» »

Microsoftov SQL Server prihaja na Linux

1
2
3

          ::

jype je izjavil:

S tem se sicer ne strinjam, se pa strinjam, da obstajajo opravila, kjer si z grafičnimi vmesniki učinkovitejši, ter da uporabniki niso vajeni razumevanja ukazov v lupinah (ampak pri tem grafični vmesniki niso v bistveni prednosti - večina po njih klika brez razumevanja).


Ukazne lupine običajno niso všeč tistim, ki imajo o zadevah pomanjkljivo znanje ali pa znanja sploh nimajo. V GUI vedno lahko nekaj kliknejo, tudi če ne vedo kaj tisto sploh pomeni. Pri uporabi CLI-ja pa je potebno poznavanje sintakse in zato tudi same problematike.

andrejus ::

Sicer pa ne razumem zakaj bi nekdo "sovražil" linux in ostalo FOSS programsko opremo. Namesto da bi si želeli čim več takega softwerja, da ni potrebno plačevat licenc. Če ti zadeva ne odgovarj pač kupiš kopijo ali pa bolj verjetno po slovensko si "namestiš" kopijo.

videc ::

andrejus je izjavil:

Ma dejte no se zresnit. Leto linuxa se je zmeraj nanašalo na desktop. Odkar je postalo tudi vam jasno, da tega leta nikoli ne bo, ste se pa začeli zgovarjat na strežnike. Ampak ni pomembno, glavno da je tudi vam postalo jasno, da je linux všeč ljudem samo če ga sploh ne vidijo.


Jaz pa mislim, da na začetku nobeden ni mislil, da bo linux doživel velik uspeh v strežnikih, set top boxih (ipd pralinh strojih, TV itd). Kategorija telefono v in tablic je pa itak star amanj kot 10 let. Prvotno je bilo sigurno mišljeno na dekstop & laptop market. S tega vidika je linux pogorel.

Ampka, pozor. Linux je bil mišljen kot nadomestek unixa za desktop računalnike, ki je povrh še free. In to tudi linux je. Če želite imeti windows free, si jih napišite sami ali jih pa kupite.
Pa saj BSD tudi zastonj in je, "menda", Unix. Imaš celo PCBSD verzijo, ki je namenjena desktop računalnikom.
Pa je spodaj BSD in ne GNU/Linux, čeprav je kompatibilen.
http://www.pcbsd.org/
In dela odlično.

Utk ::

andrejus je izjavil:

Utk je izjavil:

andrejus je izjavil:

Povsem mogoče je, da imaš linux prav zdaj v žepu!!


To trdimo z 80% verjetnostjo :)

Imam ga. In čeprav ta v žepu ni popoln, je veliko boljši od ostalih v glavnem zaradi tega, ker mu nekdo resen vlada z železno roko. Ni pa več niti free niti zastonj. No, lahko si pa daš eno od tistih free variant gor, ampak s tem spet vstopiš v govno...


He he he! Android je precej free as in free speach and as free beer :)

Sej pravim, če hočeš hodit po govnu...
Proizvajalci pa menda nekaj plačujejo tudi za android, oz. vsaj za google play.

nevone ::

Preden se požremo, kdo je boljši bom rekla samo to. Unix ima sicer res že dolgo zgodovino, vendar vprašanje, če bi bili danes tu kjer smo, če ne bi računalnike tudi bolj približali navadnim smrtnikom, čemur je unix kar precej nasprotoval.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

andrejus ::

@videc: Drži, samo FreeBSD se je začel razvijat leta 1993/4, 2 leti pozneje za linuxom. Dandanes pa podpira majn programov kot linux. Poleg tega linux razvijajo velike hiše tipa Redhat, Suse in RHEL & SUSE podpirajo SAP, IBM etc. Tako da je linux mogoče boljša izbira, ali pa tudi ne. FreeBSDja nisme že leta taknil, tako da niti ne vem.

