» »

Lokostrelstvo!

Lokostrelstvo!

čmedo ::

Pozdravljeni. Tole je moj prvi post tukaj, tako da upam da nisem zgrešil teme.

Sem 19 letni študent, ki se že nekaj časa zanima za lokostrelstvo. Razmišljal sem da bi se s tem začel ukvarjati rekreativno, vendar imam par vprašanj glede tega, tako da upam da mi bo kdo znal odgovoriti na le-ta.

Torej - v povezavi z lokostrelstvom imam nekaj osnov, ena oseba ki se ukvarja s tem ze nekaj časa mi je razložila kako naj bi streljal(kako naj bi bilo varno streljati), nato pa sem tudi sam ze streljal. No mene pa zdaj zanima, kje bi se splačalo kupiti lok? Drugače nisem iz Ljubljane, vendar pa zivim cez teden u studentskem domu, tako da bi me zanimalo če je kaksna kvalitetna trgovina z loki v Ljubljani, kjer ti lahko tudi svetujejo kaj naj kupis. Potem drugo vprasanje je, kje lahko sploh streljas lok? Ali obstajajo kaksna strelisca, kjer lahko prides vaditi? Aja, pa ali potrebujes kakšno potrdilo, kot na primer pri strelnem orožju?
Sem tudi razmisljal ze o lokostrelskem drustvu, vendar bi se bolj hotel s tem ukvarjati individualno, nekaj krat na teden, toliko da se malo sprostim in pozabim na druge obveznosti. Pa lokostrelska drustva mi tudi zgledajo kot da so nagnjena k tekmovanjih.

No za zdaj naj bo to dovolj, tako da prosim ce ima kdo kaksne informacije oz. odgovore na katerokoli vprasanje, da odpise. Hvala vnaprej!

Okapi ::

Guglaj lokostrelski klub. Jih je precej. V resnici so bolj rekreacija (in druženje, če hočeš) kot tekmovanja.

maco-maco ::

Trgovina LJ in KR.
Dovoljenj ne rabiš, ni pa to nedolžna zadeva, zato tudi ne streljaj kjer koli. Ene tarče vidim pri predoru Golovec (Pot v dolino), najbrž je strelišč veliko, tudi notranjih. Če pa lahko kar prideš in streljaš, pa ne vem.
Kaj?

sandmat ::

trgovina je na Dunajski, kjer ti bodo znali svetovati. Strelišče (oz. klub) je pa na večni poti - od rožne doline proti šiški.

Jaz hodim na njivo ali na vikend malo izven lj streljat (seveda v varni razdalji od ljudi in živali). Moraš pa upoštevati, da potrebuješ v tem primeru tudi stojalo in tarčo (priporočam ti tisto iz armafleksa - ni najcenejša, je pa daleč najboljša za puščice).

11tomi12 ::

Sam sem si kupil 25lbs compound lok in je super zadevca. Ker pa nima nobenih moznoati za upgrade(merilec, dusilec, itd) si bom nabavil malo boljsi lok za cca 200€ . Ima kdo kak dober predlog? Sicer pa ce imas moznost odprtega prostora za streljanje, si naredis tarco iz treh desk in debeli kos stiropora. Ta drzi kakih pet ur intenzivnega obstrelovanja. Najbolje je seveda se vedno bala slame, ki pa je edino tezka za prenos. Trgivina z loki: na dunajski je ena, vendar so loki tam 300€+ najbolje je ce si ga kupis na ebay.de ali pa amazon.de. vendar bodi pozoren na rezervne dele, to so kabli in tetiva, mogoce tudi kraki. Sam sem nasel enega za 200€, 30-55lbs, ki ima vse dodatke razen prozilca, ti lahko linkam, ce zelis :) lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Imate orožje (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
820203395 (18710) gruntfürmich
»

Nakup samostrela

Oddelek: Loža
2112524 (11260) Alcarin
»

Kje kupiti lok?

Oddelek: Loža
229211 (7803) borisk
»

Izdelava loka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6031569 (26949) Pyr0Beast
»

Lokostrelstvo

Oddelek: Loža
66136 (5959) schejk

Več podobnih tem