» »

Vojna zvezd najhitreje zaslužila milijardo dolarjev

1
2
3 4

jype ::

ahac> Si nelegano vstopil v kino dvorano?

Ne, po internetu že krožijo kopije, pa na Wikipediji je v razdelku "Plot" čisto dovolj dober opis da lahko razumeš, da se v tem filmu zgodijo vse enake reči, samo malo so premešane. pa death star je večji.

D3m0r4l1z3d ::

Pa father-son, womanLuke, v kateri je sila močna... sicer pa se itak vse v vesolju zaokrožuje, zakaj še sw saga ne
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

RatedR ::

Zanimiva debata, filma sicer nisem gledal...samo enkrat sem gledal 1 in 2 del pa mi je žal vsake minute ker je bilo porazno.

Sicer pa ja glede na to da so karte tok drage, pa vsi preorder pa vip folk je logično da je takšna vsota.

batista ::

tole ne bo prehitelo avatarja. domestic-worldwide je 50-50, kar pomeni da bi domestic moral pobrat 1.4 milijarde kar je utopija. Morda pride na 2 milijarde overall, če kitajci ponorijo.
drugače bi pa pravi naslov moral bit The Farce Awakens :(
Zgodba star warsow se začne ko je anakin star 9 in konča ko umre. Disney je pač naredil lahkotni brezmožganski remake. In 12-letniki so srečni.

imagodei ::

Tle je več faktorjev v igri, nimam časa omenit vsega, se bom omejil samo na nekaj vidikov.

1.) Definitivno je velika sreča, da Lucas ni imel praktično nobene vloge pri filmu. Tip je zanič režiser in je z originalno sago uspel pač zato, ker je takrat prinesel nekaj čisto novega in ker je zadel pravi trenutek. Če bi z isto zgodbo in isto režijo prišel IV del na sceno leta 1987 ali pa celo 1997 (z efekti, primernimi za tisto desetletje, seveda), bi bil to pač zgolj še eden od filmov. Ne najslabši, še zdaleč pa ne kultni.
J.J.-u je (brez posebnega truda, ker je pač 100x boljši režiser od Lucasa) uspel daleč najbolj koherentni film iz sage. Zgodba ima glavo in rep, ter predvsem - teče. Ko gledam original trilogijo (sploh pa ko gledam dele od 1. - 3.), se mi ves čas zdi, da filmi trpijo za slabim podajanjem zgodbe. Ogromno je prepuščeno razlagi gledalca. Sploh v delih 1. - 3. je očitno, da je Lucas brezglavo želel povedat preveč obsežno zgodbo za minutažo, ki mu je bila na voljo. Ena očitna posledica je, da zgodba skače, druga pa, da so v njej nejasnosti, tako da si po prvem ogledu filmov iz druge trilogije predvsem debelo gledal: kdo, kaj, zakaj? Verjetno tudi zaradi naslednjega - z besedami Marcela Štefančiča:
Še celo igralci, ki so okrasili novo trilogijo, so bili kar trdi. Kot bi imeli tremo pred zgodovino, ki jih je gledala. V resnici so bili trdi zaradi nečesa drugega: Lucas je skoraj vse posnel na green screenu. Nihče ni točno vedel, za kaj gre. Nihče ni videl celotnega scenarija. Dialogi so bili itak na ravni računalniških priročnikov. Igralci so stali pred veliko zeleno praznino in se delali, da igrajo, verjetno vedoč, da jih bo Lucas kasneje, v postprodukciji, digitalno premikal, kakor bo hotel in kamor bo hotel - z ustnicami vred. Lucas niti ni poslušal, kaj govorijo - zanimali so ga le specialni efekti, tehnologija, vizualni spektakel, digitalna simfonija.


2.) Zgodba ima ogromno podobnosti s IV. delom. Zgodovina se očitno ponavlja. Po svoje je zanimivo vleči vzporednice, ampak - kaj film potem prinaša novega?

3.) Z drugo točko je povezano vprašanje: kaj ti 7. del pusti? Kaj nam je dala zgodba? A bomo o filmu sploh razmišljali, se o vsebini sploh pogovarjali. Se zdajle sploh pogovarjamo o zgodbi, ali debatiramo o vsem ostalem? Jaz sem film gledal pred enim tednom. Ko sem prišel domov, sem ob cca 23:30 pogledal še zadnji del Homelanda in moram reči, da mi je le-ta (zadnji del in cela sezona) pustila več vtisa, kot 7. del sage.

