Forum » Pomoč in nasveti » kraja Steam računa?
kraja Steam računa?
L1nK ::
Pozdrav. Med prazniki sem na svojem računalu bratrancu kreiral nov Steam račun in registriral eno igro, mu dal podatke, doma se je potem sam prijavil in mu je delalo normalno nekaj dni. Potem pa kar naenkrat, nekaj dni nazaj, prijava ni več bila mogoča, doma so poskušali resetirati password, kasneje še jaz enkrat, ampak novokreirane kode niso delovale, vnešen mail na računu pa tudi ni bil spremenjen. Prijava torej ni več mogoča, prijavil sem zlorabo na Steam support, saj sem opazil, da se nekdo prijavlja ob jutranjih urah v račun, ponoči torej, ko bratranec seveda spi in nihče ne uporablja računala. Vse kaže na krajo računa. Zdaj me pa še zanima, kakšni so nadaljni postopki? Najbrž je kompromitiran tudi email njegove matere, ki smo ga vnesli kot kontaktni naslov za servis. Kakšen nasvet? Problem je, da na gmailu ni bil vklopljen mehanizem za verifikacijo pri prijavljanju z neavtoriziranih naslovov, skoraj gotovo ne. Kaj naj storim z gmail računom in ali se sploh splača pisati pismo na Steam, če lahko restavrirajo ukraden račun? Računalnik je verjetno povsem okužen z malwarom, kar bom še pregledal in najbrž bom kar naredil data backup in na novo postavil ves sistem.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian
Machete ::
Malce nenavadno, da bi se kdo ukvarjal s Steam računom z eno igro, medtem ko so za hekerje 'na voljo' računi za par 100 ali tisoč igrami.
Je pa možno, ampak je bilo nekomu direktno v naročje servirano geslo itd.. Je pa čudno, da če si lahko zgeneriral novo geslo, da ne bi prijelo, sploh če ni bil spremenjen email računa. Bolj se mi zdi da nekdo ne ve kaj počne :]
Je pa možno, ampak je bilo nekomu direktno v naročje servirano geslo itd.. Je pa čudno, da če si lahko zgeneriral novo geslo, da ne bi prijelo, sploh če ni bil spremenjen email računa. Bolj se mi zdi da nekdo ne ve kaj počne :]
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Geslo je res bilo spreminjano in steam je potrdil novo geslo, ni pa bil mogoč vpis. Dejstvo je, da se nekdo ponoči oz. zgodaj zjutraj prijavlja v steam s tem računom, bratranec ima pa ugasnjen računalnik in edina igra, ki je gor, je bla pognana zadnjič, ko se je nekaj dni nazaj uspešno prijavil v steam. je bil pa ta username danes ponoči aktiven. to se mi zdi precejšen indic, da je ukraden.Vsaj gmail je varen, sva vklopila zsaj 2-step-verification in pregledala, s katerih naprav se je prijavljalo v račun, in vse štima, ni zabeleženih vpisov s tretjih, nepoznanih naprav, razen njenega telefona in mojega računalnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: L1nK ()
Tr0n ::
Zakaj pa nima Steam guard vklopljen in two-way authentication na svojem gmail accountu? Prav mu je. :)
Pac pisi na Steam support, ponavadi porihtajo.
Pac pisi na Steam support, ponavadi porihtajo.
a ni steam guard default vklopljen ob registraciji?
prav mu je? model je star 9 let, mama pač ne ve o računalnikih nič. saj vem, sama sta si kriva. pa računalnik ni vzdrževan in so najbrž keyloggerji gor in drug malware. to bom itak jaz uredil.
prav mu je? model je star 9 let, mama pač ne ve o računalnikih nič. saj vem, sama sta si kriva. pa računalnik ni vzdrževan in so najbrž keyloggerji gor in drug malware. to bom itak jaz uredil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: L1nK ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Steam - Nakup iger (strani: 1 2 3 4 … 242 243 244 245 )Oddelek: Igre | 1943314 (22882) | Izi |
» | Oguljufali so me za 600 EUR ! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 22935 (17573) | m0LN4r |
» | Steam problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2576 (2166) | David2 |
» | Valve predstavlja Steam GuardOddelek: Novice / Igre | 5500 (4881) | CoolBits |
» | Kupujem Counter - Strike 1.6Oddelek: Igre | 3092 (2826) | win64 |