Forum » Omrežja in internet » KISS -> Arnes skripta
KISS -> Arnes skripta
Paramedic ::
Mam eno vprašanje in en problem.Zakaj mi, ko se hočem povezat z okenca dial-up (pojavi se ko odpreš IE, da bi se povezal na net) noče odpret terminalnega okenca po klicanju, kamor bi vpisal kiss.uni-lj, pritisnu enter in kliknu done, za dokončno registracijo na net...prekine povezavo in napiše disconnected because of a configuration error. !Če se pa hočem povezat s klikom na ikono za povezavo v mapi dial-up connections se pa terminalno okno odpre.! Se pravi se terminalsko okno po klicanju odpre le če kličem ročno (s klikom povezave v mapi s povezavami, noče pa se, če hočem avtomatsko povezavo, ko kliknem IE.)Vprašanje pa je, če se da napisat skripto, ki bi izvedla to kar moram napisat v -terminalsko okno po klicanju- avtomatsko. Napisat moram kiss.uni-lj, nato pa pritsnem enter, nato pa kliknem done.Če niste razumeli rabim to za povezavo kissa na arnesovo klicno številko (kiss ma samo eno in 2×dražjo)
End transmission.
Aja! Da bi se skripta izvedala, bi moral v properties (povezave)/security obkljukat run script
End transmission.
Tr0n ::
Sicer ne vem postopek prijavi na Kiss LJ, ampak majhna sprememba Arnesove konfiguracije bi zadostovala. Pac poves kaj naj skripta isce in kaj naj takrat, ko to najde (recimo besedo Username) naredi. ^m pa se steje kot enter, ce se se prav spomnim :).
billy ::
Hm..jaz imam enak problem. Mislim, da je zato kriv moj asus-com isdn adapter. Meni niti terminal ne dela, ker nemore odpret porta na katerem bi naj bil "modem". Tron, ti si kdaj klical na arnes prek uni-mb skripte ?
Ne, ne, tistim z digitalnim adapterjem (ISDN) vam to ne bo delalo, koliko vem. To dela tistim, ki imajo modem in dostopajo do Uni-MB, KISS-LJ,.. preko one avtomatske skripte. Ti lahko ze sedaj poklicejo 0889 32 33 1 in se preko svoje skripte povezejo.
Lahko se sicer tudi motim in se da z ISDNom dostopat, tako da ce ima kdo kaksno idejo, na plan z njo. Ker dosedaj smo se Uni-MB z ISDN zmeraj povezovali na svojo telefonsko 2290700, ker 3003700 ni delala.
Lahko se sicer tudi motim in se da z ISDNom dostopat, tako da ce ima kdo kaksno idejo, na plan z njo. Ker dosedaj smo se Uni-MB z ISDN zmeraj povezovali na svojo telefonsko 2290700, ker 3003700 ni delala.
ok, skripto mi je že en poslal (don't know the nick). (hvala mu). če jo še kdo rabi naj kr pove (sej smem dat naprej, ane?). Zdej je sam še problem zakaj noče zagnat terminalskega okna po klicanju in zagnati skripto, namesto da kar prekine in napiše error bacause of a config. error...Pa hvala za pomoč!
End transmission.
hatch ::
Da se tudi prek isdn.. samo treba poklicat na arnes da dajo vec informacij o tem
mislim da je treba za login potem vpisat
kiss.uni-lj@username
nisem preprican, zato se je treba pozanimat...
mislim da je treba za login potem vpisat
kiss.uni-lj@username
nisem preprican, zato se je treba pozanimat...
Pa še to: a mi lahko kdo pove nastavitve za odhodno pošto na email.si, ker tam tiste strani ne delajo. Uporabniki morte vedet.
End transmission.
Tomi ::
Imeni strežnikov sta pop.email.si za strežnik po protokolu POP3 in imap.email.si za strežnik po protokolu IMAP4, kar se tiče dohodne, za odhodno pa mail.email.si...
metrodusa.blogspot.com
No, jaz sem vprasal ARNES admina in Uni-MB admina in sta mi oba povedala, da ne bo nix s pocenimi impulzi za ISDN uporabnike. Ostane torej stara 2290700 stevilka. Zal :(.
Tomi-> kr tako ne dela. treba je vpisat neke številke al neki, ker ne morem pošiljat pošte. na strani je povezava, kak se to naredi, ampak ne dela že dolgo...
End transmission.
kisser ::
Paramedic: kot sem ti ze napisal, skripta (za kiss) noce delovati na 0889 stevilki arnes, deluje pa na starih arnesovih stevilkah!
Skratka, pri povezavi - properties lahko nastavis katera skripta naj se ti pri klicanju zazene in pa ali naj se (ali ne) odpre terminalsko okno!
Treba je samo malo pobrskati po properties povezave!
Skratka, pri povezavi - properties lahko nastavis katera skripta naj se ti pri klicanju zazene in pa ali naj se (ali ne) odpre terminalsko okno!
Treba je samo malo pobrskati po properties povezave!
Js sam samo ta problem: če odprem IE se odpre okno s povezavami za klicanje. izberem arnes in ko se poskuša povezat, se povezuje in ne odpre term. okna, ampak kar napiše napako. Če se pa povezujem s klikom na ikono za povezavo na arnes v mapi 'dial-up connections', takrat se pa odpre term. okno in poveže. Praktično isto naredim, poveže se pa le v prvem primeru. Prej, ko sem mel WinME je delalo (v obeh primerih), zdej v Win2K pa noče (dela samo v drugem primeru).
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17129 (17129) | Bakunin |
» | Koliko pomenijo študentje?Oddelek: Novice / Ostale najave | 1996 (1996) | AtaStrumf |
» | Kaj bo z Arnesovo konkurenco?? (AMIS, etc... )Oddelek: Omrežja in internet | 1843 (1575) | Matty |
» | Arnes?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1498 (1376) | NixoN |
» | ARNES bo dobil linijo 0889 xxxxxxxOddelek: Omrežja in internet | 2007 (1572) | Elemen_T |