» »

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS

««
3 / 10
»»

RejZoR ::

Ja, sam "Recent" ni "Currently running". Je pa res da naj bi bili na spisku appsi, ki si jih uporabljal par minut ali sekund nazaj. To da se aplikacije ne ubija (kill) na Androidu pa že vem :)

Prenos kontaktov lahko drugače narediš preko Kies, ki je centralni program za vse Samsung telefone neglede na uporabljen OS. Najprej iz telefona izvoziš na računalnik, priklopiš nov telefon in uvoziš kontakte. Ni sicer direktni prenos, je pa enostavno izvedljiv.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

Prenašanje kontaktov preko bluetooth je itak samomorilsko, če nisi ravno obsojenec na dosmrtno ječo v kakšni samici>:D
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

pleomax ::

Mi lahko kdo pove nekaj: Bada 2.0 naj bi bila predstavljena septembra? Pa tudi neki 3 novi modeli? kDaj pa to bo točno,če kdo ve? 10 mesecev,še moram prenašat bado 1.2 če pa do takrat pride 2.0 bom pa z veseljem,še vztrajal na tem telefonu,ampak dvomim. Slovenije še dolgo ne bo na seznamu. :(

RejZoR ::

Govori se, da naj bi bila uradni release za nemčijo oktobra (trenutni XXJL2/XXKF3). Čeprav vsi vemo kolk se Samsung drži katerihkoli datumov... Če kaj poznamo Samsunga je december 2011 bolj verjeten datum oz še raje tako kot je bilo z Bada 1.2, April 2012 za Slovenijo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

najprej simobil,potem žez čas ko pa bodo se še pri mobitelu zmislili,pa jaz wave-a ne bom več imel :S

GeForce ::

Heh, Bada 2.0 v SLO, tako na oko bi rekel 21.12.2012 :D .....tudi jaz nameravam do takrat menjati Wave za Androida (spet :D)

pleomax ::

sam OS meni izgleda ful obetavno in podobno androidu-še oblika telefonov je podobna galaxy družini,aplikacije pa ne vem. Bom pa spremljal tu pa tam še naprej,ko več ne bom imel bade,kako je kaj samsunga apps.

pleomax ::

Pa obljubljajo da bo z bado 2.0 tudi povečano število aplikacij-za razvijalce bo malce bolj zanimiva kot doslej. To je tudi nekaj :)

gdjv ::

naj dajo android na wave in bodo VSI srečni...

pleomax ::

To je res,ampak android je tudi bil šibek nekoč :) Zdaj je OS bada 5.največji po vrsti. Baje da je prehitel že wp7,tako,da ljudje kupujejo takšne telefone ker imajo lepo ceno,zato mislim,da neka prihodnost vseeno je tu,čeprav trenutno nisem navdušen nad bado :S

RejZoR ::

Ok, zadeva je sedaj uradna (potrdil zaposleniod Samsunga). Bada 2.0 bo izšla Q4 2011 z začetkom v Evropi, za open telefone (torej XX firmware).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Super za nekatere,jaz pa lahko še na mobitelu kar sanjam :S

GeForce ::

Jp super zadeva, imam simobilovega in upam da bo posodobitev še nekoliko hitreje kot iz 1.0 na 1.2......aja saj res šele q4(a ni bilo najprej rečeno julij 2011, nato pa september 2011?), če bo prav bom takrat imel Xperio mini in to z Andoidom :))

pleomax ::

Tam boš tudi čakal na posodobitve-ericsson je kar počasen,razen če bo sedaj drugače.:) Na simobilu boste dobili prej kakšna 2 meseca mogoče še prej,kot pa na mobitelu :S

GeForce ::

Jah, tega se zavedam, ampak ker gre za Android in imajo Xperie 2011 odklenjen bootloader, bom "upam da" lahko nameščal ROMe po želji čeprav mislim da bom ostal kar na Sony Ericssonovem Android vmesniku 2.3 ker se mi zelo dopade. Sploh pa so mi Sony Ericssoni všeč, ker so imajo res nek svoj design, napram drugim proizvajalcem na trgu. No ja, seveda sedaj še berem rewieve na internetu. Waveu pa zamerim samo to da nima nobenega res dobrega browserja. Vse ostalo video in music player je odlično, ampak internet experience je pa vsaj zame slab.

koro13 ::

