» »

T2 optika in postavitev okolja

T2 optika in postavitev okolja

Redman ::

Pozdravljeni, samo še kak teden in dobimo T2 optiko. Imamo pa doma malo zapletene situacijo in ne najdem odgovorov. Imamo 3 ločena gospodinjstva. Želje imam prikazane v 2 sliki.

Tole me samo zanima, če je to sploh možno, da bi bila TV za Routerjem? Desna situacija je ok? Da bi bil swith in iz switcha direkt do TV-ja in en kabel za router in naprej net?

Tole je pa dejansko kako bi želeli imeti. Je to možno? Internet/TV po enem kablu? Kako je z max zunanjimi ipji? Tv se isto šteje za porabljen limit zunanjih ipjev?
  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

...:TOMI:... ::

Lahko imaš max. 2 routerja, vendar se računalniki med sabo ne bodo videli, če boš vezal oba v optični switch.

TV-je in morebitne telefone priklopi direktno v optični switch.

Kombinacije TV in PC so sicer možne, vendar je treba vse skonfigurirat, tega pa najbrž ne znaš.

Tako, da kupi en switch, da boš priklopil lahko vseh 7 TVjev in dva routerja, da boš imel pokrito vse.

shema

Med optični switch in TV lahko postaviš omenjeni switch, če ne bo prostora za vse TVje.
Tomi

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Invictus ::

T-2 ti bo dal potreben switch. Sam povej da boš imel 7 TVjev.

Naprej daš lahko en router, malo boljši, in potem vsako gospodinjstvo svoj switch/access point za ostale naprave z izklopljenim DHCPjev in neuporabljenim WAN portom.

Tako se bodo tudi vsi videli med seboj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Redman ::

Oj, hvala za informacije. Me ne moti če se gospodinjstva ne bodo videla med seboj (mama bo itak imela samo TV).

Edino kar me moti, da bi rabil včeli 2 kabla do mojega prizidka :)
Tomi kaj pa je potrebno konfigurirati? Nekaj izkušenj imam in tudi nisem velik noob :)

...:TOMI:... ::

Prevec zate. Raje potegni 2 kabla.
Tomi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6622081 (12468) ToniT
»

Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4511366 (4899) SN1P3R
»

Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718915 (16298) Furbo
»

optika T2 oprema in kabli

Oddelek: Pomoč in nasveti
4710663 (9725) Senitel
»

Do kod v hiši optično vlakno?

Oddelek: Omrežja in internet
125557 (5036) Spc

Več podobnih tem