4.) Gre za kultno zadevo. Pač, moraš pogledat, zato da boš rekel - pogledal sem. Vem, za kaj gre. Žal je zadeva kultna iz samih napačnih razlogov. Kot sem zapisal v prvi točki: če bi prvi film prišel ven 10 ali 20 let kasneje, bi večina ljubiteljev sci-fija (kar Star Wars NI!) in fikcije originalni film (epizodo IV) vzela z zdravo mero soli in precej več kritike. Pomislite samo, kako bi reagirali na Epizodo IV, če bi si pred tem ogledali filme kot so npr. Alien ('79), Aliens ('86), Blade Runner ('82), E.T. ('82), Terminator ('84), Back to the Future ('85, '89, '90), Terminator 2 ('91), Jurski Park ('93), Contact ('97), itd? Ali pa serije BattleStar Galactica ('78 - '79), serije STTNG ('87 - '94), ...? Vraga, kot predstavnike čiste fikcije bom omenil celo Gremline ('84), Gremline 2 ('90) in Evil Dead trilogijo (z veličastnim vrhuncem Army of Darkness leta '92). Zdaj si pa na to podlago predstavljajte Lucasovo IV epizodo (npr. digitally remastered edition iz leta 1997), s popolnoma enako zgodbo in igro kot leta 1977 in posebnimi efekti, primernimi za tisti čas...?
Za eno realno oceno, kako slabe filme sprejmemo v nekoliko modernejšem času, se lahko spomnimo na Matrico in njena nadaljevanja. Original Matrix je brez dvoma kultna, že samo zaradi revolucionarne kamere. Zgodba je tud kul, za tisti čas čisto sveža. Ob napovedi nadaljevanja so bili fani navdušeni. Kaj so pa dejansko naredili? En zmazek. Večina ljubiteljev SciFi-ja se strinja, da nadaljevanj nikoli ne bi smelo biti in da je original Matrica kot samostojni izdelek povedala vse, kar je bilo treba povedat.

Skratka, ja - 7. del je "Must see", ker si je pač saga prislužila status kultnega izdelka. To je pa pod črto tudi vse.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

jype ::

imagodei> kaj film potem prinaša novega?

Don't fix what ain't broken. Miljarda dolarjev? Sliši se OK.

"God willing, we'll all meet again in Spaceballs 2: The Search for More Money."

Thuban ::

imagodei je izjavil:

kaj film potem prinaša novega?


jaz nisem hotel NIČESAR novega. Sem hotel videti samo nadaljevanje Star Warsa, ki bi bil posnet čimbolj podobno, morda z nekaj malega svežine. In to smo dobili. Se ne strinjaš?

Dobili smo trologijo z legendarnim dodatnim junakom ki dejansko ni glavni lik ampak bo v zgodbi sigurno pomemben (POE), srečali so bitje, ki se zdi nepomembno ampak bo/je poskrbelo za sprememnjen tok dogodkov, imeli smo glavna junaka različnih spolov in mentalno uničenega zlobca.....
Vse skupaj zapakirano v v paket zvokov light saberjev in lepih 3d učinkov.


Je pa res da prvih 6 filmov je imelo globlji pomen medtem ko nova trilogija je samo orgazm za oči in sluh brez nekega hudega globokega pomena....pač film za narediti milijardo dolarjev.

ps.: podobnost s prvimi 6 deli (posebno 4 in 6) je res neverjetna ampak kaj hočemo, tako pač danes snemajo filme.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

imagodei ::

@jype: se strinjam, lastnikom franšize, ustvarjalcem in studijem je film prinesel veliko novega :) Govorim o osebni izkušnji gledalca, seveda. Še zdaleč ne morem reči, da je to film na nivoju tistega "Žal mi je dveh ur, ki jih nikoli več ne bom dobil nazaj", ampak kakšnega Uau efekta pa res ni bilo.

