» »

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS

««
2 / 10
»»

pleomax ::

OD včeraj naprej je na voljo za mobitelove uporabnike posodobitev samsung bade na različico 1.2 preko kiesa :D

RejZoR ::

No fuckin' whey! So pa hitri.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

Torej bo BADA 2.0 tam okrog svetega Novega Leta 2013?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

pleomax ::

Verjetno,ni pa še 100% hahahahahah

johanblond ::

 Testna slika

Testna slika



Tukaj imam testno sliko, a je to najbolje kar zmore fotoaparat ali ne. Vam vaši fotoaparati slikajo bolje ali ne.

Npr, če pri 100 % zoomu pogledam na kažipot - Slovenska cesta, Čopova ulica sem malo razočaran - preveč neostro in preveč zrnato (ali sem samo preveč zahteven)

LP

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Moraš razumet da je to digitalni zoom, ki bo vedno psolabšal sliko neglede na to če imaš 50000 megapixlov al pa samo 5. Obstaj sicer lossless crop ampak tam imaš izredno majhne zoom faktorje oz rabiš vsaj ene 14 mpix če hočeš imet nek napol uporaben lossless zoom. Skratka pri t6elefonih ne smeš zoomirat pa bo lepa slika.
Če rabiš zoom si obvezno kupi nek namenski fotkič z optičnim zoomom.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

johanblond ::

100 % zoom, to sem mislil brez zooma, originalna velikost (tudi slikano je bilo brez zooma), se pravi nativna originalna slika.

pleomax ::

Glej,tale slika se meni zdi super. iphone stane veliko več,pa ne zmore nič boljšega,če še ne slika celo slabše. Pa tudi poceni fotoaparati slikajo lahko slabše kot to. To ti povem iz izkušenj. :) In ja,meni se zdi da zahtevaš preveč od telefona z vgrajeno kamero. Jaz še imam vedno fotoaparat zraven,ker telefon pač ne more nadomestiti. ČE bi pa bil tako dober,pa bi bil preveč robat,pa še baterija bi zagotovo bila en dva tri prazna.

RejZoR ::

A imaš vključen Anti-shake al kaj je že funkcija? Sem opazil, da slednja sicer mogoče v slabi svetlobi naredi sliko rahlo pikasto ampak v dobri svetlobi pa naredi slike precej ostrejše, ker se ne spacajo zaradi tresenja rok med slikanjem. Tko da imaš lepo zajete detajle. Ni pa to optična stabilizacija, kar bi bilo sicer idealno...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Dejan2 ::

je kateri od vas ze poskusil software bada 2.0
Jaz ga imam in deluje super. Res da se ima nekaj bugov, ker to ni koncna razlicica ampak popapca vse ostale starejse verzije :)

RejZoR ::

Jezst bom počakal. Zdele spet uporabljam Wave-a z XXKF3 firmwarom (Bada 1.2) in zaenkrat moram potrkat deluje ok. Tko da raje ne bom šaril. Nej izdajo po uradni poti, itaq bom dobil zadevo med prvimi ker imam na telefonu nemški firmware, ki dobi nadgradnje med prvimi (oz prvi sploh).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GeForce ::

Evo, v torek ali sredo dobim Wavea.:D Kakšni nasveti za začetek?

RejZoR ::

Niti ne. Razen to, da ga takoj nadgradi na Bada 1.2 če še ni. Aja pa teme raje išči na BadaForums, ker tiste na Samsung Apps marketu so vse ogabne. To pa je vglavnem to. Če te bo zanimalo kaj specifičnega pa vprašaj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GeForce ::

Evo, dobil telefon :D Super ohišje, super hiter,... Je bil kupljen na Simobilu, a izgleda da je naložena neka italijanska verzija bade (1.2), ker ko ga prižgem in se napiše vave in link do samsungove spletne strani je končnica strani .it in če ga polno resetiram je ko se resetira jezik italijanščina.

donleon ::

pozdravljeni jaz sem tudi tukaj nov in imam Tudi 8500 wave vendar še ima bado 1.0. vse kar se tiče telefona nimam preveč pojma in ga skušam iskoristit v vsem potencijalu. najprej me zanima kako sploh namestiti novejšo različico bade in kako se uporablja navigacija pri tem telefonu, sicer že razmišljam o novem galaxiju vendar bom potem dal tega ženi tako da mi bo vseeno v pomoč če mi bo kdo lahko pomagal.