          ::

Utk je izjavil:

Zadnjič lepo zbootam v ubuntu, kliknem "start", začnem tipkat, in mi ne najde nobenega programa. Mi pa najde kup reklam. Restartam, najde tudi programe. A ni treba ponavadi windowsov restartat za vsak drek?


Ubuntu je tak z namenom. In sicer zaradi tega, da je čim bolj podoben Windowsom in da se uporabniki, ki iz Windows presedlajo na Ubuntu počutijo čim bolj domače.

andrejus ::

nevone je izjavil:

Preden se požremo, kdo je boljši bom rekla samo to. Unix ima sicer res že dolgo zgodovino, vendar vprašanje, če bi bili danes tu kjer smo, če ne bi računalnike tudi bolj približali navadnim smrtnikom, čemur je unix kar precej nasprotoval.

o+ nevone


Za razvoj računalnikov so največ naredili pirati, edonky, warezz, torenti, partis ipd.
Tam kjer smo danes je pa posledica iphona, ipada in poceni in cenene konkurence gugla & andorida.

A se spomnite kake telefone je delala nokia. jaz sem še 2007/2008 imel comunicator E90. Že takrat je bil samo za podložit mizo & telefonirat. Na meji uporabnosti za splet/emaile ipd. Hvala bogu za iphon & poceni konkurenco.

Utk ::

Sicer pa ne razumem zakaj bi nekdo "sovražil" linux in ostalo FOSS programsko opremo. Namesto da bi si želeli čim več takega softwerja, da ni potrebno plačevat licenc. Če ti zadeva ne odgovarj pač kupiš kopijo ali pa bolj verjetno po slovensko si "namestiš" kopijo.

Sovražiš zato, ker ima potencial že 20 let, pa nikoli nič iz tega. Pismo, eclipse sem si naložil sigurno že kakih 12 let nazaj, in stvar je bla čisto spodobna. Danes je približno na istem nivoju, samo da je še trikrat bolj bugasto, hitro itak nikoli ni bilo, VS je šel pa vseeno daleč naprej.
Libreoffice isto. Že zdavnaj je bil openoffice uporaben, zdaj pa z vsako novo verzijo samo nove buge dodajajo.
Ali pa unity...ki je naredil vsaj 3 korake nazaj proti vsemu kar je obstajalo že prej.
Kako ne bi tega sovražil?

Ubuntu je tak z namenom. In sicer zaradi tega, da je čim bolj podoben Windowsom in da se uporabniki, ki iz Windows presedlajo na Ubuntu počutijo čim bolj domače.
Ubuntu potem očitno delajo ljudje, ki ne razumejo niti windowsov niti uporabnikov windowsov.

          ::

andrejus je izjavil:

Sicer pa ne razumem zakaj bi nekdo "sovražil" linux in ostalo FOSS programsko opremo.


Moj sošolec, samozvani Windows (Next, next, next, OK) admin svojega domačega računalnika je nekoč hotel eksperimentirati z Linuxom. Ker mu takrat v prve pol ure ni vse delovalo v prvo je obupal, od takrat pa sta zanj Linux in FOSS največje zlo na svetu, takoj za Applom (on uporablja androida).

Ales ::

krneki0001 je izjavil:

poweroff je izjavil:

Ne, MS SQL spada v isto ligo kot MySQL. Postgres in Oracle sta pa nekaj povsem drugega...


Je držalo za verzije do 2008.

MS se hoče it konkurenco velikim. Zato danes lahko na MS SQL serverju komot "data warehouse" pelješ za eno večjo banko ali zavarovalnico (nekaj 100 miljard podatkov),

Ajde, do tukaj te še nekako razumem. Od tukaj naprej pa...

medtem ko ti MySQL, postgres in ostali malčki počepnejo pri taki masi podatkov.

Nimaš blage veze kaj postgreSQL sploh je.

