» »

amd thunderbird 1333

amd thunderbird 1333

koto ::

Imam računalnik z omenjenim procesorjem. Zadeva je še v garanciji in je tudi že bila na servisu zaradi pregrevanja procesorja v mirujočem stanju 65 v obremenjenem 76 stopinj c. Zdi se mi, da je to malce preveč, serviser mi pravi da je to še v mejah normale in, da ni nič narobe. Jaz pa mislim, da je to vseeno malce preveč, računalnik uporabljam samo za peko cd-jev in ga mislim še nekaj časa imeti. Zato me zanima, kakšna je življenska doba pri pregrevanju? Ali je ta temp. previsoka?
lp
  • premaknilo: bastadu ()

San ::

Je previsoka in to zelo, ne manjka dosti da se skuri. Življenjska doba je zagotovo krajša, za koliko ne vem, vem pa da sedaj deluje na meji svojega življenja. Napiši, kakšen kooler imaš in če je od zmeraj tako vroč. Tvoj serviser pa očitno ni pol k***** vreden.

ADF ::

AMDji naj bi zdržali do 90°C (vsaj tako pravi proizvajalec). Poleg tega pa to velja le kratek čas (po mojem je par sekund par sekund preveč). Do 60°C (pri polni obremenitvi) je max. temp. kjer še veljajo življenske dobe, ki jih podajo proizvajalci (10-15 let ???). Priporočeno pa je pod 50°C.
Možno je, da ti bi mašina tako delala celo 5 let.
Jaz bi zadevo ohladil že zaradi tega, ker se mi procesor smili.

koto ::

zadeva je v garanciji in zato ne vem kateri vent. je notri na servisu pa pravijo, da je vse OK.

jest10 ::

Ma ta tvoj servis ni vreden pič.. matrne.
Gor imaš 100% box hladilnik. Ti lepo odpri škatlo pa namontiraj en bolši hladilnik.
Pa dodaj še en ventilator, ki ti bo pihau topeu zrak iz ohišja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava s prenosnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
111574 (1299) [D]emon
»

Medion servis...ali me hočejo nategniti? (strani: 1 2 )

7717681 (14219) XsenO
»

LCD tv in napaka pri osvetlevanju in neupoštevanje garancije

247164 (6570) kristjan26
»

Ugašanje prenosnika

173660 (2922) slassi
»

Intel bo podpiral navijanje