» »

Razlika med ROMi (MOT, SIM, SIO)

Razlika med ROMi (MOT, SIM, SIO)

gusto ::

Mogoče enostavno vprašanje, vendar nisem uspel najti odgovora. Ko iščem ROM za določen telefon in izberem državo Slovenija, imam potem še vedno na izbiro tri različice, MOT, SIM, SIO. Kakšne so točno razlike med njimi? Ker sem že od nekdaj pri Telekomu, sem imel vedno verzijo MOT. Ta je polna Telekomove "solate" (prednameščenih aplikacij), predvidevam da velja podobno za SIM (simobilova solata). Kaj pa SIO? Je ta brez ene ali druge solate?

Če ima telefon SIM ROM, jaz pa dam noter Telekomovo SIM, verjetno ni nobenih problemov, so pa prednameščene aplikacije verjetno še manj uporabne, ker določenih niti ne morem uporabljati, ker so vezane na naročniško razmerje pri Simobilu?

Leto je naokoli, situacija je nanesla, da je ponovno aktualno zgornje vprašanje, na katerega takrat nisem dobil odgovora. Torej razlika med romi MOT, SIM in SIO. Za Galaxy S5 lahko na spodnjem linku za Slovenijo izberem te tri različice.

https://www.sammobile.com/firmwares/dat...

1) Predvidevam da je vse rome možno namestiti na model S5 SM-G900F, jasno pa ne bodo funkcionalne prednameščene aplikacije drugega operaterja. Se motim?
2) Ali je SIO rom "najčistejši", brez prednameščenih aplikacij operaterjev? Se najbolj splača namestiti tega?

xda develope ::

No pa da ti odgovorim. Simobilova kartica bo delala tudi ce imas MOT in obratno. Kot si sam ugotovil MOT ima mobitelov bloatware SIM ima simobilov bw SIO pa je brez vsega bloatwara no razen samsungovega. Naloži pa ka hočeš delalo bo. Jaz bi ti priporočal SIO

veqlargh ::

Hja. SIO rom, ki sem ga dal na mojega S7, mi je csc nastavil na poljsko (XEO) in ne slovensko. MOT je OK.

GupeM ::

Sicer ne vem kako je pri Samsungih in ostalih telefonih, na Nexus 5 in 5x pa nikoli ni bilo nobenega operaterjevega bloatwarea. Vsaj pri Simobilu ne.

veqlargh ::

Ker imaš stock android...

Hvala za odgovore, nekako tako kot sem predvideval.:P

bosslipxx ::

Da ne odpiram nove teme....

Lahko kdo sporoči, kakšno CSC kodo imajo Samsungi kupljeni pri Telemachu?
slo-fishing.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Galaxy S7 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
49889160 (16803) Han
»

Samsung S7 - ali lahko nalozim firmware druge drzave

5765 (453) solatjek
»

Formatiranje telefona

132790 (2642) BlaY0
»

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46166620 (39835) Xgeneration
»

Samsung Wave (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32351184 (33106) paix

Več podobnih tem