@Draconis: če je to tebi osebno edino merilo, potem se s tabo seveda povsem strinjam. Ne kritiziram tvojega merila, gre za tvojo osebno stvar, okusi so nenazadnje različni in tudi to, kaj človek želi ter pričakuje od dobrega filma, se razlikuje od osebe do osebe. Jaz recimo orgazmiram na dobre drame, čeprav ravno tako ljubim dobre SciFi (na tej točki še enkrat poudarjam, da je Star Wars pravljica, nikakor pa ne SciFi). Sem še stare šole, tako da mi je katarza oz. v širšem smislu nek Uau efekt, ki izvira iz zgodbe same oz. podajanja zgodbe pod črto veliko bolj pomemben, kot pa akcijske scene, super duper kamera per se, specialni učinki ipd. Avatar, npr., se mi je zdel vsej 3D tehnologiji navkljub en povprečen neoriginalen zmazek, ki zgodbo kopira iz Pocahontas. Pa mu priznam ves primat in revolucionarno 3D tehnologijo. Me je pa recimo navdušilo, ko je folk pri odjavni špici filma Saving Private Ryan dobesedno paraliziran obsedel na svojih stolih. Prvič, da sem doživel, da se folk ni v trenutku, ko se je film končal, trumoma pognal proti izhodom. In prvič, da smo vsi iz kino dvorane odhajali v grobni tišini. To, recimo, je zame nekaj fantastičnega, kar ti lahko da dober izdelek. Vtis. Snov za razmislek. Katarzo.

Se pa čist zavedam, da česa takega ne morem pričakovat od Vojne zvezd. Če bi šel s takimi pričakovanji v kino, bi bil verjetno bridko razočaran, tako kot sem bil pri Prometheusu.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Meni je bilo všeč, da so sledili trendom in ima tudi ta franšiza končno ženski lik, ki ni samo za okras, se mi zdi pa škoda, da so za vlogo vzeli žensko, ki postavlja praktično nemogoče standarde. Perfect makeup na puščavskem planetu, pa kaj še.

imagodei> Me je pa recimo navdušilo, ko je folk pri odjavni špici filma Saving Private Ryan dobesedno paraliziran obsedel na svojih stolih.

Jaz sem v Koloseju doživel, kako se je pri Pianistu mladina hihitala in basala s hrano do te scene - od takrat naprej pa od občinstva popolnoma nobenega zvoka.

D3m0r4l1z3d ::

lol, jype, tudi pri SW so se hihitali do nekega trenutka, vendar verjetno se niso nehali zaradi kakšne dramatizacije, sem pa se jaz pri sebi začel hihitati, ko sem videl obraz Hanovega sina (mogoče bolj smešno od okornosti generalke Organa), lololo, kje so dobili tega igralca ... bi mi znal kdo tukaj po napisat
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

jype ::

Anymal> lololo, kje so dobili tega igralca ... bi mi znal kdo tukaj po napisat

Končno so začeli uporabljat igralce, ki niso videt kot junaki s starih propagandnih plakatov. Končno.

opeter ::

jype je izjavil:

Meni je bilo všeč, da so sledili trendom in ima tudi ta franšiza končno ženski lik, ki ni samo za okras, se mi zdi pa škoda, da so za vlogo vzeli žensko, ki postavlja praktično nemogoče standarde. Perfect makeup na puščavskem planetu, pa kaj še.


V "neki drugi galaksiji"? Zakaj pa ne? Sicer pa mi je bilo všeč, da so liki končno švicali in tudi krvaveli, skratka bili ranljivi, kot se to "dogaja" tudi navadnim ljudem.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

jype ::

opeter> V "neki drugi galaksiji"? Zakaj pa ne?

Zato:

opeter ::

Pač to je takšna humanoidna vrsta, da je zgubana ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

D3m0r4l1z3d ::

jype je izjavil:

Anymal> lololo, kje so dobili tega igralca ... bi mi znal kdo tukaj po napisat

Končno so začeli uporabljat igralce, ki niso videt kot junaki s starih propagandnih plakatov. Končno.

Saj take igralce so že 77tega leta uporabili, Hamilton boljše zgleda zdaj kot takrat
Da nisi ti zamenjal z Varuhi galaksije
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

jype ::

Anymal> Saj take igralce so že 77tega leta uporabili, Hamilton boljše zgleda zdaj kot takrat

Zdaj tudi "good guys" zgledajo "drugačni".

opeter> Pač to je takšna humanoidna vrsta, da je zgubana ...