Ja internet je na wi-fi ju ki je drugače hiter ali na mobilnem internetu zeloooo počasen..Če uporabljaš opero pa je sranje, podobno kot vgrajen facebook :(((

GeForce ::

Ne moti me pošasnost (tu je pač nekaj krivde na omrežju) ampak to da ko zoomaš ne prelamlja vrstic in moram potem scroolati sem in tja po zaslonu da preberem celotno vrstico. ;((

pleomax ::

Jap,kar nekaj bugov ima wave. :( Upam,da bo bada 2.0 vsaj tako dobra kot recimo android 2.2 froyo :)

zoolander ::

Zanima me če je že kdo inštaliral Bada 2.0 in kako? Ali je res, da uzgubiš garancijo, če sam nalagaš/posodabljaš sistem?

RejZoR ::

Mal počakaj, sej bo kmal uradno predstavljena. Vodafone uporabniki so recimo že začel prejemat uradne updejte.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

koro13 ::

Če ste opazil sta prišli fruint ninja in plants vs. zombies, yeah :) Mogoče ima bada z nekaj popularnimi igrami in novo bado 2.0 celo prihodnost :D Ste že naložili bado 2.0, kako je? ;)))

pleomax ::

Ja,fruit ninja je svetovna,ampak drugače pa mi sam telefon dela preglavice,glede na to,da sem ga imel že 5-krat na servisu,pa še stalno zafrkava... Pa kdaj bodo bado 2.0 spravili ven? Sit sem čakanja. -.-

RejZoR ::

Welcome to the club. Samsung je znan po tem, da folk vedno pusti čakat v tri krasne, se nikakor ne zna držat rokov in se nasploh obnaša šalabajzersko.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

_geek_ ::

Rabil bi en nasvet. Kako se naredi simbol "lojtre" (#) če naprimer hočem komu poslati SMS, ki vsebuje ta znak. Namreč ni ga v izboru če stistem tisti gumb ki je za simbole "?12" :8)

meXem ::

Seveda je v izboru !
Ko stisneš ?12, stisni še pol 2/3 in pa potem še enkrat 3/3 pa bo ...

_geek_ ::

Nope tudi tam ni simbola za lojtro:



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _geek_ ()

telexdell ::

Obrni telefon pokončno, da dobiš drugo tipkovnico. Tam pa boš našel lojtro.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

RejZoR ::

_geek_ je izjavil:

Nope tudi tam ni simbola za lojtro:



Kaj pa je tisto levo zgoraj na ekranu a? Looks like lojtra :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

_geek_ ::

OMG saj ne moram verjeti da sem lahko tole spregledal (embarrassment of epic proportion) 8-O. Hvala ti vseeno ;)

meXem ::

Svaka čast hahaha!!

No pa smo jo le našli ;)

pleomax ::

Zanimivo,kako včasih stvari spregledamo :) Mene pa še vedno zanima kdaj pride ven bada 2.0 -.- nAjraje bi jim ta telefon nekam poslal! Za android dajo vse,poln internet in televizije samih galaxy-ev,za bado in wave pa tema dobesedno :/ Aneks mi poteče julija drugo leto in nekako bom mogel zdržati do takrat ampak potem pa takoj prestavim na galaxy in mi ne bo žal,če dam tudi 200 evrov več za telefon. Je pa malo verjetno,da bi me bada lahko tako navdušila z 2.0 da bi ostal na njej. Microsoft se veliko bolj briga za uporabnike.

RejZoR ::

Bada bi bil čist fajn OS če Samsung ne bi bil tak nesposoben šalabajzer, ki se nikoli ne drži rokov, rabi 300 let da izda par bednih popravkov, obljubljajo cel kup stvari in nakoncu ne dostavijo pol od tega oz vse skupaj nastane na zelniku predvidevanj, ker tako ali tako ni nobenega uradnega kanala kjer bi napovedali novosti oz spremembe. Ki jih seveda ne izveš niti ko izdajo dejanski nov update. Pač ga dobiš, nimaš pa pojma kaj sploh spremeni ali doda. Kolikor se nas tiče je lahko v celem updejtu edini popravek "Fixed a displaced pixel in the menu". In ta popravek naredijo 3x in zato rabijo 3 ločene updejte. Ampak tega nikoli ne bomo izvedeli, ker ni changelogov. Če sem iskren imam poln K Bada telefonov. Posran Wildfire mi je ratal tolk dober, da ga ne bi nikoli pri zdravi pameti menjal za karkoli Bada based pa če bi stal 3x manj in imelo 100x boljši hardware. Wait, sej to je že zdej veljaven komentar.

