» »

pravilen priklop prenosnega diska = ?

pravilen priklop prenosnega diska = ?

Ikspe ::

Kupil sem zunanji Disk Samsung D3 2TB
V navodilih so koraki po katerih sem priključil. Najprej 220V, potem USB, potem prižgem PC.

Ko sem prižgal PC pa je pokazalo tole:

Je v navodilih napaka in je treba pred priklopom USB kabla imet prižgan PC?

Poleg tega v navodilih piše da se bo disk prižgal šele ko bo priklopljen USB kabel.
Kabel sem priklopil in disk se je zres alaufal, ampak PC je bil takrat še ugasnjen.

xda develope ::

Nimaš uredu sistema...Naredi repair.Zgornji screen kaze napako sistema.

crniangeo ::

Dej kabel vn pa rwstartaj :)

Kwr mas v biosu neki narobe nastavljen ti to dela zbrko. Usb kabel vn pa je
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

fujtajksel ::

Se ti je mogoče hotel bootat s tega diska?
Izključi in bootaj, potem priključi USB. Pa v BIOSu uštimaj boot order tako, da bo na prvem mestu vgrajeni trdi disk.

Kot rečeno sem šel v bios in poskrbel da je bootanje iz diska na prvem mestu.

Potem sem izklopil PC, priklopil zunanji disk, prižgal PC in spet se je pojavil Bootmgr is missing.

Imam ta disk: http://www.newegg.com/Product/Product.a...
Na disku je naloženo par stvari... disk podpira AvtoBackup in še par stvari. Ne vem če bi kar vse pobrisal saj jih ne nucam.

Ko vi priklapljate zunanji disk ga res priklopite že ob ugasnjenem računalniku? Bi se disk pokvaril če bi usb povezal šele ob prižganem PC? Kako se pravilno povezuje fotoaparat in USB ključ?

b3D_950 ::

Lahko ga priklopiš potem, ni potrebno da priklapljaš prej.
Bolj je pomembno pri izklopu, da ga pravilno izklopiš, sploh če si prej kaj kopiral nanj:

Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

korenje3 ::

to da ti boota iz usb mislim da je neka druga nastavitev v biosu. fora je v tem, da je na usb lahko karkoli, ni pa nujno da mass storage, in se lahko boota iz te naprave zato se mi zdi da ni tam za izbiro v boot priority
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Bom jutri še enkrat odprl bios in pofotkal če najdem še kaj primernega.

Me pa zanima še kako se prav priklaplja fotoaparat.
Se ga najprej prižge kot prenosni disk in šele potem poveže usb kabel?

ttommy ::

Kje v navodilih ti pa kaže, da moraš ugasniti računalnik?? Slike so zato, da še nepismeni znajo priklopiti. Vsako USB napravo priklopiš v računalnik ko je prižgan. Edino lahko zahteva ponoven zagon zaradi dokončanja namestitve gonilnika.
Gamer

ttommy je izjavil:

Kje v navodilih ti pa kaže, da moraš ugasniti računalnik?? Slike so zato, da še nepismeni znajo priklopiti. Vsako USB napravo priklopiš v računalnik ko je prižgan. Edino lahko zahteva ponoven zagon zaradi dokončanja namestitve gonilnika.

Saj, bodi pismen in si poglej prvo sliko na prvem postu :)
Ampak najbrš ta navodila niso najboljša.

Pri fotoaparatu je tako da ga jaz prižgem potem ko sem vštekal USB.
Kolega pa je rekel da ga je treba najprej prižgat in šele potem vštekat usb.

rook912 ::

In še 1x. Kje v navodilih piše, da moraš ugasnit računalnik???

garamond ::

V navodilih je zelo jasna slika, ki kaže prižiganje računalnika. Sklepamo, da mora biti računalnik prej ugasnjen, če ga hočemo prižgati v 4. točki.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

ST-777 ::

Ikspe je izjavil:

Me pa zanima še kako se prav priklaplja fotoaparat.
Fotografije, ki so na kartici fotoaparata, prenesem na računalnik tako, da vzamem kartico iz fotoaparata in jo vtaknem v bralnik kartic. Nato povežem bralnik kartic in računalnik z USB kablom pri prižganem računalniku in prenesem fotografije. Takšen prenos je hitrejši kot preko kabla, ki je priključen na fotoaparat.

"Is it better to transfer photos by removing the memory card or by directly using a data cable? ... A good card reader will be faster than your camera's data cable" http://photo.stackexchange.com/question...

xda develope ::

garamond je izjavil:

V navodilih je zelo jasna slika, ki kaže prižiganje računalnika. Sklepamo, da mora biti računalnik prej ugasnjen, če ga hočemo prižgati v 4. točki.

Slika kaže prižiganje diska

ttommy ::

...in lepo piše zraven "Power on a D3 Station series". Če bi Ikspe dobro pregledal navodila, potem te teme ne bi bilo. Pa tudi jaz iz fotoaparata prenašam slike tako, da vzamem kartico ven in jo vklopim v bralnik kartic. Sicer pa poveži, ko bo ugasnjen fotoaparat in ga potem prižgi. Takoj zatem se ti pojavi okno kaj želiš narediti.
Gamer

garamond ::

Sorry, samo tisto na sliki je računalnik. Označil sem računalnik z rdečo in prenosni disk z zeleno:

Poleg tega manjka puščica (dvakrat), da mora biti vtikač v vtičnici. Recimo pri USBju puščica je, še celo pri prstu, ki vklopi gumb.
Tudi vrstni red številk je grafično zelo čuden: 2, 4, 1, 3. Gotovo bi se dalo to narediti bolje.
Seveda je potem zelo nenavadno, zakaj bi poleg računalnika pisalo "Power on a D3 Station Series".

Vem, da tole ne pomaga več avtorju teme. Pišem bolj zato, da se spomnimo, da priklapljanje diska prvič za nekatere uporabnike ni tako lahko. In vsaj po mojem mnenju je Ikspe dobro sledil navodilom. Ko na ST pomagamo v takih temah, je včasih dobro pomisliti, da gre lahko kaj narobe že v osnovnih stvareh.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

lovro535v2 ::

Mislim, da malo preveč komplicirate z priklapljanjem usb naprav narejeno je tako, da se lahko priklaplja in odklaplja pri vklopljenih napravah. Bolj pomembno je, da pri odklopu naprave damo varno izvrzi napravo.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Notepad - težava

Oddelek: Programska oprema
62472 (2305) amdsup5
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317902 (14025) G_mAn
»

Dobesedno cudni stvari ???

Oddelek: Strojna oprema
282597 (1463) *ziga*
»

USB ključ skuri matično???

Oddelek: Strojna oprema
192546 (1998) Dead_Eye
»

Nikon coolpix 2100 +xp ---sistem nikakor ne more/noče zaznati aparata!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101081 (997) SisQ

Več podobnih tem