RejZoR ::

Snemi si tole:
http://www.samsungapps.com/about/onPc.as

Priklopi telefon in preveri updejte z vgrajeno funkcijo za nadgradnjo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

donleon ::

telefon se noče povezat preko usb kabla na kies, poveže se samo kot datoteka zunanjega diska na računalnika. kies pa mi ga prepozna samo če ga probam povezat preko bluetootha

hvala za pomoč, se mi je le posrečilo.
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donleon ()

GeForce ::

Mi lahko kdo ki ima Wave kupljenega na Simobilu posodobljenega na zadnji firmware, pove oznako firmwara?

donleon ::

Mi lahko kdo pove razliko in prednosti samsung galaxy S II, ker imam sedaJ sAMSUNG GT 8500 WAVE, sedaj sem komaj uspel naložit Bada 1.2 preko Kiesa z pomočjo RejZoR-ja ki sem mu hvaležen in če si iz Mb imaš nekaj v dobrem, ker bom še sigurno potreboval kakšno pomoč. Glede telefonov mi ravno ne gre najbolje od rok saj sem jih uporabljal samo za klicanje in zelo malo za SMS-e, kupoval pa sem večinoma vedno nove telefone ki so prišli na tržišče, zaradi njihovega izgleda. Mi lahko kdo razloži prednosti in slabosti med tema dvema telefonoma.

gdjv ::

z moje strani:

Galaxy S II:

+ hardware-sko med najboljšimi
+ ekran je super (vendar je pri wave-u enak!)
+ software - android, je super če res potrebuješ aplikacij malo morje

- sam bi pop..dil, da moram polnit telefon vsak dan
- velikost telefona za moje pojme ni več to kar naj bi telefon bil
- plastic fantastic in še enkrat plastika! briga me za njihovih nekaj gramov manj na teži, dajte že nakaj iz aluminija
- napram Wave je cca 3× dražji, novi Wavi so na bolhi za max. 150 €
- SLABO MI JE KOT GLEDAM FORUME VSEH ANDROID TELEFONOV IN GLAVNA TEMA JE KATERI ROM IMAŠ? wtf??

Samusng Wave:

+ ekran (enak kot pri SGS 2)
+ hardware - za uporabnika ki ni app freak je še preveč
+- software - Bada OS, zame osebno super, sicer glede aplikacij ne smeš biti zahteven, dobra stvar pa je ta, da kupiš in z njim normalno delaš, baterija drži in ni potrebno poskušat žnj št. ROM-ov, da ti na koncu vse dela ok.

Pa saj bi se še našlo kaj, ampak dve stvari mi pravita naj ne hodim blizu androidu in sicer: - poraba baterije in root ter nalaganje costum ROM-ov.

Pač odvisno od uporabnika, jaz telefon kupim in ga uporabljam v tem kar mi ponuja, niti pomislim ne, da bi si šel nalagat vsak teden nov rom... komu se to da, vsaka mu čast, ampak vidim da je vičina takih ki jim je hobi nalagat xyjk23x verzijo roma, pri katerem baterija zdrži 15 min dlje kot pri prejšnjem, seveda pa zaradi tega gps zajebava.

mah komu se da... xD

RejZoR ::

Prednost Bada OS je tud celostno delovanje. Na Andoridu rabiš 3 aplikacije samo da si nastaviš klinčevo zvonenje, na Bada OS imaš že vse to not, vključno z opcijami kot je naraščajoče zvonenje, ki ga na glupem Androidu kar ni. Sploh. Enako velja za budilko, ki jo imam rad, da začne potiho in gre bolj naglas. Bada ima, Android ne. Task swithcing je tud na Androidu bukov do konca. Ok, daje vse aplikacije v ozadje, nimaš pa nikjer nekega hitrega managerja kjer bi nazaj odprl aplikacijo, ki si jo samo dal v ozadje. Moraš jo izbrskat iz menuja in še enkrat pognat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

donleon ::

Mi lahko še povesta kaj glede gps-a jaz se na 8500 ne znajdem nič in sem malo pobrskal po netu in je zasledit da je android boljši glede tega.

donleon ::

Zdaj sem dol potegnil ROUTE 66 SYNC SETUP sedaj me pa zanima kako zdaj to inštalirat na telefon

RejZoR ::

To ne naložiš na telefon ampak na računalnik. Nato Wave-a poveži kot Mass Storage in prenesi mape na telefon. Moraš pa Route 66 vsaj 1x prej zagnat na telefonu, če si imel prednaloženega. Drugače ne bo delovalo. Če nimaš prednaloženega pa ne bo delovalo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Mogoče kdo ve,kako je kaj z angry birds za bado?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

pleomax ::

aja,saj piše,da je samo za androidne ob strani(galaxy s,s2...) Škoda :S

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

GeForce ::

Q: Will Angry Birds be done for Blackberry / S60 / Bada / any other platform that is not yet supported by Angry Birds?