Saj niso problem gube, problem so pixel-perfect reči v enih scenah.

D3m0r4l1z3d ::

opeter je izjavil:

Pač to je takšna humanoidna vrsta, da je zgubana ...

A ni "stara kot Zemlja?"
Naj bi znala ohraniti mir več stoletij, pa pride Han Solo na obisk in gre vse k vragu
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

shubell ::

Razočaran nad filmom... je pa jasno da podira rekorde, saj ga vsak fan gre gledat. Tudi če je zanič. Ok film ni zanič narejen samo nobene pametne zgodbe razen že slišanih. Najhuje je pa to da v star wars igrgicah imaš veliko boljših štorij...

Motion ::

Sej to je mal žalostno. Expanded universe je tolk ogromen in ponuja tolk boljših zgodb, da res jim nebi blo treba narest "remake" epizode IV.

gus5 ::

Vojna zvezd je potrošniški kič, ki ljudi ne spodbuja h (kritičnemu) razmišljanju, jih prej poneumlja. Gre za poenostavljajočo sago o spopadu med Dobrim in Zlom, zato bi Vojno zvezd lahko razglasili tudi za manifest (mesijanske) zunanje politike ZDA. Infantilno zgodbo (ki jo lahko razume tudi predšolski nadebudnež) nadomeščajo efekti, kar je za poneumljajoč 'spektakel' verjetno OK. Še tale zanimivost: Daisy Ridley, ki igra eno glavnih protagonistk, je prejela honorar, ki je 76-krat nižji od honorarja, ki ga je prejel za svoj prispevek v zadnji izdaji franšize Harrison Ford. Ženska emancipacija je v 'realnem' Hollywoodu iluzija, za enkrat jo Hollywood lahko 'udejanji' (beri: dopusti) le na filmskem platnu.

nekikr ::

Evo, dame in gospodje, samooklicani, najbrž brezposelni, slovenski filmski kritik. Še Janšo bi dopisal pri zunanji politiki ZDA (resno?), pa bi bilo tvoje bluzenje popolno.
Da Daisy dobi manj kot Harrison je precej logično, ženska emancipacija v realnem svetu je pa hudič. Babe nočejo delat v rudniku ali pri odvozu odpadkov, tam jim feminizem ne diši. Če hočeš biti enakopraven moraš biti pa povsod, ne le tam, kjer tebi paše.
Če je pa film lahkoten in ne zahteva razmišljanja pa s tem ni nič narobe, le zakaj bi morala biti pa vsaka stvar, ki jo naredimo v dnevu, polna nekih vprašanj in filozofiranja.
Film je pa ena zelo solidna 6. Od 10.

Thuban ::

imagodei je izjavil:


@Draconis: če je to tebi osebno edino merilo, potem se s tabo seveda povsem strinjam. .


seveda, kaj pa naj bo moje merilo pri filmu STAR WARS?! Ali boš zdaj rekel da je Star Wars bilokdaj pri starejših 6 filmih, razen določenih svetlih trenutkov imel globoko zgodbo?


Star Wars je od nekdaj bil Eye in Eargasm z zgodbo za masovno množico, zgodbo ki jo razumejo tako otroci kot starčki brez najmanjšega poglabljanja. Hell, še barve mečev so jasno obarvane tako da je vidno kdo je zloben in kdo ne :) Star Wars ne greš gledat zaradi globine ampak iz kratkotrajnega užitka brez razmišljanja.


Ni treba ob vseh filmih furat safra in pričakovat solz vredno dramo da bi doživel katarzo. Včasih je treba pogledat tudi kaj Star Warsovskega, Avatarskega in podobno, da sprostiš um.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

jype ::

nekikr> Evo, dame in gospodje, samooklicani, najbrž brezposelni, slovenski filmski kritik.

Ima pa prav.

D3m0r4l1z3d ::

Daisy je zmagala, vseeno veliko denarja in predvsem čast, da igra v sw sagi
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Thuban ::

gus5 je izjavil:

Daisy Ridley, ki igra eno glavnih protagonistk, je prejela honorar, ki je 76-krat nižji od honorarja, ki ga je prejel za svoj prispevek v zadnji izdaji franšize Harrison Ford.


Pa si šel primerjat še zaslužke Star Wars 4? Koliko je takrat dobil takratni fantič Harrison Ford in koliko starejši, uveljavljeni igralci?

