posnetki prepisejo in je to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Zaenkrat sem še največ našel pri HikVision in Dahua, nekako najbolj sofisticirani sistemi. Še vedno se bi želel ogniti Kitajcem, pa žal česa podobnega Evropsih proizvajalcev ne najdem.

d0rK ::

Koliko računaš da te bo prišla ta oprema? Nekaj podobnega bi želel imeti tudi sam pa nimam niti cenovnega okvira.

Zaenkrat sem gledal le video domofone, kamer še nisem. Izbral bom nek IP sistem, da bom lahko vse zložil v mrežo, najlažje dograjeval ter nadzoroval. Zunanja in notranja video enota domofona ter napajalnik se dobijo že za 200 €, lahko pa prideš tudi nad 1000 € in še več.

Malo kompliciram pri zunanji enoti domofona. Z njimi bom nadzoroval dvoriščna vrata, torej ograjo hiše. Želim si, da ne bi mogel vsak, kar tako priti do vhodnih vrat. Mi je pa jasno, da lahko tat z najmanjšim problemom preskoči ograjo in domofon v tem primeru nič ne pomaga, zato neke 100% varnosti niti ne iščem. Želim si, da bi domači lahko hodili skozi vrata čim bolj enostavno, da bi otroci lahko šli brez skrbno do sosedov in nazaj brez uporabe ključa ali mifare obeska. Obstaja opcija tipkovnice s kodo ali prstnega odtisa. Tu pa se ponudba drastično skrči, izbire je veliko manj ali pa se cena kar konkretno dvigne. To velja za Dahua, Hikvision ter ostale. Zato se malo nagibam k zunanjemu domofonu, ki ima možnost priklopa dodatne tipke, da si lahko ob izhodu sam odpreš vrata. To tipko bi čim bolj skril, domači bi vedeli zanjo in bi jo lahko uporabili iz zunanje in notranje strani ter si odprli vrata, ko smo brez ključa. Lopov, pa če ve za to tipko ali ne, je skoraj vseeno, ker še vedno lahko preskoči ograjo.

Ti sistemi imajo možnost spremljanja morebitnega obiskovalca, tudi ko nas ni doma, preko aplikacije na pametnem telefonu. Kar je več kot dobrodošla funkcija. Moti me edino to, ko pomislim, da je server nekje na Kitajskem. Že itak se čim bolj izogibam digitalnim sledem na netu, sedaj pa še neki Kitajci. Zato mi bolj dišijo kakšni Evropski brandi s serverjem na Islandiji :-), vendar še nisem našel nobenega, ki bi imel tako širok asortiman opreme kot recimo Hikvision. Ko pa začneš nekaj združevati, pa je že vprašanje kakšen je IP protokol in kako so komponente združljive med seboj.

Takšno je moje razmišlanje in dileme, nikamor se mi ne mudi z dobavo te opreme, zato lahko malo bolj kompliciram.

Rossiya ::

Pozdrav,

obujam staro temo, doma smo kupili tale komplet (za 2 stanovanja): https://digitklik.si/izdelek_POLICEtech..., elektrikar je že povezal zunanjo enoto in obe notranji enoti v switch, z UTP kablom (switch-prenosnik) je potem vsem trem napravam v namenskem programu določil svoj IP (192.0.0.64, 192.0.0.65, 192.0.0.66), zadeva nekako funkcionira, se mi pa zdi da je to bolj za silo. Elektrikar je bolj kot ne obupal, bi se pa rada sama malo angažirala predno kličemo kakšnega strokovnjaka za te zadeve.

Problemi/vprašanja:

- zunanja enota pri vratih je trenutno nastavljena na "indoor" namesto na "other", vsaj tako sklepam iz navodil. (ne vem če ima to kaj veze s problemom). Sicer normalno deluje odklepanje vrat z obrazom/geslom, moti me to, da če pride obiskovalec, mora najprej na zaslonu pritisniti tipko "kliči", potem vtipkati številko "sobe" in nato šele kliči/zvoni. Se pravi eno stanovanje je nastavljeno kot "soba 1", drugo pa "soba 2". Kolikor sem na hitro gledala, se naj bi to dalo sprogramirat, da se obiskovalcu na zaslonu prikažejo direktne tipke za zvonec z določenim priimkom, naprimer "KOVAČ" in "NOVAK". Je to možno?

- DHCP je trenutno na vseh napravah onemogočen (ročno nastavljen IP), se bo aplikacijo na telefonu dalo povezati za remote odklepanje vrat? Ali bi bilo potrebno oz. boljše, da se zadeve poveže preko DHCP (avtomatika) in kako to storiti. Bi bilo potrebno napeljati UTP kabel iz modema do switcha, da se zadeva nekako poveže v domače omrežje in modem dodeli IP-je? Kako je najbolje začeti oz. povezati vse skupaj?

Se oproščam za verjetno "neumna" vprašanja, mi bo prav prišla vsaka pomoč. Hvala.

starfotr ::

Najbolje, da taka vprašanja nasloviš na prodajalca, kjer ste sistem kupili, pa bodo pomagali z nasveti.

Egii ::

Rossiya je izjavil:

Pozdrav,

obujam staro temo, doma smo kupili tale komplet (za 2 stanovanja): https://digitklik.si/izdelek_POLICEtech..., elektrikar je že povezal zunanjo enoto in obe notranji enoti v switch, z UTP kablom (switch-prenosnik) je potem vsem trem napravam v namenskem programu določil svoj IP (192.0.0.64, 192.0.0.65, 192.0.0.66), zadeva nekako funkcionira, se mi pa zdi da je to bolj za silo. Elektrikar je bolj kot ne obupal, bi se pa rada sama malo angažirala predno kličemo kakšnega strokovnjaka za te zadeve.

Problemi/vprašanja:

- zunanja enota pri vratih je trenutno nastavljena na "indoor" namesto na "other", vsaj tako sklepam iz navodil. (ne vem če ima to kaj veze s problemom). Sicer normalno deluje odklepanje vrat z obrazom/geslom, moti me to, da če pride obiskovalec, mora najprej na zaslonu pritisniti tipko "kliči", potem vtipkati številko "sobe" in nato šele kliči/zvoni. Se pravi eno stanovanje je nastavljeno kot "soba 1", drugo pa "soba 2". Kolikor sem na hitro gledala, se naj bi to dalo sprogramirat, da se obiskovalcu na zaslonu prikažejo direktne tipke za zvonec z določenim priimkom, naprimer "KOVAČ" in "NOVAK". Je to možno?

- DHCP je trenutno na vseh napravah onemogočen (ročno nastavljen IP), se bo aplikacijo na telefonu dalo povezati za remote odklepanje vrat? Ali bi bilo potrebno oz. boljše, da se zadeve poveže preko DHCP (avtomatika) in kako to storiti. Bi bilo potrebno napeljati UTP kabel iz modema do switcha, da se zadeva nekako poveže v domače omrežje in modem dodeli IP-je? Kako je najbolje začeti oz. povezati vse skupaj?

Se oproščam za verjetno "neumna" vprašanja, mi bo prav prišla vsaka pomoč. Hvala.

Ja vse se da nastavit brez problema.

Simon22 ::

Reolink kamere poglej so kvalitetne. Imajo širok kot snemanja....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira domofona

Oddelek: Loža
216521 (310) polozweii
»

Video nadzor - kateri snemalnik NAS ali NVR

Oddelek: Kaj kupiti
61050 (916) Daniel
»