Forum » Hlajenje in modifikacije » Ambilight in kloni
Ambilight in kloni
matobeli ::
Že kar nekaj časa si želim za LCD TV napravit nekaj v stilu Philipsovega Ambilighta. na trgu se pojavljajo različni kiti, arduino, rPi, samostojni moduli...
Ampak pri vseh je ponavadi princip da za uporabo z signalom HDMI potrebuješ vsaj ene 2-3 zadeve, HDMI splitter->HDMI to Svideo ali pa kakšen HDMI video grabber.
Kar se mi zdi kar malo preveč "šare".
Ali obstaja tak kontroler ki bi imel v istem ohišju HDMI in ter out, z vsemi modernimi "pass trough" možnostmi (CEC, ARC, 4K...), ampak brez nepotrebne šare, daljincov... Ko je signal dela, ko ga ni ne dela, to je vse kar mora znati.
par primerov bolj gotovih izdelkov:
SCIMO
Lightberry
AmbiVision
Noben od teh pa ni direktni HDMI in.
Ima še kdo kakšen primerek?
Ampak pri vseh je ponavadi princip da za uporabo z signalom HDMI potrebuješ vsaj ene 2-3 zadeve, HDMI splitter->HDMI to Svideo ali pa kakšen HDMI video grabber.
Kar se mi zdi kar malo preveč "šare".
Ali obstaja tak kontroler ki bi imel v istem ohišju HDMI in ter out, z vsemi modernimi "pass trough" možnostmi (CEC, ARC, 4K...), ampak brez nepotrebne šare, daljincov... Ko je signal dela, ko ga ni ne dela, to je vse kar mora znati.
par primerov bolj gotovih izdelkov:
SCIMO
Lightberry
AmbiVision
Noben od teh pa ni direktni HDMI in.
Ima še kdo kakšen primerek?
- spremenilo: matobeli ()
MaStr ::
Na AliExpress nabavljen LightBox-DreamColor mi ambilight ne deluje pri gledanju vsebin iz NEO boxa.
Je že komu uspelo uspelo zadevo urediti, oz. ali je sploh možno?
Je že komu uspelo uspelo zadevo urediti, oz. ali je sploh možno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MaStr ()
TOP ::
Zakaj,nekateri nasedeste na razne reklame.Seveda dela sam moraš imeti PC povezan na TV in TV uporabljat za monitor,potem tole dela super.JAz sem probal in je delalo zelo lepo,problem je ker mam TV velik in zasede cel kot,zato mam na monitorju,ker okoli rabiš imeti zid.
Nisem nasedel le reklamam, temveč tudi marsikateremu feedbacku artikla, ki so vsi hvalili, da deluje praktično vse, le kakšen Netflix ne.
PLEX aplikacija, s katero gledam filme naložene na zunanje diske, predvajana preko TV deluje odlično, preko NEO-boxa pač ne, kot tudi ne TV programi.
Namen pa je bil z ambilight-om gledati vse, tudi TV spored ...
Torej ne obstaja nobena možnost, da bi tudi TV kanale/NEO-box lahko spremljal z Ambilightom?
PLEX aplikacija, s katero gledam filme naložene na zunanje diske, predvajana preko TV deluje odlično, preko NEO-boxa pač ne, kot tudi ne TV programi.
Namen pa je bil z ambilight-om gledati vse, tudi TV spored ...