PostgreSQL med drugim uporabljajo Skype, Instagram, Yahoo in če smo ravno pri bankah, brazilska državna banka Caixa Econômica Federal... Če se ne motim, je slednja med 10 največjimi finančnimi institucijami v Brazilji.

jype ::

Utk> Prav prav, samo ne okoli govorit, da je ceneje. Ali pa celo brezplačno.

Priklepanje na enega proizvajalca je vedno dražje kot odprti trg. Microsoft je tekmo z Linuxom izgubil ideološko, le redke pa moti, da zdaj Microsoft služi tudi z Linuxom. Le dokler izbira ni omejena na nepoštene načine, lahko govorimo o prostem trgu in zdravi konkurenci.

Ja, Linux je brezplačen, ampak dokler fizičen hardver ni, je itak vseeno, ker na lastnih možganih pač ne moreš poganjat tega.

Utk> Sovražiš zato, ker ima potencial že 20 let, pa nikoli nič iz tega.

Všeč mi je, kako prevladujoč tržni delež imenuješ "nikoli nič iz tega".

Ales> Nimaš blage veze kaj postgreSQL sploh je.

Nebivedu svoje znanje črpa iz Microsoftovih marketinških brošur. Ni sam kriv, da ne pozna PostgreSQLa in MySQLa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

andrejus ::

@utk: Drži!

Samo gremo raje po točkah.

1. Eclipse.
Če se ne motim je Eclipse enak na windowsih kot na linuxu (jaz uporabljam Code::Blocks za mini projekte). Ampak kolikor vem ima Eclipse v tem trenutku tudi podporo za SAP/ABAP torej nek razvoj gre naprej. Veliko ljudi, ki jih jaz poznam uporabljajo Eclipse za Win tako da kaj naj rečem. ABAP na Eclipsu verejtno uporablja verjetno manj kot 1 promil uporabnikov.

2. Libre Office: Ostal je na nivoju MS Offica 2003. Določene stvari so še vedno bistveno lažje celo v MS Officu 2007. Za ta office imam licenco (ki jo sigurno kršim, vprašanje kaj piše v tisti EULI)

3. Ubuntu. Smer razvoja je čisto mimo. Po drugi strani so oni naredili največ za popularizacijo na desktpih. Namesto, da bi lovili žužke vsake pol leta vržejo ven novo verzijo z novimi bugi. LOL. Celo LTS so polne bugsov. To pišem na 14.04 lts.

Utk ::

Všeč mi je, kako prevladujoč tržni delež imenuješ "nikoli nič iz tega".
Kje ima eclipse prevladujoč delež?
Zdaj ga bo VS še pri razvoju za androidu nažgal, ker imaš tudi zastonj varianto. In čeprav je še nisem sprobal, si težko predstavljam, da ni boljša. Pa je eclipse verjetno še najboljše kar obstaja od teh stvari.

jype ::

Utk> Kje ima eclipse prevladujoč delež?

Povsod, kjer je z VS več dela.

Utk> Zdaj ga bo VS še pri razvoju za androidu nažgal, ker imaš tudi zastonj varianto. In čeprav je še nisem sprobal, si težko predstavljam, da ni boljša. Pa je eclipse verjetno še najboljše kar obstaja od teh stvari.

Hvala bogu, da bo VS nažgal eclipse, saj je boljši produkt, ampak dokler se ljudje pretvarjajo, da je "linux na desktopu" nekakšna eksotika, je pomanjkanje orodij hkrati vzrok in posledica tega, da konkurence ni bilo in so si ljudje po svojih močeh napisali alternative, ki so pogosto slabše, včasih pa dejansko boljše.

link_up ::

Kul. Na zalost pa pri MS ne morem sam kompajlat kernela in imam tako vedno kompletno nesnago, ki je ne potrebujem. Zame je tukaj zakljucena debata.
In and Out

Looooooka ::

