» »

Kdo zna naredit pritrdilni mehanizem za vodni blok?

Kdo zna naredit pritrdilni mehanizem za vodni blok?

hlodek ::

Zadeva je sledeča. Imam en starejši morphlingov vodni blok, 50*50*15mm se mi zdi, izgleda nekako takole:

Ta blok hočem spravit na osnovno ploščo Asus A7V8X-X in rabim pritrdilni mehanizem(takšen da gre skozi tiste 4 luknje ob socketu).
Zna to kdo naredit in koliko bi računal?
  • zavaroval slike: Primoz ()

m.i.h.a. ::

Dobi si malo debelejši plexi in ga odreži malo večje velikosti kot je ta tvoj blok. Potem v plexi zvrtaš tiste štiri luknje za pritrditev na ploščo in še tisti dve luknji za priključke. Na koncu pleksi postaviš na blok in pritrdiš na ploščo. To je seveda le en način, kateri mislim, da je še najmanj kompliciran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m.i.h.a. ()

rap3r ::

Evo tuki so slike bloka ki je enakih dimenzij kot tvoj.
Dodaten nastavek sem naredu iz koščka bakra.

Btw to tud prodajam če koga zanima.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Zgodovina sprememb…

Problem je v tem, da nisem ravno pedanten človek medtem ko more biti ta mehanizem na milimeter narejen, da bo pritisk pravilno porazdeljen.
Kaj ma morphling bi naredil to po naročilu? Ima slučajno kdo njegov email?

rap3r ::

Kaj more bit na milimetre narejen da razporedi pritisk?Kaj ti sanjaš?
Uzameš ploščico ki je večja kot je širina in višina luken na plati. Narediš 4 lukne ki so identično velke in identično postavljene kot na plati.
Izmerš tko da je blok na sredi in izračunaš kje prideta še dve lukni za cevi.
Kaj je tle pedantnega?
Morf ma svoj mail v profilu.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

frenk ::

rap3r:za nekatere je že to pedantno...nekateri še niso mel bormašine u rokah al pa kladiva:D

rap3r:
Zato ker sem hlod pri ročnih opravilih sem nenamerno:
-odtrgal držalo za hladilnik na socketu
-polil 2 grafični
-polil celo plato ker sem naredil slab vodni blok
-uničil osnovno ploščo
-uničil proc zaradi kratkega stika
-uničil proc ker blok ni bil v redu pritrjen
-pa še ogromno na elektronskem področju, da o drugih stvareh ki sem jih v rl pokvaru ne govorim. Pa nisem ravno ponosen na to.

Včeraj sem celo naredil držalo za blok, za zgornjo ploščico sem vzel kar les. Zadeva se ni obnesla, ker sem luknje malo zgrešil in ni bilo čisto ravno. Če ne bo šlo drugače bom zgleda da res moral z bakrom. Tule sem pa samo vprašal, če slučajno kak morphling dela te stvari tudi posebej, da bi imel zadevo malce bolj sigurno narejeno.

blazp88 ::

no, vrtanje in rezanje tudi meni ne gre ravno preveč; sem nekaj modificiral, pa sem naredil eno veliko sranje; kakorkoli, vseeno mi je ratalo ostraniti ohišje iz slot1 p3 500 in nalimati gor velik aluminjst blok in ventilator, ker je uni malu svinjsko tulil.

mile ::

"malce bolj sigurno narejeno":D

ne zamert...

tec ::

Men je Morphling za njegov stari blok naredil tak sistem, da ga vzames en kos kovine, aluminija npr. Zvrtas na vsako stran po dve luknje, kamor potem vtaknes mocno bakreno zico in jo uvijes navzdol. Upam da me razumes. V sredino navrtas luknjo v katero bo sel vijak. Spodaj imas sliko, kako naj to zgleda. Upam, da se bos znasel. No, potem zice zataknes za socket in privijas vijak, dokler ni blok dobro pritisnjen.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Luknje pri socket A in Socke 939?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81387 (1247) rap3r
»

Doma narejeni vodni bloki in hladilna rebra.

3511663 (5147) sash
»

Vodno hlejenje by GUFY (strani: 1 2 3 )

11910709 (6578) gamer
»

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem (strani: 1 2 3 4 )

19111613 (8322) Fury
»

Malo pozno a vseeno. Moja Antec Silver wb. kištica :)

252163 (1351) morphling1

Več podobnih tem