Torej ne obstaja nobena možnost, da bi tudi TV kanale/NEO-box lahko spremljal z Ambilightom?
broken/link ::
saj dela praktično vse, ampak praktično vse, kar predvajaš preko TV aplikacije. ne pa zunanjega boxa.
tud če boš komp priklopil gor, ne LightBox funkcioniral - razen če boš na komp namestil neko aplikacijo, ki bo te stvari pohandlala.
tako da edino kar lahko poskusiš je to, da namestiš na TV app za EON, in držiš pesti, da ni signal kodiran, kot je od netflixa. Če maš možnost poskusi pa poročaj :)
tud če boš komp priklopil gor, ne LightBox funkcioniral - razen če boš na komp namestil neko aplikacijo, ki bo te stvari pohandlala.
tako da edino kar lahko poskusiš je to, da namestiš na TV app za EON, in držiš pesti, da ni signal kodiran, kot je od netflixa. Če maš možnost poskusi pa poročaj :)
Maja321 ::
tole bo totalno nekonstruktiven reply in bo verjetno izbrisan, ampak prav moram - pred kratkim kupila nov Philips in ambilight je bila prva zadeva, ki sem jo izklopila. Hotela sem Philipsa iz drugih razlogov, ampak se ga sploh ne da dobit brez tega vraga zraven, vsaj ne velikosti, ki sem jo hotela (50 inč). matobeli, škoda, da se tega ne da izčupati iz TV, bi ti ga takoj dala džabe
Invictus ::
Teh barvnih lučk se hitro naveličaš.
Včasih je bil trend tlačenja tega povsod, zdaj se je to ustavilo. Daje se samo še bele LED trakove za osvetlitev.
Preprosto je tisto barvno migotanje zanimivo 1 teden, potem vsi prešaltajo na belo osvetlitev.
Včasih je bil trend tlačenja tega povsod, zdaj se je to ustavilo. Daje se samo še bele LED trakove za osvetlitev.
Preprosto je tisto barvno migotanje zanimivo 1 teden, potem vsi prešaltajo na belo osvetlitev.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
matobeli ::
škoda, da se tega ne da izčupati iz TV, bi ti ga takoj dala džabe
Bi bilo sicer nekih 5 let prepozno, ampak vseeno hvala :)
Kot Invictus pravi, lučk se hitro naveličaš, bela je nova RGB.
Nisem pa nikoli vgradil nobenega izmed (takrat) obstoječih sistemov, nabavil sem projektor in je bila hitro rešena tudi želja po ambientalnih svetlobah.
darkolord ::
Zanimivo, meni je pa Ambilight po precej letih še vedno TOP.
Ko kaj crkne in je fallback na bele lučke, je kar razočaranje.
Well, vsakemu svoje, I guess ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Groot ::
Zanimivo, meni je pa Ambilight po precej letih še vedno TOP.
Tudi meni. Preprosto si ne predstavljam več prehod nazaj na TV brez osvetlitve, saj je gledanje zvečer ob Ambilight bistveno bolj prijetno.
Matej_K ::
Jaz dva tedna nazaj naročil tole https://www.aliexpress.com/item/3296495...
cca 30€
Sicer bom uporabljal za Monitor, saj moj TV še ni toliko pameten da bi podpiral ta app.
Glede na 8006 orders upam da bo za kaj.
cca 30€
Sicer bom uporabljal za Monitor, saj moj TV še ni toliko pameten da bi podpiral ta app.
Glede na 8006 orders upam da bo za kaj.
... .. .
Matej_K, zadeva dobro dela. Na android TV so ponekod težave (beri moj zgornji komentar), na monitorju pa mislim da dela b.p.
broken/link ::
@MaStr - ti nimaš težav na android TVju, ti imaš težave na EON boxu. to sta 2 različni napravi.
@broken/link, mislim, da sem dovolj natančno razložil, kje prihaja do težav in kje ne, se ti ne zdi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri 65-70'' televizor?Oddelek: Zvok in slika | 5691 (4356) | neocodexx |
» | Nakup TV - povezljivost, slikaOddelek: Kaj kupiti | 1989 (1852) | zavajon |
» | Nakup Sharp LC42DH77E iz .si ali .co.uk , Kako prejeti paket (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8507 (6547) | Keyser Soze |
» | LCD TV SONY ali PHILIPSOddelek: Kaj kupiti | 3369 (3078) | Calligula |