Forum » Pomoč in nasveti » Težave pri zagonu XPjev
Težave pri zagonu XPjev
romario ::
Težava je v tem:
kadar znova zaženem računalnik deluje vse normalno do namizja, nato pa potrebuje kar nekaj časa preden se do konca naloži. Nameščenih nimam še nič programov tak da ne razumem zakaj tako dolgo traja. Ugibam, da je mogoče težava v zagonu omrežja?
V strojni opremi verjetno ne bi smelo biti težav, ker imam AMD 2400+ in 1024 MB rama...
please help
kadar znova zaženem računalnik deluje vse normalno do namizja, nato pa potrebuje kar nekaj časa preden se do konca naloži. Nameščenih nimam še nič programov tak da ne razumem zakaj tako dolgo traja. Ugibam, da je mogoče težava v zagonu omrežja?
V strojni opremi verjetno ne bi smelo biti težav, ker imam AMD 2400+ in 1024 MB rama...
please help
V-i-p ::
Duhec, mislim da si se rahlo zmotil. Romario. Pojdi v klicne povezave. Notri imaš dve ikoni. Za adsl in Local connection. No, na local connection klikni z desnim, daj lastnosti in najdi TCP/IP, potem pa iz tega da ti sam določi ip spremeni in vpiši: 192.168.2.1, pod subnet mask pa: 255.255.0.0, ostalo pusti, potrdi z ok, restartaj mašino in to je to...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
bom probal
no, LAN od ADSL modema sem mel nastavljeno na Automatically detect, LAN za domače omrežje pa 192.168.0.1, subnet mask pa 255.255.255.0.
lahko to kak vpliva na to?
lp
no, LAN od ADSL modema sem mel nastavljeno na Automatically detect, LAN za domače omrežje pa 192.168.0.1, subnet mask pa 255.255.255.0.
lahko to kak vpliva na to?
lp
sem nastavo na mrežno kartico, ki je povezana na ADSL modem IP 192.168.0.1, na kartici, ki je povezana na domače omrežje pa 192.168.0.2, subnet mask pri obeh pa 255.255.255.0
je ta konfuguracija ok?
namreč, zdaj se mi je lepo normalno zagnal.
je ta konfuguracija ok?
namreč, zdaj se mi je lepo normalno zagnal.
Duhec ::
V-i-p, hm, v čem sem se zmotil ?
Ali v tem, da sem predlagal, da se nastavi fiksna IP številka iz niza, ki je rezerviran za notranja omrežja ali v sami IP številki ?
Ali v tem, da sem predlagal, da se nastavi fiksna IP številka iz niza, ki je rezerviran za notranja omrežja ali v sami IP številki ?
V-i-p ::
Duhec: po mojem, da v ip cifri (10.10.10.0, še nisem slišal), itak pa sem se lahko zmotil .
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Cokolesnik ::
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
urbi ::
ja fantje, jst mam isti problem s temi Ip-ji, ko pa sem poslušal vaš nasvet glede nastavite se je zgodilo naslednje: pač naštimam svoje Ip-je, pol restartam računalnik, ko ga ponovno prižgem se resda hitreje vse zloada, vendar pa mi ne dela internet (vzpostavi povezavo, vendar ko odprem okno za internet, mi javlja, da strani ni mogoče prikazati).
Grem pogledat če sm vtipkal prave Ip-je, toda ip-ji niso niti pibližno podobni tistim, ki sem jih vpisal jaz. Enkrat se mi je celo zgodilo, da polje za ip in subnet sploh ni bilo izpolnjeno.
Grem pogledat če sm vtipkal prave Ip-je, toda ip-ji niso niti pibližno podobni tistim, ki sem jih vpisal jaz. Enkrat se mi je celo zgodilo, da polje za ip in subnet sploh ni bilo izpolnjeno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3082 (2467) | NeMeTko |
» | 2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?Oddelek: Omrežja in internet | 2531 (2291) | b |
» | Nekaj teorije o IP naslovu in Subnet MaskOddelek: Operacijski sistemi | 6052 (5458) | jype |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5208 (4444) | Klemenn |
» | čudni problemi pri dobrem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1903 (1352) | AtaStrumf |