Windowsi ne rabijo nalagat driverjev, ki jih ne rabiš, torej ni potrebe po kompajlanju česarkoli. V bistvu, zakaj bi kdorkoli želel zgubljati čas s kompajlanjem česarkoli razen lastne aplikacije?
Too much free time?

link_up ::

hmm...res je. Ne rabim. Hvala za obrazlozitev, sam ne bi prisel do tega zakljucka. Matr si AS!
In and Out

jype ::

Looooooka> Windowsi ne rabijo nalagat driverjev, ki jih ne rabiš, torej ni potrebe po kompajlanju česarkoli. V bistvu, zakaj bi kdorkoli želel zgubljati čas s kompajlanjem česarkoli razen lastne aplikacije?

Zakaj bi se kdorkoli zanašal na črne škatle, če si lahko omisli kit in ga med sestavljanjem prilagodi lastnim potrebam?

poweroff ::

krneki0001 je izjavil:

MS se hoče it konkurenco velikim. Zato danes lahko na MS SQL serverju komot "data warehouse" pelješ za eno večjo banko ali zavarovalnico (nekaj 100 miljard podatkov), medtem ko ti MySQL, postgres in ostali malčki počepnejo pri taki masi podatkov.

Očitno nimaš pojma kje se uporablja PostgreSQL.

Poglej si tole: http://www.pg-versus-ms.com/

Sicer je mnenje pristransko - v smislu, da človek ne uporablja VSEH funkcij - ampak za tim. običajno delo z velikimi bazami je psql top zadeva. Da ne govorimo o PostGISu, povezavi z MongoDB itd...
sudo poweroff

trnvpeti ::

vecina ima raje crne skatle, ker ne znajo razmisljat ali pač nimajo znanja in izkusenj
in posledično se bojijo alternativ

Motion ::

          je izjavil:

andrejus je izjavil:

Sicer pa ne razumem zakaj bi nekdo "sovražil" linux in ostalo FOSS programsko opremo.


Moj sošolec, samozvani Windows (Next, next, next, OK) admin svojega domačega računalnika je nekoč hotel eksperimentirati z Linuxom. Ker mu takrat v prve pol ure ni vse delovalo v prvo je obupal, od takrat pa sta zanj Linux in FOSS največje zlo na svetu, takoj za Applom (on uporablja androida).

Sem skoraj siguren da "Linux" folk dosti bolj sovraži windows in zaprtokodno sceno kot obratno.

trnvpeti ::

>Sem skoraj siguren da "Linux" folk dosti bolj sovraži windows in zaprtokodno sceno kot obratno.
windows folk se sploh ni kaj drugega uporabljal, da bi sploh lahko primerjal

Invictus ::

To prepucavanje Windows/Linux ali DB2/MySQL/Oracle je precej neproduktivno. Sem mislil da so ljudje to že prerasli, ampak očitno niso ... Vse skupaj je isto sranje, drugo pakovanje.

Inženirji se tako ali tako večinoma ne odločajo kaj bodo firme kupile. Ampak to odloči en top manager, ki mu dol visi za tehnične lastnosti.

Hvalit zadevo na kateri delaš kot najboljšo stvar po narezanem kruhu je pač precej ozkogledno.

Na koncu je samo važno v kolikem času nekaj narediš, česa si navajen in koliko se zafrkavaš s stvarmi ki niso dokumentirane :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ciki57 ::

jype je izjavil:

Looooooka> Windowsi ne rabijo nalagat driverjev, ki jih ne rabiš, torej ni potrebe po kompajlanju česarkoli. V bistvu, zakaj bi kdorkoli želel zgubljati čas s kompajlanjem česarkoli razen lastne aplikacije?

Zakaj bi se kdorkoli zanašal na črne škatle, če si lahko omisli kit in ga med sestavljanjem prilagodi lastnim potrebam?


