Forum » Omrežja in internet » VPN + T2 + LXLE linux
VPN + T2 + LXLE linux
chrush ::
Uporabljam lxle linux (sem rookie). Želel sem si postaviti svoj vpn strežnik, kjer sem sledil enemu izmed mnogih vodičev. Držal sem se točno navodil in pri opciji, kjer skonfiguriraš /etc/pptpd.conf datoteko sem vpisal ista ip naslova kot v navodilu, čeprav ima sicer moj računalnik ip 192.168.64.107. Tudi dns-je sem uporabil googlove.
Pri koraku 4, kjer konfiguriraš NAT sem spremenil
iptables -t nat -A POSTROUTING -o wlan0 -j MASQUERADE && iptables-save namesto eth0, ker uporabljam wlan usb ključek. Ali sploh lahko preko ključka to počnem?
in enako sem spremenil iptables --append FORWARD --in-interface wlan0 -j ACCEPT
Na win8 sem skonfiguriral vpn povezavo po navodilih iz enega vodiča in za host vpisal javni ip naslov, ki mi ga je dodelil t-2. Ko želim vzpostaviti povezavo, dobim napako 807 in kolikor sem uspel razbrati, je nekaj povezano s porti, če prav razumem. Sedaj me pa zanima, ali si lahko na horizontu kaj nastavim
Prosim, če mi lahko kdo svetuje.
Pri koraku 4, kjer konfiguriraš NAT sem spremenil
iptables -t nat -A POSTROUTING -o wlan0 -j MASQUERADE && iptables-save namesto eth0, ker uporabljam wlan usb ključek. Ali sploh lahko preko ključka to počnem?
in enako sem spremenil iptables --append FORWARD --in-interface wlan0 -j ACCEPT
Na win8 sem skonfiguriral vpn povezavo po navodilih iz enega vodiča in za host vpisal javni ip naslov, ki mi ga je dodelil t-2. Ko želim vzpostaviti povezavo, dobim napako 807 in kolikor sem uspel razbrati, je nekaj povezano s porti, če prav razumem. Sedaj me pa zanima, ali si lahko na horizontu kaj nastavim
Prosim, če mi lahko kdo svetuje.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
- spremenil: chrush ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dnsmasq problemOddelek: Omrežja in internet | 1047 (674) | BlaY0 |
» | dnsmasq problemOddelek: Omrežja in internet | 1867 (1607) | poweroff |
» | Wireless router ne sprejme nekaterih ARP paketov.Oddelek: Omrežja in internet | 895 (794) | _n00b_ |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1732 (1484) | kitarist |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2333 (1908) | tx-z |