» »

Powerbank - prenosni polnilci - vprašanje

Powerbank - prenosni polnilci - vprašanje

solatjek ::

Imam eno vprašanje glede polnjenja. Telefonom je običajno priložen polnilnik 0,7A ali 1A, vse lahko polniš tudi preko USB, ki ima omejitev 0,5A. Sedaj me pa zanima, kako se ti telefoni "počutijo" na raznih prenosnih polnilcih, ki velikokrat razpolagajo z izhodnim tokom 2A. S kakšnim tokom se bo torej polnil telefon, bo sam reguliral tok in se polnil običajno dolgo kot če ga polniš z originalnim polnilcem ali bo poln 2 do 3x hitreje? Kakšna škoda se s tem povzroči bateriji telefona?

Nimam pojma, kako je urejena logika polnjenja telefonov, ali si telefon sam vzame kar rabi, ali mu tok vsili napajalnik, telefon pa vzame kar mu je pač ponujeno?

LP
  • spremenilo: solatjek ()

St235 ::

Telefon si bo vzel toliko kot vezje dovoli. Kar dandanes žal kaj hitro pomeni, da se bo na generičnih polnilcih polnil z 0,5A ne glede na to, da sta tako telefon kot polnilec sposobna več.

Daniel ::

Ponavadi je za hitrejše polnjenje dovolj, da sta data pina v USB kablu ali na polnilcu sklenjena. Naslednja stopnja omejevanja pa je sama sposobnost telefona, kako hitro bo sprejemal tok v sebe.

solatjek ::

Kupil sem prenosni Xiaomi 10400 PowerBank. Ugotovil sem, da če polnim z original kablom, ki je priložen PowerBanku, polni s hitrostjo 50% na uro, če uporabim nek daljši USB kabl pa s hitrostjo 33% na uro. Z enako hitrostjo polni tudi z original Nokia polnilcem. Torej ni odvisno samo od telefona, koliko si bo vzel, ampak tudi od kabla, ki ga uporabiš za polnjenje.

Assass1n ::

Očitno so take izgube preko kabla, jaz sem si že nazaj naročil par 2m kablov za polnjenje telefona vendar je polnil tako počasi da bi ga polnil 3 dni.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

jusv ::

Tudi pri navadnem polnjenju (ne preko powerbanka) je razlika pri kablih. Meni originalen od G4 polni ful hitrej kot "starejši" od moto g ali samsunga.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

St235 ::

Dva razloga st aza razliko v hitrosti polnjenja. Eno je kvaliteta kabla. Če imaš nekvaliteten kabel je lahko že na 2m padec napetosti dovolj velik, da polni bistveno počasnje. Drugo pa je da lahko telefon uporablja svoj standard za fastcharge in pri dolgem kablu lahko napetost na data kablih toliko pade da se fast charge ne aktivira.

solatjek ::

Imam Lumia 640, ki nima fasr charge, vsaj ne da bi vedel ?

St235 ::

Dovolj je tudi nekvaliteten ali predolg kabel.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Usb C kabel iz kitajske

Oddelek: Pomoč in nasveti
295086 (3959) VIP58
»

Polnjenje pametnega telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
375229 (4486) IL_DIAVOLO
»

Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12533119 (27204) shadeX
»

Drag USB kabel upočasnjuje polnjenje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
298088 (7277) blindb

Več podobnih tem