Forum » Šola » Fizikalna naloga
Fizikalna naloga
misisipi ::
Ne uspe mi resi tele naloge in bi pomoc prisla zelo prav :)
Kocka z maso 0,5kg in robom 5cm leži na vodoravni podlagi. Koliko dela moramo opraviti, da prevrnemo kocko okoli roba?
Resitev naj bi bla 5,08J
Hvala v naprej
Kocka z maso 0,5kg in robom 5cm leži na vodoravni podlagi. Koliko dela moramo opraviti, da prevrnemo kocko okoli roba?
Resitev naj bi bla 5,08J
Hvala v naprej
TheKekec ::
izračunaj za koliko se spremeni višina težišča.... to potem vržeš v enačbo za potencialno energijo... to je to... Zelo na povšrno in hitro...
stapler rump ::
Do rezultata prideš tako, kot je rekej Kajles.
Je pa po mojem izračunu tvoja rešitev narobe. Če vzameš za težnostni pospešek g=9.82 m/s2, potem je rezultat 0.0508 J (mogoče si se zmotil in vzel za rob kocke 5 metrov, namesto 5 centimetrov).
Je pa po mojem izračunu tvoja rešitev narobe. Če vzameš za težnostni pospešek g=9.82 m/s2, potem je rezultat 0.0508 J (mogoče si se zmotil in vzel za rob kocke 5 metrov, namesto 5 centimetrov).
misisipi ::
Ja ravno to me je begalo saj je tudi meni rezultat prišel 0.0508 J,zgleda se je profesorica zmotila.
Drugače pa hvala
Drugače pa hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matematika, geometrije v ravnini, telesaOddelek: Šola | 3266 (2635) | manniac |
» | matematični nalogiOddelek: Šola | 2620 (2344) | 2loud4u |
» | Packing (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9344 (5151) | Thomas |
» | Verjetnost ... spet čudna naloga (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9151 (6485) | Thomas |
» | CPU - simulator by EK Water BlocksOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2391 (1597) | OwcA |