The Intercept - Britanska obveščevalna agencija GCHQ vsako leto za svoje zaposlene priredi božični kviz, na katerem se lahko pomerijo in preverijo svoje sive celice. Kryptos Kristmas Kwiz vsebuje številske in besedne uganke, ki jih je treba rešiti. Zmagovalec je dobil skodelico Kryptos, prav tako so v številki istoimenskega internega glasila objavili imena vseh sodelujočih, ki so zbrali vsaj kakšno točko.
Letos si lahko ogledamo, s kakšnimi ugankami so se leta 2006 soočali zaposleni v GCHQ, saj se je v kopici dokumentov, ki jih je odnesel Edward Snowden iz NSA, znašel tudi Kryptos Kristmas Kwiz iz leta 2006. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani časnika The Intercept na novega leta dan, do tedaj pa se boste morali truditi sami.
Lahko pa se preizkusite tudi v uradnem kvizu za javnost, ki ga je GCHQ objavila letos. Ta je nekoliko lažji, rok za oddajo pa se izteče 31. januarja.
Novice » Varnost » Imate, kar potrebujejo britanski obveščevalci?
krneki0001 ::
Rešitev uradnega kviza je QR koda s katero prideš potem internetno stran:
www.gchq.gov.uk/puzz
ampak tukaj imaš pa potem spet drugo nalogo. Teh nalog je pa potem še kar nekaj.
www.gchq.gov.uk/puzz
ampak tukaj imaš pa potem spet drugo nalogo. Teh nalog je pa potem še kar nekaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Yacked2 ::
SOVA bi lahko naredila kaj podobnega
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
antonija ::
SOVA bi lahko naredila kaj podobnegaEna za nase policaje: If you have one bucket that contains 2 gallons and another bucket that contains 7 gallons, how many buckets do you have?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
erunno ::
Yacked2 ::
SOVA bi lahko naredila kaj podobnega
Kje piše, da SOVA oz. UDBA (karkoli vam je ljubše - slednja ni bila pri nas nikoli ukinjena, samo preimenovali so jo) kaj takega nima?
V mislih sem imel rekruiranje s pomočjo kvizov, tekmovanje, edino na faksu sem videl da iščejo sodelovce in da naj pošljejo življenjepis šifriran z ključem ki je bil zapakiran v nekaj QR kod.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
erunno ::
V mislih sem imel rekruiranje s pomočjo kvizov, tekmovanje, edino na faksu sem videl da iščejo sodelovce in da naj pošljejo življenjepis šifriran z ključem ki je bil zapakiran v nekaj QR kod.
A ni to že dovolj :P večje količine novih ljudi pa pomojem itak ne morejo naenkrat zaposlit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NSA in GCHQ z odprtokodno opremo s Cipra prestrezata posnetke brezpilotnih vojaških lOddelek: Novice / NWO | 11114 (8947) | Invictus |
» | NSA in GCHQ organizirano ciljata na proizvajalce protivirusnih programovOddelek: Novice / Varnost | 23962 (15452) | erunno |
» | GCHQ prestrezala e-pošto svetovnih časnikovOddelek: Novice / NWO | 8595 (6635) | Jupito |
» | GCHQ napadal belgijski telekomOddelek: Novice / Zasebnost | 12311 (11410) | Blisk |
» | Šifriranje skoraj ni ovira za NSA in GCHQ (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 48625 (43150) | trizob |