» »

Nov polnilec za računalnik ne polni nove baterije

Nov polnilec za računalnik ne polni nove baterije

rose2288 ::

Živijo,

pred kratkim sem naredila "kratek stik" na računalniku. Ali mislite, da je kje drugje težava: zatem sem kupila nov univerzalen polnilec za računalnik in še novo baterijo za računalnik. Še vedno pa mi po novi bateriji le-te noče polnit, piše mi "plugged in, not charging". Ali je mogoče, da je skurilo kaj v računalniku? Poskusila sem tudi Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery razinštalirat po navodilih iz interneta, vendar ni učinka. Drugače računalnik dela na elektriko. Samo baterije noče polnit.

Prosim za pomoč. Hvala vnaprej

rose2288 ::

ALi je možno, da je težava v igli? Ker moram malo "spodbudit" polnilec, da se računalnik vklopi na elektriko. Torej, če je to težava, je treba na servis? Kaj pa v tem primeru popravijo in kako?

matobeli ::

Če računalnik deluje na polnilcu ampak ne polni baterije je najverjetneje zanič polnilno vezje, ki skrbi za polnjenje baterije.

Če nova baterija ni originalna in če imaš še tastaro baterijo (in ni uničena) jo priklopi če slučajno dela.

rose2288 ::

V bistvu nobena baterija ne dela. Ugibam, da je kriva igla, ne pri polnilcu, ampak pri računalniku. Trenutno si ne morem privoščit servisa, ker me je že nakup polnilca in nove baterije veliko stal. Bateriji sem očistila, tudi prostor za baterijo na računalniku, pa vseeno noče polnit. Tako, da ne vem, kaj bi še lahko samostojno poskusila popraviti.

solatko ::

Če si naredila kratki stik, je možno, da je šlo vezje za polnenje.
Univerzalni polnilci niso v redu rešitev, saj so praviloma veliko slabše izdelave, tako, da bi bilo bolje, če bi vzela original, na Bolhi ali novega na eBay.

Če ti konektor ne sede, brez gibanja sem, tja, vrzi polnilec v smeti in nabavi original, saj boš čez nekaj tednov, mesecev postavljala tukaj vprašanje, kaj je z mojim prenosnikom, ker se ne zažene.

Pregled prenosnika pri lokalnem mojstru, te nebi smel stati več kot 10-20€, pa boš iz prve roke zvedela v čem je težava in kakšen bi bil strošek popravila.

Sama ne moreš narediti nič, lahko samo nabaviš original polnilec in sporočiš, če je bolje.
Delo krepa človeka

Duhec ::

Za začetek povej kaj pomeni narediti "kratek stik" na računalniku ? Si ga mogoče odprla in nekje kratko sklenila in kaj ? Si kaj kratko sklenila okoli vtiča ali vtičnice ? Daj, opiši !
Povej točen model prenosnika (Hp, Dell, Lenovo, Asus...) !?

Če reinštalacija "ACPI Compliant Control Method Battery" ne dela
(pri deinštalaciji mora biti baterija fizično odstranjena!), potem poizkusi še, da izklopiš prenosnik, iztakneš napajalni kabel, stisneš in DRŽIŠ tipko za vklop, medtem vtakneš napajalni kabel in tako držiš tipko za vklop še cca. 20sek. Nato normalno vklopiš in polnjenje naj bi se zdaj začelo.

