» »

Defragmentacija

Defragmentacija

ziciko ::

Kje v XP-jih lahko preverim kdaj sem zadnjic defragmentiral pogon.8-O
V 98-ki je v lastnosti pogona pisalo priblizno takole: "pogon ste defragmentirali pred xx dnevi...". Tega pa ne najdem v XP-jih. Ali je mogoce potrebno narediti posebno belezko za to zadevo, ali pa sem tolik storast da ne vidim kje to pise?;(
L.P. in hvala za pomoc.

freejack ::

Tega sicer ne vem, ti dam pa en nasvet. Ni važno kdaj si ga nazadnje defragmentiral, ampak je važno število fragmentiranih datotek. Pozabi vgrajen program za defragmentiranje in si raje DLLjaj kak drug, boljši program, kot npr. VoptXP ali pa O-Defrag (al neki takega, mal poišči po forumu). Zaženeš analizo in vidiš, če je defragmentacija sploh potrebna, v vsakem primeru, pa je priporočeno vsaj 1x na mesec defragmentirati disk, sicer je pa to odvisno od količine dela in podatkov, ki se z na disk/z diska prenašajo.

boštjan ::

Pozabi vgrajen program za defragmentiranje in si raje DLLjaj kak drug, boljši program

kaj pa je narobe z integriranim defrag progijem?

Boky ::

Vgrjen naj bi bil lite verzija Diskkeeper-ja!

freejack ::

Oh brother, no ja, če druga ne, mi lastne izkušnje govorijo, da je npr. VoptXP, ki ga uporabljam, hitrejši in učinkovitejši od vgrajenega. Po čem to sklepam? Potem, ko sn disk, z vgrajenim defrag. programom defragmentiral, sem zagnal še VoptXP, analiziral, "se zgrozil" nad neurejenostjo, zagnal VoptXP, ki je še sam kakih 15 minut mlel, sam blo je pa vredno vsake sekunde, ker se rezultat generic defraga nikakor ne seže niti do kolen VoptXPju. e men ne verjamete, sami poizkusite. VoptXP (ali O Defrag) lahko še vedno odinštalirate, če vam ne bo všeč. Da ne omenjam veliko drugih in boljših možnosti in lastnosti, ki jih npr. VoptXP vsebuje.

ziciko ::

Strinjam se s tabo, freejack. Poslusal sem tvoj nasvet in instaliral diskeeper, ki je svoje delo opravil enkratno, hocem reci v kratkem casu in ni pustil za sabo fragmentiranih kosov diska (map in datotek), kot se mi je to dogajalo pri vgrajenem defrag. programu. No, mogoce je to tudi zaradi tega ker se nimam prevec zaseden disk (35%), toda v vsakem sem primeru zadovoljen s tem kako je to opravil diskeeper.
Še vedno pa me moti to da nikjer ne piše kdaj je bila defrag. narejena.;((
L.P.

freejack ::

No ja, če je računalnik tvoj, pač defragmentraj vsakih 14 dni, pa si boš zapomnil.. :D Lahk si tut odpreš kak notepad pa not pišeš. Hmm,..a obstaja kak LOG? tam bi ...damn sn pametn, moj VoptXP ma log, v katerem piše datume defragmentiranja. V najslabšem primeru, si lahk pa Scheduled Task napraviš...
Če diskkeeper tega nima si lahk še vedno voptxp ubodeš... (za log)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

Boky ::

Ce koga zanima , v PC magazin-u so primerjali programe za defragmentacijo. Prvo mesto so prisodili Diskeeperju.

freejack ::

Če pa še koga zanima, je pa tole komentar na ta "test";


Diskeeper is the best one of the ones you tested. I really wished you had tested a little bit differently, however. A better test would have been to defragmented the drives with the different deframenters and then run a program that fragmented the drives. Then you should have run the defragmenters. This would have give a clearer picture of their true speed. If you still have time to do this, you should do a followup. Also, there is another defragmenter that you should consider. It is Vopt from Golden Bow systems. You can find it on the web. It has been around for a long time, actually. I think it is just about as fast as diskeeper and offers some of the same features in addition to some other useful utilities. You could at least try it out as shareware and report on it in a followup.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

defragmentiranje diska

Oddelek: Operacijski sistemi
82296 (2139) jan01
»

Kater defrag program

Oddelek: Programska oprema
71646 (1508) veteran
»

disk defragmenter ne opravi do konca svojega dela

Oddelek: Programska oprema
211996 (1535) lolek84
»

Program za defragmentiranje!

Oddelek: Programska oprema
172309 (2057) LuckyMato
»

Kateri program za defrag?

Oddelek: Programska oprema
243454 (2925) Jeebs

Več podobnih tem