Forum » Omrežja in internet » T2 optika in postavitev okolja
T2 optika in postavitev okolja
Redman ::
Pozdravljeni, samo še kak teden in dobimo T2 optiko. Imamo pa doma malo zapletene situacijo in ne najdem odgovorov. Imamo 3 ločena gospodinjstva. Želje imam prikazane v 2 sliki.
Tole me samo zanima, če je to sploh možno, da bi bila TV za Routerjem? Desna situacija je ok? Da bi bil swith in iz switcha direkt do TV-ja in en kabel za router in naprej net?
Tole je pa dejansko kako bi želeli imeti. Je to možno? Internet/TV po enem kablu? Kako je z max zunanjimi ipji? Tv se isto šteje za porabljen limit zunanjih ipjev?
Tole me samo zanima, če je to sploh možno, da bi bila TV za Routerjem? Desna situacija je ok? Da bi bil swith in iz switcha direkt do TV-ja in en kabel za router in naprej net?
Tole je pa dejansko kako bi želeli imeti. Je to možno? Internet/TV po enem kablu? Kako je z max zunanjimi ipji? Tv se isto šteje za porabljen limit zunanjih ipjev?
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
...:TOMI:... ::
Lahko imaš max. 2 routerja, vendar se računalniki med sabo ne bodo videli, če boš vezal oba v optični switch.
TV-je in morebitne telefone priklopi direktno v optični switch.
Kombinacije TV in PC so sicer možne, vendar je treba vse skonfigurirat, tega pa najbrž ne znaš.
Tako, da kupi en switch, da boš priklopil lahko vseh 7 TVjev in dva routerja, da boš imel pokrito vse.
Med optični switch in TV lahko postaviš omenjeni switch, če ne bo prostora za vse TVje.
TV-je in morebitne telefone priklopi direktno v optični switch.
Kombinacije TV in PC so sicer možne, vendar je treba vse skonfigurirat, tega pa najbrž ne znaš.
Tako, da kupi en switch, da boš priklopil lahko vseh 7 TVjev in dva routerja, da boš imel pokrito vse.
Med optični switch in TV lahko postaviš omenjeni switch, če ne bo prostora za vse TVje.
Tomi
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Invictus ::
T-2 ti bo dal potreben switch. Sam povej da boš imel 7 TVjev.
Naprej daš lahko en router, malo boljši, in potem vsako gospodinjstvo svoj switch/access point za ostale naprave z izklopljenim DHCPjev in neuporabljenim WAN portom.
Tako se bodo tudi vsi videli med seboj.
Naprej daš lahko en router, malo boljši, in potem vsako gospodinjstvo svoj switch/access point za ostale naprave z izklopljenim DHCPjev in neuporabljenim WAN portom.
Tako se bodo tudi vsi videli med seboj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Redman ::
Oj, hvala za informacije. Me ne moti če se gospodinjstva ne bodo videla med seboj (mama bo itak imela samo TV).
Edino kar me moti, da bi rabil včeli 2 kabla do mojega prizidka :)
Tomi kaj pa je potrebno konfigurirati? Nekaj izkušenj imam in tudi nisem velik noob :)
Edino kar me moti, da bi rabil včeli 2 kabla do mojega prizidka :)
Tomi kaj pa je potrebno konfigurirati? Nekaj izkušenj imam in tudi nisem velik noob :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optika v notranjost hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22081 (12468) | ToniT |
» | Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?Oddelek: Pomoč in nasveti | 11366 (4899) | SN1P3R |
» | Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18915 (16298) | Furbo |
» | optika T2 oprema in kabliOddelek: Pomoč in nasveti | 10663 (9725) | Senitel |
» | Do kod v hiši optično vlakno?Oddelek: Omrežja in internet | 5557 (5036) | Spc |