Če se še vedno ne polni imaš lahko problem, ker napajalnik ni originalen. To pa zato, ker omenjaš "iglo" in če je s tem mišljen sredinski pin v vtiču napajalnika potem je to komunikacijski pin, s katerim se napajalnik in prenosnik povohata (npr. v nekaterih Dell napajalnikih je notri čipek z vpisano kodo, HP ima ustrezno upornost in s tem točno določeno napetost na sredinskem pinu itd...) in če komunikacija med njima ne steče potem prenosnik točno ve, da vanj ni priklopljen original polnilec ampak neznanec, ki mu ne zaupa zato enostavno ne polni baterije. Poenostavljeno.
Poročaj.
http://blackbird.si/

TwingoLove ::

Univerzalni polnici so znani.. sploh tisti ta poceni da NE POLNIJO baterije. Sploh Lenovo in mogoče kak HP ali Sony.
Sklepam da gre za enega izmed teh proizvajalcev, saj drugi mislim da nimajo sredinskega pina na vtiču.
Zdaj pa ali se sproba z originalnim adapterjem.. verjetno najlažje na kak servis, ker ga tam zagotovo imajo, če ne pa.. ;)
Še vedno pa ni jasno za kak "kratek stik" gre..

Zheegec ::

Najbrž imaš Dell prenosnik, kjer sploh ne polni baterije, če ni originalni polnilec?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

rose2288 ::

Na servisu so ugotovili, da je šla matična plošča falit. Oksidirano vezje. Ali zato polnjenje ni delalo? Ko sem jim povedala, da je težava v igli, so rekli, da ni težava v tem. Računalnik je seveda fuč. Sedaj sem se že nekako sprijaznila, saj je ležal pospravljen več mesecev.

solatko ::

rose2288 - Kaj si ga imela v vodi spravljenega ali pa je servis bolj tak-tak.
Oksidirano vezje je lahko samo zaradi politja ali prehitrega zagona, ko si ga iz negativne temperature zunaj, prinesla v stanovanje in pognala.

Nisi odgovorila na vprašanje, kakšne vrste kratek stik si naredila, to bi veliko bolj pojasnilo, zakaj je matična šla.
Delo krepa človeka

rose2288 ::

Bil je polit. Zatem, ko je začel nagajat polnilec oz. igla. In tudi delal je še po tem, ko je bil polit. Zanima me samo, zakaj se je po politju sploh še vklopil in normalno delal? Razen tega, da se ni hotel polnit že pred politjem.

solatko ::

Zato, ker ni nujno, da tekočina pride na MB tako, da naredi kratek stik, šele pozneje je bil vzpostavljen stik in posledično nedelovanje računalnika.
Ob politju kakršne koli električne naprave, je potrebno napravo razkopat, če je tekočina sladka, dobro sprat z destilirano vodo in potem dobro presušit, šele nato poizkusit, če še dela.
Če takoj dela, je velika verjetnost, da bo delala še dolgo.
Delo krepa človeka

rose2288 ::

Rekli so mi, da je šla matična plošča. Torej bi me predrago stalo, da bi mi jo zamenjali (prenosnik ni več v garanciji)? Ker so mi rekli, da se ne splača popravljat...in da ni problem v polnjenju (kar se sicer ne strinjam, ker polnilec ni polnil prenosnika tudi, ko ta še ni bil polit - torej se na servisu s tem sploh niso ukvarjali? Naj še povem, da sem oddala prenosnik s prazno baterijo + polnilcem in dvomim, da so nameravali kaj s popravilom igle). Nihče mi ni razložil, zakaj se ne splača popravljat? 2 računalničarja sta mi povedala isto.
Ker... potemtakem se lahko tudi jaz sama lotim prenosnik razstavljat, saj nimam kaj zgubit...

solatko ::

rose2288 - točno napiši model prenosnika, bomo poiskali, za koliko dobiš rabljeno ali novo matično.
Delo krepa človeka

rose2288 ::

Model je HP J7U41EA#BED
Kar sem sama brskala po netu, se verjetno res ne splača nove matične.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Scangrip Nova 5k se ne napolni do konca

Oddelek: Loža
10988 (642) OSA
»

Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
556031 (3716) care20
»

Reset bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
321579 (1163) DeeCoy
»

baterija se ne polni

Oddelek: Strojna oprema
3819273 (6709) specing
»

okvara kamere

Oddelek: Zvok in slika
181720 (1541) Tilen

Več podobnih tem