» »

MATERIAL KONIC TERMOMETROV

MATERIAL KONIC TERMOMETROV

voyager007 ::

Pozdrav,
Iščem odgovor na vprašanje glede materialov konic, ki se uporabljajo v klasičnih digitalnih termometrih. Delam termometer, z 0,1°C natančnostjo, za senzor mi bo služil NTC. Iščem torej material/konico, ki bo izpolnjeval natančnost in bo uporaben-certificiran za sluznico. Prosila bi vas za pomoč glede materiala, kaj se na trgu uporablja in da je cenovno tudi ugodno. Je dovolj nerjaveče jeklo, za takšno natančnost ali je potrebno poiskat bolj prevodno zlitino. Na katera podjetja se je pametno obrniti, saj večina hoče tehnično dokumentacijo, tako da ne morejo pomagati.
lp

Highlag ::

Titan je sigurno OK karse tiče biokompatibilnosti. Cenovno ugodno? Ne ravno. Izkušnje z nerjavnimi jekli so slabe, ker so to zlitine in tudi material z vsemi certifikati včasih dela probleme. Sicer ima tudi titan svoje muhe. Toplotno prevodno pa noben od teh materialov ni idealen.

Če boš senzor uporabljala v sluznici bo moral zdržati tudi sterilizacijo in se tudi ustrezno sterilizirati. To je včasih doseči težje kot biokompatibilnost. Saj mora biti zadeva izdelati tako, da nimaš kakšnih delov, ki se ne sterilizirajo ok - torej ostanejo kontaminirane.
Never trust a computer you can't throw out a window

voyager007 ::

Hvala za odgovor.
Kot sem zasledila je titan v nerjavečem jeklu, vsaj v tipu SS316L...Nerjaveče jeklo pa zato, ker je tudi cerificiran za medicino-torej v mojem primeru sluznico.
Sem si pa zamislila: NTC na tiskanini, ki bo preko žičke povezan na konico.Žica bo prenašala informacijo o temperaturi. Gotova še nisem ali bo to en ntc ali dva povezana v mostič. Kakšne so izkušnje v praksi, kakšne žice izbrati?

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Termična prevodnost materiala načeloma ne vpliva na točnost meritve, vpliva pa na čas, v katerem ti bo zadeva dala dovolj točne podatke. Na primer, če se s hladno konico dotakneš toplega objekta, moraš počakati dovolj dolgo, da se konica segreje na isto temperaturo kot jo ima merjenec. Zato naj ima konica čim manjšo maso. Pa na umerjanje ne pozabi.

P.S. Še link do Wikipedie - ustrezna jekla za te namene:

Surgical stainless steel @ Wikipedia
LP

Jože

Zgodovina sprememb…

737 ::

Kontaktiraj tega forumaša:
https://www.s5tech.net/memberlist.php?m...

Lani je doktoriral na področju medicinske elektronike.

...:TOMI:... ::

Kontaktiraj lmk.si

Oni vedo najvec o tem.
Tomi

vostok_1 ::

Silver or gold plated.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri varilni aparat - začetnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13941498 (3968) Motion
»

Kateri brusni kamen za brušenje nožev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11639907 (11125) gruntfürmich
»

Flaške - ki ne dajo okusa po plastiki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579477 (7264) cvalsr
»

iPhone 3GS Titanium

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
317417 (5314) T.A.D.E.J

Več podobnih tem