Forum » Loža » Izselitev posestnika brez pravice iz hiše
Izselitev posestnika brez pravice iz hiše
lobika ::
Imam problem, hišo sem podedovala po pokojni mami, v njej živi mamim "bivši partner", kateri je tožil za izvenzakonsko skupnost in je zadevo izgubil tako da sem jaz edina dedinja. Ko je mama umrla se je on vselil v hišo, za kar sem jaz vložila tožbo zoper motenja posesti, ker je potekala vzporedna sodba na izvenzakonsko zvezo je sodišče odredilo da on ščiti svojo dedno pravico.
Ali obstaja kakšna možnost da se ga izseli iz hiše, na kateri pa ni prijavljen niti začasno niti za stalno, kaj v primeru da pridemo in ga odnesemo ven?
Hvala za pomoč
Ali obstaja kakšna možnost da se ga izseli iz hiše, na kateri pa ni prijavljen niti začasno niti za stalno, kaj v primeru da pridemo in ga odnesemo ven?
Hvala za pomoč
- polepsal: Mavrik ()
Aston_11 ::
Ko je mama umrla se je on vselil v hišo, za kar sem jaz vložila tožbo zoper motenja posesti, ker je potekala vzporedna sodba na izvenzakonsko zvezo je sodišče odredilo da on ščiti svojo dedno pravico.Kaj to pomeni? So postopki končani?
Imaš tožbo zaradi _vznemirjanja lastninske pravice_ ali pa _noč ima svojo moč varianto_, ki si jo že omenila (s tem, da če on vloži tožbo zaradi _motenja posesti_, jo gladko izgubiš)
Machete ::
Kaj pa policija pravi, glede na to, da očitno vzporedna sodba ne poteka več? Odklopi el. priključek, telefon, internet, vodo, odjavi komunalo itd.. Pojma nimam pa če smeš to počet, ker v Slovniji težko razpolagaš s svojo lastnino :)
Pa mimogrede, a ena tema ni dovolj, ker si že pred kakim tednom isto spraševala..
Pa mimogrede, a ena tema ni dovolj, ker si že pred kakim tednom isto spraševala..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Kaj pa policija pravi, glede na to, da očitno vzporedna sodba ne poteka več? Odklopi el. priključek, telefon, internet, vodo, odjavi komunalo itd.. Pojma nimam pa če smeš to počet, ker v Slovniji težko razpolagaš s svojo lastnino :)Ne sme. Motenje posesti...
Kaj pa policija pravi, glede na to, da očitno vzporedna sodba ne poteka več?Morda je imel kakšno začasno odredbo, v zapuščinskem postopku izločeval del zapuščine, kdo bi vedel,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
ni bilo nobene začasne odredbe, dobil je sodbo za motenje ker je potekal drug postopek za izvenzakonsko zvezo katero pa je izgubil, elektrike mu ne morem odklopit ker me ne spusti v hišo, števec pa je notri, če on mene toži za motenje posesti, kaj lahko dejansko doseže????
Nič ne more. Bojim se najbolj, da pa ti isto. Saj elektriko ne odklapljaš na števcu z nožem. Kot lastnica neprimičnine in priključka jo administrativno odjaviš pri ponudniku.. ? Ampak tole je vseeno material za dobrega odvetnika, vsaj da ti pove kaj lahko in kaj ne oz. kako naprej. Njemu itak verjetno nihče nič ne more / ne sme. Samo ni mi jasno kdo plačuje vse račune, če si ti lastnica?
on plačuje račune za elektriko, ne moreš pa odklopiti elektrike in narediti prepisa, če nimaš stanja števcev, žal je to tako
Naredi javni FB event. Gay party na tem naslovu, vsak vikend, cel vikend. Lahko provaš tudi s kakšno neo-Nazi skupščino.
on plačuje račune za elektriko, ne moreš pa odklopiti elektrike in narediti prepisa, če nimaš stanja števcev, žal je to tako
Točno.
Sodna praksa:
http://www.sodisce.si/viskp/odlocitve/4...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup nepremičnine na javni dražbi sodiščaOddelek: Loža | 5134 (4563) | St235 |
» | Najemna pogodba - neposredna izvršljivostOddelek: Loža | 8380 (7094) | mat xxl |
» | Izselitev najemnika (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24735 (21302) | MrStein |
⊘ | Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41001 (36651) | Gandalfar |
» | Izselitev podnajemnika (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27289 (15643) | 49106 |