Harrison Ford bi vlogo v tem filmu lahko zavrnil in bi se režiser lahko obrisal pod nosom za uspeh filma medtem ko če bi vlogo zavrnila Daisy (ki je vseeno videt kot bodoča holivudska zvezda) pa bi jo nadomestili z drugo začetnico, ki bi jo s tem spravili med zvezde.

Ampak povprečno tarnanje po forumu verjetno ne doseže takšnega razmisleka.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

nekikr ::

jype je izjavil:

nekikr> Evo, dame in gospodje, samooklicani, najbrž brezposelni, slovenski filmski kritik.

Ima pa prav.

Kateri del? A da je film razdeljen na dobro in slabo (kot 99% ostalih)? A da je preprost in od gledalca ne zahteva, da vmes prebira Žižka (spet kot 95% ostalih)? Da je neznana igralka plačana manj kot ikona Holywooda? Ja, res je moder tale naš kritik. Nostradamus! Najbolje, da skupaj postavita kakšen blog filozofov in nam povesta še, da je voda mokra.

jype ::

nekikr> Kateri del?

Vsi deli.

XIIT ::

Poleg vsega že napisanega me je zmotilo tudi naslednje:
Prvi Death star je imel premer 120km. Da so ga uporniki uničili so se hebali kar lep čas, izgubili so tudi kar nekaj plovil.
Tu so imeli death star velik kot planet, ki so ga uničili v minuti pa pol, z minimalnimi izgubami.

Mi je kar žal da sem šel na premiero, bom tudi sam bojkotiral nadaljevanja.

Glede na budget bi se dalo naredit dosti boljši film. Če ne drugo, bi lahko imel vsaj neko (originalno) zgodbo.

"You either die a hero or live long enough to see yourself become the villain."
No, s filmi in serijami je enako.

zee ::

Zadevo sem pogledal pred dobrim tednom v IMAX 3D. Zgodba se mi je zdela simpaticna, ceprav ni bila zaokrozena celota. Na koncu filma je ostalo prevec odprtih vprasanj, ki kar klicejo po nadaljevanjih.

Se pa strinjam s komentatorji, ki pravijo, da je ta epizoda boljsa od epizod I-III.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jype ::

Iz tega kako sname kapuco je jasno že tudi to, da bo Luke Skywalker bad guy v naslednji epizodi in da bodo vsi bežali pred njim.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: starboi ()

krneki0001 ::

V knjigah je Luke dejansko šel na temno stran. Ko je zvedel, da sith lord ni mrtev, je šel delat zanj, da bi se naučil kaj o temni strani.
Sam potem ni mogel stran, ker je bil sith lord preveč vpliven. Pomagala mu je Lea in skupaj sta povlekla Luka nazaj iz temne strani.

Ubila sta ga pa kasneje, ko se je hotel "preseliti" v otroka Lee, ki je bil tudi dovzeten na Silo. Otroku je pa dala ime Anakin.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: starboi ()

Zmajc ::

Biowarov KOTOR1/2/Swtor so svetlobna leta pred filmi. Lahko le upamo da se bodo kdaj vsaj malo zgledalovali po njih.

opeter ::

Meni je žal, da niso naredili filmskega Kyle Katarna ali pa Maro Jade (tudi, če je ne bi povezali z Lukecom) ... sploh Dark Forces/Jedi Knight linija je fantastična.

Ampak kaj pa lahko pričakuješ od Disney-ja in njihovih kravatarjev?
SW razširjeno vesolje ima toliko zgodb, likov in takšen razpon, da bi lahko vsako leto brez težav izdali vsaj en film in bi imeli še vedno material vsaj za ene 250 let.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Zmajc ::

Saj to je baje načrt. Naslednji film bo sicer spin off o Han Soloju kot mladeniču sicer pa imajo v načrtu posnetu množico filmov ki niso nujno povezani z glavno serijo. Različne zgodbe.

Kenpachi ::

Zmajc je izjavil:

Biowarov KOTOR1/2/Swtor so svetlobna leta pred filmi. Lahko le upamo da se bodo kdaj vsaj malo zgledalovali po njih.