Kar se tiče releasa Bada 2.0 pa izide drugo leto Aprila. There i said it. Kdor pomni Bada 1.2 ve kako je bilo. Špekulacije o releasu so se začele pojavljati v septembru, pa v oktobru pa novembru ko naj bi izšla Bada 1.2. Pa ni bilo nič. Pol so bile špekulacije, da bo v decembru. Nič. Pol je folk obupal in nato Samsung dostavi Bada 1.2 update februarja naslednje leto za švabe in aprila za slovenijo. Še kdo opazi kakšen vzorec? Ja! Pričakujte Bada 2.0 update aprila 2012. Glup Samsung...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

Če na hitro preberem nekaj zadnjih prispevkov, bi človek lahko pomislil, da se telefoni kupujejo zaradi "updajtov" in ne zaradi telefoniranja.
Z ali brez BADA 2 je Wave telefon povsem primeren za svojo poslanstvo. In to precej bolj kot razni android telefoni, kateri ti "mrknejo" ravno takrat, ko ga najbolj rabiš.
In ja, govorim iz lastnih izkušenj.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

RejZoR ::

Bullshit. Wildfire z Androidom mi ni zatajil niti enkrat. Ne s stock firmwarom in ne s Cyanogenom. O Wave pa raje ne bi. Nedelujoča budilka zaradi katere sem zamudil v službo, telefon, ki se mi je v žepu restartal in obvisel na enter PIN oknu, spraznitev baterije v 4 urah da je bil telefon žareče vroč do ostalih softwarskih neumnosti o katerih se mi ne da niti pisat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GeForce ::

^+1 Predvsem budilka, dela le ko se ji zljubi. Še vedno čakam na Bada 2.0, nevem pa kako dolgo bom še zdržal preden ga prodam (če bo sploh hotel kdo kupiti ;(()

pleomax ::

Se strinjam z zadnjima dvema postoma. Meni gre ta telefon an jetra-sploh pa a vam tudi zmrzne pogosto,ko igrate recimo tisto igrico z zombiji al pa kaki need for speed? MEni obvezno zmrzne in napiše,da ni dovolj virov,kot da je 1GHz enostavno premalo,da bi telefon bil kaj sposoben poganjat,na začetku sem lahko zagnal naenkrat igric zelo veliko,sedaj pa mu vse to dela težave -.- V bstvu,če si preberete moje poste pred meseci,sem vedno našel neko opravičilo za bado(ja če pa je nov OS,pa telefon je čisto ok,pa na samsungu zagotovo delajo veliko na njem....),potem pa je na žalost prišel čas,ko sem končno spoznal,da nenehnega opravičevanja tale OS žal ni vreden. ČE pa se misli samsung zmigati z bado,pa jo zopet lahko hvalim :) Drugače sem v bistvu zelo sa samsunga ampak androide pa windows phone mi je vedno bolj zanimiv :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

pleomax ::

PA kaj je sedaj s to bado?! -.- Moj je itak zopet na popravilu. Sploh ni mogel poganjati kaj več kot kako malo igrico pa še to ni dolgo zdržal pa je že nergal,da ima premalo virov. Ma to je samo še za propad. Symbian je svetlobna leta boljši od tega.

RejZoR ::

Samsung kot samsung že fantazira o Bada 3.0 pa še dvojke niso izdali in kakor mi je znano cel kup folka celo 1.2 ni nikoli dočakal. Kakšno šalabajzerstvo da res ni.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GeForce ::

?1 ....zadnje čase tudi moje nekaj zaj**ava z "Run out of memory" obvestilom vsakih 5 minut. Sam bom poskusil flashati bado 1.2 na novo...pa bomo videli ali bo kaj bolje....upam pa tudi da ga čimprej kdo kupi

koro13 ::

Ker sem spreminjal neke primarne folderje z tipkanjem nekih kod za povečanje glasnosti na slušalkah, sedaj zvoka na slušalkah ni oz. je zelooo na tiho. Zanima me kako rešiti problenm ker z hard in soft resetom ne gre..Hvala

pleomax ::

