» »

Kaj bo z Arnesovo konkurenco?? (AMIS, etc... )

Kaj bo z Arnesovo konkurenco?? (AMIS, etc... )

whatson ::

Huh... če je Arnes zamenjal linijo.. torej to pomeni tragične posledice za konkurenco Arnesa... Amis (tudi drugi) več sploh ni končurenčen... sam sem naprimer uporabljal Amis, sedaj se pa nameravam odjaviti iz Amisa.. res je da ima Amis malo hitrejšo povezavo in nekaj več stvari omogoča.. ampak.. $ je $ :D Zdaj ziher že na ISP firme kličejo (predvsem uporabniki arnesa), da bi se odjavlili...
  • spremenil: whatson ()

Paramedic ::

Sej to nista konkurenci. Arnes ni komercialen. Bi pa vsak z mal mozga v glavi prestopu na Arnes, če ma možnost, pa prej ni bil pri njem (redki).
End transmission.

OZZY ::

Zdej ko je arnes dubu cifro 0889 bo pa stvar po moje veliko počasnejša, saj bo folk več hodu nanj in ne na katere druge ponudnike. Kae pa spet ni ok.

whatson ::

hmm.. jaz jih dosti poznam, ki imajo doma arnes account in ga zaradi dražje linije niso uporabljali ... until now...

miha ::

OZZY, ne vem če bo občutno počasnejše, saj je arnes pred dvema dnevoma podvojil povezavo z zunanjim svetom (90Mb)

Elemen_T ::

Konkurenca definitvno je. Sigurno se bo na področju internet povezave kmalu začelo obračati v prid nam. Arnes lahko v končni fazi dobi skoraj vsak....zakaj bi potem kdo ostal na siolu ali amisu? in "metal" strani 5k na mesec?...

OZZY ::

Miha: Jest upam, da se ne bo poznal, ker bom sedaj čim več na Arnesu. Prej sm mel študentske pakete pri parih ponudnikih zdej pa bom večinoma na arnesu. za isti dnar še enkrat več. Vsaj to, če že kabla ne morem met. Bo treba pa adsl počakat.

whatson ::

Edini razlog, da bodo (nekateri) ljudje ostali na Amisu ali SIOLu so dodatne storitve na strežnikih; npr AMIS ima neomejen prostor za eletronsko pošto, 3 "nicke" za elektronsko pošto in možnost izvajanja CGI in PHP skript.. In sedaj, ali je vse to vredo 4-5k SIT? :\

wind ::

Mene isto stane če imam prek SiOL ali ARNESa net.
btw. pri SiOL je dobro to, da dobiš posebej račun za net.

OZZY ::

V arnesovem priročniku tud piše, da več kot 10 ur na teden ne more bit gor. Tako je poskrbel za omejitve, kar je ok, saj bom mesečno na njem okol 40 ur+20 ur drugje. Tako da se res verjetno ne bo poznalo na hitrosti Arnesa.

PaJo ::

Ja samo ta omejitev velja le za osnovnosolce in srednjesolce, stem ko pa ucitelji majo neomejo stevilo ur:D

Sploh pa mislim da niso problem dial-up-i amapk najeti vodi, saj so na arnesov vod pripopane vse slovenske srednje sole, vsi faxi in se mnogo drugih ustanov in ti bremzajo ves promet in ne dial-up:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tomi ::

Pajo, pozabil si, da imajo tudi študentje ( novost letošnje sozone, da lahko podaljšajo username ), neomejen dostop..
Preverjeno..
Fora je v tem, da se je večina mojih znancev, ko smo prišli na faks, režala, češ kaj ostajam pri Arnesu, sedaj pa se potrujuje Who laughs last...
metrodusa.blogspot.com

Matty ::

Kot je ze nekdo rekel...