A: It is our goal to get Angry Birds to all relevant devices out there. For now it seems that there will not be an S60 version of Angry Birds and we are still considering whether the game should be done for Blackberry and Bada. They are not supported now, might be later.
VIR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GeForce ()

RejZoR ::

Bada ima zanič podporo kar se tiče aplikacij. Vse kar je bilo napol uporabnega sem si naložil, posodobitve pridejo enkrat na pol leta za te aplikacije in to je to. Na Androidu pa vmes dobim 20 updejtov aplikacij z novimi funkcijami in cel kup drugih novosti. Wave bo očitno odličen hardware s prizadetim umom. Tko nekako. Brezveze.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

jap,za aplikacije sem jaz pričakoval,da bodo malo bolj se potrudili,sploh ker je njihova lastna,na katero bi morali dati veliko. Največ stavijo na android,kar je dobro,ampak halo badi bi morala tudi imeti velik pomen za njih. Naj jim bo v ponos.

RejZoR ::

Se vprašaš kaj sploh hočejo doseči s tem OS-om, če ga tko zanemarjajo oz ne kažejo dosti interesa, da bi ga forsirali med razvijalci. Mislim, v čem je point?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

NE vem kaj želijo s em doseči,a so me na badi razočarali. Dokler bom wave-a imel bom spremljal bado in če bi se po katerem čudežu pri samsungu zbudili in zavihali rokave,si upam reči,da bom čez kaki 2 lei spet imel bado. Če pa bodi tako nadaljevali, pa mislim,da bo bada utonila. :( To bi bilo pa škoda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

RejZoR ::

Fora je, da se od releasa pa do zdele ni bistveno spremenilo. Obljubljal so svašta stvari, zgodilo pa s eni nič. Sicer se je pojavilo par aplikacij ampak to je to. Bi pričakoval, da bi se vsaj podvojilo al pa potrojilo število aplikacij. Pa se ni povečalo niti za 1/3.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

Sam imam naloženo Angry Burds (s nekakšno fračo streljaš piščance ipd v nekakšen voz? in nekaj deset stopenj). Ob zagonu piše, da je namenjena za Nokia Symbian 9.4 a lepo deluje.Zaganjam pa jo kot java aplikacijo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

RejZoR ::

Kje si dobil zadevo? Angry Birds bi tud jezst imel na Wave. Na Androidu sem imel, na Badi pa kar mal pogrešam tole.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

Snameš jo lahko tukaj, kaj več pa prebereš tukaj
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

pleomax ::

Ja,jaz jo tudi imam-vsaj to različico,ampak potem ne smeš te igrice igrati na samsungu galaxy s ali pa nokii c7,kr je tista različica čisto drugačna,kot pa za symbian 9.4

RejZoR ::

Auto rotate ne deluje kar naredi zadevo zanič za igrat. Pokončno je totalno štorato.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

RejZoR je izjavil:

Auto rotate ne deluje kar naredi zadevo zanič za igrat. Pokončno je totalno štorato.

Auto rotate deluje!
Očitno imaš ti zares velike težave s telefonom.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

RejZoR ::

Well lahko ga vrtim pa se Angry birds špil nikamor ne zasuka. Auto rotate mi drugače deluje bp.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

meni tudi deluje na tej igrici,ampak ne tako gladko kot mi gre vsepovsod drugod.

KoMar- ::

razliko in prednosti samsung galaxy S II, ker imam sedaJ sAMSUNG GT 8500 WAVE

To sta dva povsem različna telefona za različni ciljni publiki. Android OS omogoča poganjanje več 100.000 aplikacij in je edini resni konkurent iPhoneu in iOSu.

RejZoR ::

Tud Bada bi lahko bila ampak je Samsung preveč pasiven glede tega...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GeForce ::

RejZor: S kje si ti downloadal s8500XXKF2 firmware? Ker ta ki sem ga jaz sedaj flashal ima vse v menujih zmešano. Naprimer v general sekciji mi namesto language piše flow items in tilt derection, notri pa lahko izbiram jezik.