Zakaj bi kupil avto z že vgrajenim motorjem in ga uporabljal za prevoze od točke A do B, če pa ga lahko v svoji garaži sestaviš sam in ga med sestavljanjem prilagodiš lastnim potrebam?

trnvpeti ::

>Zakaj bi kupil avto z že vgrajenim motorjem in ga uporabljal za prevoze od točke A do B, če pa ga lahko v svoji garaži sestaviš sam in ga med sestavljanjem prilagodiš lastnim potrebam?

zakaj bi sploh kupil avto, ce lahko najames(ni nujno da avto, soferja) :)
da pride celo tocka B do tebe

a tako si mislil?

>Na koncu je samo važno v kolikem času nekaj narediš, česa si navajen in koliko se zafrkavaš s stvarmi ki niso dokumentirane

cez nekaj casa(lahko let) je bolj vazno, koliko si vprežen v sistem, in če sploh lahko izprežeš in za koliko denarja(kar si gledal na samem zacetku)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnvpeti ()

Invictus ::

trnvpeti je izjavil:


cez nekaj casa(lahko let) je bolj vazno, koliko si vprežen v sistem, in če sploh lahko izprežeš in za koliko denarja(kar si gledal na samem zacetku)

Za majhne firme mogoče.

Poznam kar nekaj velikih sistemov v svetu, kjer so to samo mokre sanje, ker so vezani na:

- vendorja
- tehnologijo
- fizično lokacijo
- ljudi
- ali pakar na vse skupaj :D.

Preiti na nov sistem je praktično nemogoče.

Saj zamenjati dobavitelja hardwara, operacijski sistem, email, office in pododna user sranja ni problem, problem so business aplikacije.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

trnvpeti ::

tudi(ne vse) velike firme/org/drzave/... se ucijo
in se ne pustijo vec toliko vezati...
izkusnje ucijo

BlackMaX ::

Invictus je izjavil:

To prepucavanje Windows/Linux ali DB2/MySQL/Oracle je precej neproduktivno. Sem mislil da so ljudje to že prerasli, ampak očitno niso ... Vse skupaj je isto sranje, drugo pakovanje.

Inženirji se tako ali tako večinoma ne odločajo kaj bodo firme kupile. Ampak to odloči en top manager, ki mu dol visi za tehnične lastnosti.

Hvalit zadevo na kateri delaš kot najboljšo stvar po narezanem kruhu je pač precej ozkogledno.

Na koncu je samo važno v kolikem času nekaj narediš, česa si navajen in koliko se zafrkavaš s stvarmi ki niso dokumentirane :D.


Super povedano. In to velja za skoraj vsako stvar :)

jype ::

Invictus> Preiti na nov sistem je praktično nemogoče.

Ni čudno, da jih tolk molzete. Linux bi bil zanje cenejši!

Invictus ::

trnvpeti je izjavil:

tudi(ne vse) velike firme/org/drzave/... se ucijo
in se ne pustijo vec toliko vezati...
izkusnje ucijo

Na zahodu znanja IT znotraj velikih firm dostikrat niti ni več, ker so vse outsourcali.

V firmi so ostali butasti managerji, ki morajo vsako leto malo zmanjšati znesek na pogodbi. In v bistvu nimajo pojma o IT. Vem, ker trenutno delam na takem projektu. Za 11. največjo banko na svetu ...

jype je izjavil:

Invictus> Preiti na nov sistem je praktično nemogoče.

Ni čudno, da jih tolk molzete. Linux bi bil zanje cenejši!

Sorry, ampak ti si predrag za njih ...

Razen če delaš za "open source"/"GNU" tarifo ;).

Licence so manjši, ne sicer zanemarljivi, del stroška.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

trnvpeti ::

in naenkrat reces, da le ni vse isto pakovanje....

Invictus ::

Če gledaš s srcem, vidiš eno in isto gnojnico ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ahim ::

Utk je izjavil:

Ubuntu potem očitno delajo ljudje, ki ne razumejo niti windowsov niti uporabnikov windowsov.