Vecdeseturne igre, ki si lahko vzamejo cas za ekspozicijo, naracijo in akcijo, so svetlobna leta pred dve in pol urnimi filmi, ki so nastajali v razmaku nekaj let razporejeno v 3 desetletja? Nezaslisano!
Zaraki Kenpachi.

imagodei ::

Baje je Disney ob nakupu franšize povedal, da expanded universa ne priznava. Velja samo to, kar se je zgodilo v filmih.

Kenpachi je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Biowarov KOTOR1/2/Swtor so svetlobna leta pred filmi. Lahko le upamo da se bodo kdaj vsaj malo zgledalovali po njih.


Vecdeseturne igre, ki si lahko vzamejo cas za ekspozicijo, naracijo in akcijo, so svetlobna leta pred dve in pol urnimi filmi, ki so nastajali v razmaku nekaj let razporejeno v 3 desetletja? Nezaslisano!


Za primer, kako se da razviti zgodbo v trilogiji, ni treba ravno mikroskopa vzet v roko. LOTR je resda nastal na podlagi knjižne predloge in tudi minutaže posameznih filmov so daljše od trilogij SW, ampak - da se. Tudi precej krajši in manj zakompliciran "scenarij" se da pretvorit v koherentno trilogijo, ki ima normalno ekspozicijo, naracijo in akcijo, kot lahko vidimo v primeru Hobita.
- Hoc est qui sumus -

Dami ::

imagodei je izjavil:

...kot lahko vidimo v primeru Hobita.

Če se nekaj da, še ne pomeni da se tudi mora, kot lahko vidimo v primeru Hobbita :) Razvlečeno sranje od filma.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Crimson_Shadow ::

Pod kanon spadata tudi film in obe animirani seriji Clone Wars in Rebels.
We create worlds

imagodei ::

Dami je izjavil:

imagodei je izjavil:

...kot lahko vidimo v primeru Hobita.

Če se nekaj da, še ne pomeni da se tudi mora, kot lahko vidimo v primeru Hobbita :) Razvlečeno sranje od filma.

Se sicer povsem strinjam, ampak upam da je jasno, da sem s tem primerom želel poudarit nekaj drugega.
- Hoc est qui sumus -

bambam20 ::

krneki0001 je izjavil:

V knjigah je Luke dejansko šel na temno stran. Ko je zvedel, da sith lord ni mrtev, je šel delat zanj, da bi se naučil kaj o temni strani.



Oh.. Zdaj sem pa razočaran. sem bil prepričan, da je Luke pure in da ga niti pod razno ne bi prevzela drak side. Oh well.


kako je sploh umrel master Yoda? naravne smrti?

zee ::

Recimo ji naravna smrt, ja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

krneki0001 ::

bambam20 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

V knjigah je Luke dejansko šel na temno stran. Ko je zvedel, da sith lord ni mrtev, je šel delat zanj, da bi se naučil kaj o temni strani.



Oh.. Zdaj sem pa razočaran. sem bil prepričan, da je Luke pure in da ga niti pod razno ne bi prevzela drak side. Oh well.


Sam je šel na temno stran, ker se je hotel še več naučiti in zvedet več o očetu. Pa ga je temna stran potegnila. Je nekaj časa celo floto vodil kot njegov oče.

neon21 ::

Nisem si niti enega samega dela pogledal od vojne zvezd , ker kak slišim SW mi gre na kozlanje. Kak moreš bit vsekan , da si greš pogledat takšen brezvezen film. Brez zamere ampak meni inteligenca ne dopušča ogleda takšnih filmov , kjer še največja fantazija odpove. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neon21 ()

nekikr ::

Ti pa inteligenca dopušča komentiranje nečesa, kar ne poznaš, na forumu?

jype ::

Pa presledke postavlja pred vejice, kot kakšen plebejec.

Looooooka ::

neon21 je izjavil:

Nisem si niti enega samega dela pogledal od vojne zvezd , ker kak slišim SW mi gre na kozlanje. Kak moreš bit vsekan , da si greš pogledat takšen brezvezen film. Brez zamere ampak meni inteligenca ne dopušča ogleda takšnih filmov , kjer še največja fantazija odpove. :)

Inteligenca?
Če zamenjaš vesoljske ladje s tanki, laserje s pištolami, lightsaberje z noži in parlament vesoljcev s parlamentom bebcev, vse okoli svetle/temne sile povezeš s konfliktom ene ali druge vere, dobiš stanje človeštva v čisto vsakem trenutku zgodovine. Po tej logiki ti inteligenca diktira, da se nemudoma preseliš na luno.