RejZoR ::

Iz SamFirmware. Na XXKF3 pa sem posodobil preko KIES.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Malo še,pa pride ven bada 2.0 Upam,da v Sloveniji ne bomo dolgo čakali kot smo na 1.2 Pa mimogrede-bada 2.0 zgleda obetavno :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pleomax ()

meXem ::

Zdaj pa spet sledi 44 postov, kako bo bada v SLO prišla komaj čez 100 let ...

RejZoR ::

Sej tud bo. Če bo vse po sreči. Jezst sem opazil eno zanimivo stvar in vidim kaj je fora Wave serije. Prodaja hardwara. Ko najavijo nov aprat naredijo cel halo, ko pa bi morala iziti softwarska nadgradnja pa je vse tiho, nihče nič ne ve, vse je zavito v meglo. Isto je bilo za Wave 1 in nato Wave 2 ter sedaj Wave 3. Še posebej zato ker na nov model prvo dajo najnovejšo verzijo softwara, na katerega potem obstoječi uporabniki ene serije nazaj čakajo celo večnost. Recimo ko bo napovedana Bada 3.0 bojo 500% najavili Wave 4. Z Bado pa na starejših aparatih ne bo vse skup nič.

Kar jezst upam je, da bojo čim prej portal Androida na Wave oz da se bo dalo enostavno nalagat navadne Android ROM-e na Wave. Recimo Cyanogen. Pol boš za relativno majhen denar kupil dober hardware in gor naložil proper OS. Vsaj Wave 1 je bil za svoj čas po strojni plati v samem vrhu, po strojni plati primerljiv s telefoni za 600 EUR. S tem da je koštal 300 EUR.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

koro13 ::

RejZoR je izjavil:

Sej tud bo. Če bo vse po sreči. Jezst sem opazil eno zanimivo stvar in vidim kaj je fora Wave serije. Prodaja hardwara. Ko najavijo nov aprat naredijo cel halo, ko pa bi morala iziti softwarska nadgradnja pa je vse tiho, nihče nič ne ve, vse je zavito v meglo. Isto je bilo za Wave 1 in nato Wave 2 ter sedaj Wave 3. Še posebej zato ker na nov model prvo dajo najnovejšo verzijo softwara, na katerega potem obstoječi uporabniki ene serije nazaj čakajo celo večnost. Recimo ko bo napovedana Bada 3.0 bojo 500% najavili Wave 4. Z Bado pa na starejših aparatih ne bo vse skup nič.

Kar jezst upam je, da bojo čim prej portal Androida na Wave oz da se bo dalo enostavno nalagat navadne Android ROM-e na Wave. Recimo Cyanogen. Pol boš za relativno majhen denar kupil dober hardware in gor naložil proper OS. Vsaj Wave 1 je bil za svoj čas po strojni plati v samem vrhu, po strojni plati primerljiv s telefoni za 600 EUR. S tem da je koštal 300 EUR.


Pa misliš da jim bo uspelo portati androida?Koliko časa lahko predvidevamo?

RejZoR ::

Jah ene testne verzije že obstajajo (najdeš na namenskem podforumu na BadaForums). Precej stvari še ne deluje ampak počasi pa gre.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

cukl ::

RejZoR je izjavil:

Task swithcing je tud na Androidu bukov do konca. Ok, daje vse aplikacije v ozadje, nimaš pa nikjer nekega hitrega managerja kjer bi nazaj odprl aplikacijo, ki si jo samo dal v ozadje. Moraš jo izbrskat iz menuja in še enkrat pognat.

Če držiš home tipko se ti prikaže meni "Recent". Ni pa to old school task switcher. Men je boljše, da droid sam upravlja z odprtimi programi. Bolj paše to, kot manual zapiranje programov xkrat na dan.
Bada se mi je pa zamerla do konca, ko sem moral prekopirat kontakte iz Sam 723 na Sam Ace, pa ni neke enostavne poti pri tem. Niti tolk ni pameten, da bi zmogel Send all via bluetooth. :P
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Wave (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
32349283 (31205) paix
»

Neučinkovit servis za več mesecev

Oddelek: Mobilne tehnologije
454093 (2423) RejZoR
»

[Android] Slabosti in težave

Oddelek: Mobilne tehnologije
131740 (1630) KoMar-
»

OS Bada

Oddelek: Mobilne tehnologije
285348 (3881) pleomax
»

Možen drug program namesto Kies

Oddelek: Mobilne tehnologije
92749 (2446) pleomax

Več podobnih tem