Po tej logiki Windows delajo ljudje, ki ne razumejo Windows, ne uporabnikov Windows. Primer: Windows 10.

jype ::

Ahim> Primer: Windows 10.

Windows 10 je, tako kot Windows 8 in 8.1 pred njim, premik v pravo smer. Odkar Microsofta ne vodi več Ballmer, je Microsoft bistveno kvalitetnejše podjetje.

Rast cene delnic to potrjuje.

jype ::

sisemen ::

Tole odgovori na vse kar je narobe z linuxom, by god himself, dejansko sem po tem zacel Linusa spoštovati, dejansko ni kriv, so pa krivi šalabajzerji, ki sestavljajo distribucije in kupe nekih kimajočih sistemcev (a la jype):

("prevrti" na 5:35, vrhunec okrog 7 minute)


Hint: ce ne razumes, kaj govori, se ne oglasaj vec v dobro linuxa, veš premalo, da bi vedel kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

M.B. ::

Sam sem že x let na Linuxu in je blo vedno zanimivo kaki problemi so bli pri Windowsih. Vem da na faksu smo morali nekaj programirat v VS in sem na virtualki namestil XP potem pa VS (kar je trajalo neskončno dolgo) najbolj zanimiva stvar pa je bla da se VS 200x ni bila zmožna povezat z MS SQL 200X ampak Mono na Linuxu se je pa lahko. :)

In pa ravno sedaj mi je fascinanten novi Windows 10. Brat ga ima nameščenega poleg Linuxu za šolske potrebe, če je nujno. In prejšnji vikend je bilo potrebno namestit Visual studio. Ni problema gremo na Dreamspark in namestimo. In melje in melje in po 5 urah pride nekje do 30%. Potem ugotovimo da v bistvu ne dela nič ne procesor ne disk. In najde problem. Namestitveni program namreč med namestitvijo prikaže pogovorna okna, ki pa so skrita in moraš killat process z tem oknom da gre stvar naprej. Namestitev se je potem nadaljevala ampak prekinla zaradi tega ker se je nekaj drugega vmes nameščalo (Windows update, katerih namestitve baje ne moreš prekinit). WTF?!?. Po restartu je blo treba seveda deinstalirat VS in ga še enkrat inštalirat kar je potem začuda delalo. Za to je šlo nekje dobrih 10 ur.

Medtem pa se Kdevelop (ki je ogromen KDE) inštalira v 10-20 minutah odvisno od hitrosti povezave. Kake čudeže dela VS med namestitvijo mi nebo nikoli jasno. Še če prištejem k nameščanju IDEja gcc nebo nič kaj dalje. Verjetno bi na Gentoo prej namestil IDE + compiler iz izvorne kode kot pa VS.
Intellij pa še manj. Pa ni od istih avtorjev kot OS.

Linux ima svoje probleme ampak takšne magične stvari paše nisem doživel (da se stvari same inštalirajo in potem moja inštalacija ne dela pa skrita okna pa to).

In problem je da sta obe stvari VS in MS od iste firme.

Moram pa pohvalit Windows 10 da se je inštaliral bistveno hitreje od prejšnjih Windowsow in da ni delal nobenih problemov z sobivanjem z Linuxom. Samo na UEFI sma prvo instalirala Linux pol pa Windows in vse je delalo.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

sisemen ::

andrejus je izjavil:

Sicer pa ne razumem zakaj bi nekdo "sovražil" linux in ostalo FOSS programsko opremo. Namesto da bi si želeli čim več takega softwerja, da ni potrebno plačevat licenc. Če ti zadeva ne odgovarj pač kupiš kopijo ali pa bolj verjetno po slovensko si "namestiš" kopijo.


No ob takih izjavah... ti dam tole, pa dobro prežveči:

"Open source is only free if your time is worthless."