          ::

invisuu je izjavil:

          je izjavil:

Episode I, II in III so bile obup, zato tudi tukaj nisem imel nekih hudih pričakovanj. Pravzaprav sem šel filem gledati samo zato, ker sem na ogled moral peljati mlajšega brata. Toda glej ga zlomka, filem me je precej prijetno presenetil, pravzaprav se mi zdi tole celo najboljši izmed vseh sedmih delov.


Sploh ne dvomim v to, da so navdušenci nad SW VII hkrati nesposobni črkovati besedo "film".


Tebi se pa že na daleč vidi, da si ful pameten. No, če bi rad tak tudi izpadel, ti predlagam, da občasno malo v roke vzameš pravopis, ker ta zadnja verzija namreč dovoljuje zapis nekaterih besed tudi na ta način. Kot primera sta zraven navedena prav filem in alarem. Toliko o tem.

gus5 ::

          je izjavil:

Tebi se pa že na daleč vidi, da si ful pameten. No, če bi rad tak tudi izpadel, ti predlagam, da občasno malo v roke vzameš pravopis, ker ta zadnja verzija namreč dovoljuje zapis nekaterih besed tudi na ta način. Kot primera sta zraven navedena prav filem in alarem. Toliko o tem.

Pravopis (2001) ne dovoljuje zapisa besede 'film' z e-jem, tudi ne izgovarjave, dopušča pa izgovarjavo z ali brez polglasnika med 'l' in 'm'.

neon21 je izjavil:

Nisem si niti enega samega dela pogledal od vojne zvezd , ker kak slišim SW mi gre na kozlanje. Kak moreš bit vsekan , da si greš pogledat takšen brezvezen film. Brez zamere ampak meni inteligenca ne dopušča ogleda takšnih filmov , kjer še največja fantazija odpove. :)

Lucas in Spielberg sta v 1970ih nasledil/izrinila generacijo proti-vojno usmerjenih, 'nepatriotskih' režiserjev, ki so v filmih problematizirali vojno v Vietnamu (npr. 'Apokalipsa zdaj'), ameriški imperializem, opozarjali na antagonizme v ZDA, na rasizem, častili socialne 'odpadnike' ('Bonnie in Clyde, 'Taksist') ipd. Omenjena sta v tem času, ki ga je zaznamovala konservativna kontra-revolucija, usmerjena zoper pridobitve 'osvobajajočih' 1960ih, začela s serijo poneumljajočih filmov, ki so Američanom omogočili pobeg od realnega. A to ne pomeni, da je Vojna zvezd povem apolitična, da gre 'zgolj' za zabavo. Vojna zvezd je nastala v kontekstu hladne vojne, v kateri so bili (za Američane) Sovjeti zlobneži, SZ pa 'imperij Zla'. Vojna zvezd je bila v tem smislu poenostavljena in v vesoljska prostranstva premaknjena projekcija zemeljskih antagonizmov na lokalni in globalni ravni. Če so proti-vojni filmi vojno kot takšno problematizirali in v njej prepoznali zlo, je v Vojnah zvezd vojna (zoper Zlo) spet postala sprejemljiva. Tako rekoč družinska vrednota, saj mnogi kritiki 'zabavno' Vojn zvezd umeščajo med družinske filme.

Han ::

Jst ::

Sam nisem še gledal SW. Tisti, ki pa ste, bi se strinjali z:




In zakaj ne, če ne?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna zvezd najhitreje zaslužila milijardo dolarjev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
15234101 (28218) Kenpachi
»

V 24 urah prodanih za pol milijarde dolarjev izvodov nove izdaje Call of Duty (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
5517839 (14204) Truga
»

Založniki in avtorji v primeru Google Books terjajo dve milijardi dolarjev odškodnine

Oddelek: Novice / Tožbe
104027 (3681) antonija
»

Western Digital kljub poplavam skoraj početveril dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
318463 (4812) Jst
»

NASA podpisala aneks k pogodbi o prevozih z rusko vesoljsko agencijo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
124972 (4489) gendale

Več podobnih tem