» »

APN6 S Random ugaša

APN6 S Random ugaša

golf3 ::

Lep pozdrav

Na mopedu imam čuden problem. Zadnje čase je težko užigal. Včasih je z zaugom zalavfal skoraj v prvo, zdaj se je treba mučiti 5 minut. Ko pa končno vžge in je kolikor toliko ogret, pa včasih kar ugasne. Zadnjič se peljem 10 minut in ga nisem šparal, nakar kar na enkrat ugasne. Nazaj je užgal po okoli 2 minutah čakanja, pa še to sem se komaj vozil ker ni bilo moči. Tudi iz izpuha mi je v zadnjem času nekajkrat počilo. Pred tednom se peljem po hribu navzdol v prostem teku in je kar ugasnil. Zanimivo je, da še pred letom je vse delovalo perfektno, zdaj se pa bojim iti na malo daljše vožnje saj me je strah da mi vmes crkne. Na mopedu je vse original, razen Lipnik izpuha, razdrt pa ni bil že kaki 2 leti.

Hvala za pomoč

madog ::

Smeti v frgazarju posledično diza zamašena, razdri spihaj in sestavi skup. Pred frgazar namontiraj filter za bencin.
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

errhec ::

Lahko pa ima tudi svečka "mostiček"
dd

Seljak ::

Če iz izpuha poka je lahko nepravilno izgorevanje. Da ti moped ne vžiga pravilno ali pa za to porabiš zelo veliko časa je lahko krivo to,da ti ga zaliva. Poglej,če je svečka mokra ali suha. Če bencin zaliva svečko je nepravilno nastavljen plovec,prevelika "diza". Svečka ima tudi neko življenjsko dobo,za to bi priporočal menjavo le te. Za random ugašanje ali nepravilno delovanje je lahko krivo tudi prebijanje kabla,ki pride iz cinšpule do svečke. Če pa delaš z mopedom kot "svinja z kurbozom" pa bi bilo priporočljivo preveriti v kakšnem stanju je bat in batni obročki. Če so obročki že slabi je temu primerna tudi kompresija motorja,kar privede do slabo odzivnega motorja in težkega vžiganja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tomos ne vžge (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13523363 (3906) hojnikb
»

APN 6 noče vžgati (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8917707 (8115) koyotee
»