Forum » Zvok in slika » sony bravia - yamaha (problem s povezavo)
sony bravia - yamaha (problem s povezavo)
abl ::
Pozdravljeni,
zanima me, če ima še kdo enako-podobnpo težavo.
Da vse malo opišem :
imam TV Sony Bravia ter Yamaho za "feršterker". Na Yamahi imam obešene 5.1 Infinity zvočnike. Na tv imam vklopljen HDMi kontrol, tako da lahko Yamaho upravljam s TV pilotom.
Zadeva je tri leta delovala brez težav. Sedaj sem dobil od Telemacha vmesnik (prej sem imel v TV kartico). Ta vmesnik je povezan prav tako preko HDMI kabla s TV-jem. Kar naenkrat TV več ne zazna Yamahe in zvočnikov, ali pa ima deluje oboje naenkrat. Yamaha je v HDMi1, ki omogoča HDMI kontrol, vmesnik v HDMI3, da ne moti kontrole.
Vendar zadeva ne deluje. Zamenjal sem že kable in to napako izključil.
Ima kdo kakšno idejo, kaj še narediti, ali je tukaj kak strokovnjak, ki bi si zadevo lahko prišel pogledati ?
Hvala
zanima me, če ima še kdo enako-podobnpo težavo.
Da vse malo opišem :
imam TV Sony Bravia ter Yamaho za "feršterker". Na Yamahi imam obešene 5.1 Infinity zvočnike. Na tv imam vklopljen HDMi kontrol, tako da lahko Yamaho upravljam s TV pilotom.
Zadeva je tri leta delovala brez težav. Sedaj sem dobil od Telemacha vmesnik (prej sem imel v TV kartico). Ta vmesnik je povezan prav tako preko HDMI kabla s TV-jem. Kar naenkrat TV več ne zazna Yamahe in zvočnikov, ali pa ima deluje oboje naenkrat. Yamaha je v HDMi1, ki omogoča HDMI kontrol, vmesnik v HDMI3, da ne moti kontrole.
Vendar zadeva ne deluje. Zamenjal sem že kable in to napako izključil.
Ima kdo kakšno idejo, kaj še narediti, ali je tukaj kak strokovnjak, ki bi si zadevo lahko prišel pogledati ?
Hvala
nič ne vem.... zato pa vprašam in se učim! :)
abl ::
pa nekdo ziher nekoga pozna, ki mi zna pomagat :)
nič ne vem.... zato pa vprašam in se učim! :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Yamaha in Xonar ne špilata skupajOddelek: Zvok in slika | 1162 (543) | X-Jumper |
» | Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 49004 (30469) | Anney |
» | Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 11288 (8299) | BigWhale |
» | [Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 34887 (17658) | josko674 |
» | Optični kabelOddelek: Zvok in slika | 5296 (4171) | nobodyelse |