Invictus ::

sisemen je izjavil:

Tole odgovori na vse kar je narobe z linuxom, by god himself, dejansko sem po tem zacel Linusa spoštovati, dejansko ni kriv, so pa krivi šalabajzerji, ki sestavljajo distribucije in kupe nekih kimajočih sistemcev (a la jype):

("prevrti" na 5:35, vrhunec okrog 7 minute)


Hint: ce ne razumes, kaj govori, se ne oglasaj vec v dobro linuxa, veš premalo, da bi vedel kako malo veš.

To je razlog zakaj imajo velike firme IBM software.

Backward compatibility works ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

sisemen> Hint: ce ne razumes, kaj govori, se ne oglasaj vec v dobro linuxa, veš premalo, da bi vedel kako malo veš.

Govori tole:

Ponujamo statično povezane binarne datoteke za Windows in OS X, ki vedno delujejo, ker so povezane statično.

Za Linux pa ne ponujamo binarnih datotek, ker nočemo statično povezovat, ker se to na Linuxu ne spodobi (in ker za seboj potegne celo vrsto varnostnih in drugi težav, ki jih Windows in OS X nikoli ne bosta rešila, ker so "uporabniške aplikacije" očitno problem "uporabnika", ne pa ponudnika sistemske programske opreme). Problem, ki ga Linux distribucije bolje kot katerikoli drug desktop sistem rešujejo že več kot dvajset let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

blackbfm ::

In melje in melje in po 5 urah pride nekje do 30%. Potem ugotovimo da v bistvu ne dela nič ne procesor ne disk.


Zadnjic sem mel podoben problem, ampak s popravki. Checking for updates ure in ure na sveze nalozenem win10. Sem popiz*u in nalozu 7ko, in ista fora..

Ce primerjam z debianom, das komando, zadeva takoj stece, mas skor isti trenutek vse ažurno. Kaj windowsi mučkajo po ozadju da se nikamor ne premakne, mi ni jasno.

sisemen ::

jype je izjavil:

sisemen> Hint: ce ne razumes, kaj govori, se ne oglasaj vec v dobro linuxa, veš premalo, da bi vedel kako malo veš.

Govori tole:

Ponujamo statično povezane binarne datoteke za Windows in OS X, ki vedno delujejo, ker so povezane statično.

Za Linux pa ne ponujamo binarnih datotek, ker nočemo statično povezovat, ker se to na Linuxu ne spodobi (in ker za seboj potegne celo vrsto varnostnih in drugi težav, ki jih Windows in OS X nikoli ne bosta rešila, ker so "uporabniške aplikacije" očitno problem "uporabnika", ne pa ponudnika sistemske programske opreme). Problem, ki ga Linux distribucije bolje kot katerikoli drug desktop sistem rešujejo že več kot dvajset let.


Ne, jype ne govori tega. Direktno in naravnost ti povem, da se lažeš (kar je pozitivno, pove ti, da te nimam za takega idiota, da bi iz Linusovega govora razumel to kar si napisal).

Pa tudi sicer, njegova lastna aplikacija (ki je NE PONUJA za linux, malo razmisljajte, avtor linux kernela ne ponuja lastne aplikacije na linuxu, ponuja pa jo za OSX in Windowse) je samo primer, v njegovem, kot on pravi, "rant"u je veliko več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

jype ::

sisemen> Ne, jype ne govori tega. Direktno in naravnost ti povem, da se lažeš.

Točno to reče.

Microsoft, po drugi strani, razume prednosti Linuxa:

http://www.theregister.co.uk/2016/03/09...

andrejus ::

sisemen je izjavil:

andrejus je izjavil:

Sicer pa ne razumem zakaj bi nekdo "sovražil" linux in ostalo FOSS programsko opremo. Namesto da bi si želeli čim več takega softwerja, da ni potrebno plačevat licenc. Če ti zadeva ne odgovarj pač kupiš kopijo ali pa bolj verjetno po slovensko si "namestiš" kopijo.