O badi 3.0? :O PA ne me hecat. Hahahah. Še 2.0 sem imel največ čast prek videov videt -.-

pleomax ::

no,super novia kot že nekateri veste- se OS bada ukinja in bo odslej samsung imel intelov tizen. Aplikacije,ki so bile zasnovane za bado,naj bi dealovale tudi na tizenu. To so naredili,ker naj bi stem pridobili več razvijalcev in ker bi bilo zraven bade nesmiselno razvijat še enega,zato so se odpovedali badi. Obstaja zelo majhna verjetnost,da bo na starejše modele wave prišel OS tizen,ki naj bi imel veliko skupnega z bado sicer. Za mene razočaranje. Še niti o badi 2.0 nismo slišali in ja čisto možno da vsaj v Sloveniji tudi nikoli ne bomo. Počasi prihaja čas za zamenjavo telefona in definitivno OS-ja -.-

RejZoR ::

Jezst tud s Tizenom ne bom prav nič hitel, ko bo izšel. Enkrat sem se nategnil z Bado, druge se ne mislim še z Tizen-om. Intel gor ali dol, tud MeeGo je bil od Intela pa so ga skenslal. Naslednji telefon bo Android ali pa WP7 in čist nič drugega. Ne mislim spet čakat na butaste bugfixe jebeno 1 leto kot bebec in nakoncu ugotovit, da niso popravili čist nič aka vse neumnosti, ki jih iz Bada 1.0 -> 1.2 niso zrihtali in sumim, da jih z Bada 2.0 tud ne bojo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

Čudno? Računalniške novice ne govorijo nič o ukinitvi ampak o združitvi. Tako bi naj aplikacije namenjene tizienu delovale tudi na Badi. Skupni sistem bi naj konkuriral Androidu.
Drugače sem si sam poskusno naložil BADA 2.0 (uradno Poljsko verzijo). Pač firbec. Vmesnik je v angleščini. Je zelo odziven in precej podoben Androidu. Ime nekatere (vsaj zame) bolj logične rešitve. Naložil sem si lahko vse aplikacije (tudi kupljene z free vaucherji). Navigacije Ndrive nisem rabil niti ponovno prepričevati v delovanje. Mi pa ne deluje le on line Texas Poker.
Zaenkrat se kar ne morem odločiti, da bi šel nazaj na BADA 1.2. Mogoče pa bo prej prišel slovenski CSC:)
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

pleomax ::

Jaz tako,ali tako vem,da moj telefon nikoli ne bo imel naložene bade 2.0 in bo čez pol leta star 2 leti. Ampak najverjetneje ga bom prej dal vstran.

koro13 ::

Kako pa si naložil poljsko bado 2.0?

kanixyz ::

o tudi mene zanima kako si naložil poljsko bado ? :)

a so kkšni bugi slučajno..al se splača naložit..men se ne da več čakat, uprašanje če bo sploh prišla v Slo ..

še eno uprašanje..je slučajno kdo že poskušal scrackat androida na bado..?
po forumih veliko piše o tem, ampak ne vem, kakšni so bugi, kok se to kej splača..itd..

RejZoR ::

Bada je en cel velik bug... Androida sploh ne vem če bojo kdaj portal ker je telefon čist preveč zaklenjen. Delajo sicer ampak je uspeh vprašljiv. In tud ko jim bo uspelo bo telefon že tehnično zastarel v primerjavi z ostalimi. Skratka brezveze. Bada pa naj že enkrat crkne, ker je imam poln kufer. Tko patetične podpore v lajfu še nisem videl za nobeno napravo, pa sem imel že vse mogoče gadgete.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

meXem ::

Rejzor in podobni jamrate že eno leto kako je bada zanič, katastrofa in podobno, a še vedno jo vsi uporabljate.
Smešno ane :)

kanixyz ::

ja bada je res en velik bug...:)
nobenih, ampak res nobenih pametnih appov, k bi se jih dal uporabljat..tut tisti k so pa itak po večini ne delajo tko k bi mogl..

zato pa sprašujm za 2.0, če je sploh kakšno upanje :)
««
3 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Wave (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
32349261 (31183) paix
»

Neučinkovit servis za več mesecev

Oddelek: Mobilne tehnologije
454089 (2419) RejZoR
»

[Android] Slabosti in težave

Oddelek: Mobilne tehnologije
131736 (1626) KoMar-
»

OS Bada

Oddelek: Mobilne tehnologije
285340 (3873) pleomax
»

Možen drug program namesto Kies

Oddelek: Mobilne tehnologije
92747 (2444) pleomax

Več podobnih tem