No ob takih izjavah... ti dam tole, pa dobro prežveči:

"Open source is only free if your time is worthless."


Ja ne vem kako to misliš.

A zato ker je tak software bugast al kaj? Obstaja ogromno zelo kakovostnega softwerja, ki je FOSS. Recimo Gimp, Inkspace, Scribus itd.
Ce pa misliš, da so ure, ki jih programerji vlagajo v ta softwer nič vredne, zastonj, brez veze ipd moram reč da ne razumeš bistvo tega.
Nekdo gre pomagat beguncu na meji, nekdo drug pa napiše program, ki ti omogoča da zastonj in po mili volji preoblikuješ slike. Vsak se odloči, kako porabi svoj čas.

Da bodo vsi vedno donirali oz prostovoljno delali ni za pričakovati.
Da bi pa sovražil delo teh ljudi, je pa višek bedastoče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: andrejus ()

Invictus ::

jype je izjavil:



Microsoft, po drugi strani, razume prednosti Linuxa:

http://www.theregister.co.uk/2016/03/09...

Microsoft bo naredil MS Linux, kjer bodo vse potrebne knjižnice za združljivost za nazaj.

Da ne bo non-stop ob updatih potrebno prevajati aplikacij.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

andrejus ::

Invictus je izjavil:

jype je izjavil:



Microsoft, po drugi strani, razume prednosti Linuxa:

http://www.theregister.co.uk/2016/03/09...

Microsoft bo naredil MS Linux, kjer bodo vse potrebne knjižnice za združljivost za nazaj.

Da ne bo non-stop ob updatih potrebno prevajati aplikacij.


Da vidimo kaj bo s tega ratalo.

sisemen ::

jype je izjavil:

sisemen> Ne, jype ne govori tega. Direktno in naravnost ti povem, da se lažeš.

Točno to reče.

Microsoft, po drugi strani, razume prednosti Linuxa:

http://www.theregister.co.uk/2016/03/09...


Aha, in ko reče, da bo Valve morda rešil linux in ponudil ogromne binarye, statično linkane, ker zaradi stalenga razsuvanja ABIja drugače ne gre, je verjetno nalašč kontradiktoren samemu sebi. Ali pa jype laže. Hm. Ja, jype laže.

Ker pa poznam tvojo taktiko potapljanja nevšečnih argumentov pod tono tvojega BSja, bom pastal video še enkrat, da lahko bralci sami presodijo.

("prevrti" na 5:35, vrhunec okrog 7 minute)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

jype ::

Invictus> Da ne bo non-stop ob updatih potrebno prevajati aplikacij.

Zanimivo, da tega nikomur razen tebi ni treba delat.

sisemen> Aha, in ko reče, da bo Valve morda rešil linux in ponudil ogromne binarye, statično linkane, ker zaradi stalenga razsuvanja ABIja drugače ne gre, je verjetno nalašč kontradiktoren samemu sebi. Ali pa jype laže. Hm. Ja, jype laže.

Ti pač ne veš, kaj Linus razlaga, potem se ti pa zdi, da mu jaz nasprotujem.

pegasus ::

Invictus je izjavil:

Microsoft bo naredil MS Linux, kjer bodo vse potrebne knjižnice za združljivost za nazaj.
Ni potrebe, to ponuja že RedHat (compat-* gre nazaj cca 15 let).
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftov SQL Server prihaja na Linux (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
12627058 (21743) noraguta
»

[Linux] Poganjanje Pantheon-a

Oddelek: Programska oprema
224916 (2113) luckoj
»

Londonska borza opušča Microsoft platformo? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
21319860 (14090) BlueRunner
»

Licence za M$ serverje

Oddelek: Programska oprema
7891 (797) Mercier
»

kako do mysql v win2k z IIS?

Oddelek: Programiranje
121562 (1419) webblod

Več podobnih tem