Arnes je nekomercialen ponudnik interneta in se kot tak ne more primerjati z Siolom, Amisom in drugimi.

elemen_t.. Arnes lahko dobi skoraj vsak? Kako to, razlozi? Ja, seveda, ce si v osnovni ali srednii soli, potem ni problema, dobil bos account z omejitvijo 10 ur na teden. Ce si na faksu imas moznost KISSa, in potem??? Itak, ko bos koncal srednjo solo bos arnes account izgubil, po koncu studija kiss... Drugace ga pa lahko dobijo vsi raziskovalci, ucitelji (podrobnosti je treba pogledat na arnesovi strani), lahko da dobis tudi kot mladi raziskovalec - kar pa je tezko... Generacija s katero sta se pravzaprav zacela Arnes in Kiss, ali je ze v sluzbi ali pa dokoncuje studij... In kako bodo ti enostavno dobili Arnes account?

Arnes je pac namenjen samo znanstveni in izobrazevalni sferi, ne pa vse drugim. Tisti ki pac ne spada zraven pa naj placa... Vsi omenjate kako enostavno je dobiti account... To tudi velja za osnovnosolce, srednjesolce, tudi za studente... za vse ostale pa? Jah... seveda, enostavna je prikljucitev na Siol... :)))


wind.... bistvo te stevilke 0889 za Arnes je v tem, da je telefonski racun vkljucen v tvoj obicajni racun. Arnes bi lahko imel isto stevilko kot jo ima Siol 0880, kar bi prislo na koncu se ceneje kot pa 0889, vendar bi to pomenilo, da bi Arnes moral izstavljati racune. Problem bi nastal z izterjevanjem teh racunov, saj Arnes v tem smislu nima (nobene) moci, kot jo ima Telekom (in Siol). Zato je logicno, da ne dobis locenega izpisa porabljenega casa (itak gres lahko na servisno stran, pa si tam zracunas koliko si porabil casa na netu).

McHregec ::

Ma kako moreš sploh napisat beseso konkurenca med Amisom in Arnesom. Arnes je dostopen samo učiteljem, dijakom, osnovnošolcem in je neprofitna organizacija. Amis pa je dostopen za čisto vse in komerciala.

Elemen_T ::

Matty: Veš...ko boš pa zaposlen pa sploh ne boš imel problemov. Če se boš ukvarjal na področju računalništva boš itak od podjetja dobil acc, če pa slučajno ne boš v computer-business, ti pa tudi ne bo težko dat 5k na mesec za naročnino mar ne?

lp

Matty ::

elemen... point mojga posta je bil, da nismo vsi dijaki ali studenti... ter da dolocenih stvari ne smes posplosevati... Tud ne delam v racunalniski firmi, tako da tudi nimam kar tako zastonj accounta (poznam kar nekaj ljudi, ki delajo v rac. firmah, in od teh jih ima doma "sluzbeni" account zelo malo!).

Se to... bom se jest posploseval... vecini dijakov, ki majo dialup od doma itak starsi placujejo racune za net... (oz. za telefon).
Meni je itak vseeno. Raje mam kabel kot pa kerkol dialup na arnes.... In za hitrost bom seveda tudi placal...
Verjetno (predvidevam, da sam placujes racune za telefon in net) pa bo tvoj skupni racun, ko bos zaposlen, za dialup na siol ali amis prisel mnogo vec kot samo 5k sit na mesec... In ce si pripravnik je to kar nekaj denarja...

Just my 0.02 $

Elemen_T ::

Elemen(_)T sem jazst >:D

Ja sej v bistvu imaš prav, samo vseeno me trenutno ceneje pride arnes kot pa siol, ampak mi tudi za siol nebi bilo težko dat aki bi služil 150k na mesec - kar je dokaj normalna plača v primeru diplome.
To je res da nebi plačeval le 5k - toliko je naročnina., več kakor 15.000 pa tudi ne.

lp

Matty ::

heh... 150k sit... seveda je odvisno kaksno izobrazbo imas (ce si strojnik ali elektrotehnik z diplomo imas ze pri pripravnistvu moznost za dokaj visoko placo, torej za tako vrednost, ki si jo ti navedel NETO). Ne velja pa to za vecino drugih diplom. To kar si omenil, 150k sit velja kot pribito, ampak to je BRUTO placa za pripravnika, kar pomeni dejansko od 70k do 100k sit. Npr. ce zelis kot diplomiran pravnik opravljat pripravnistvo na MZZ ali na sodisce bos dobil na MESEC samo okoli 80k sit (neto) + dodatek za prehrano in prevoz.
Ce gres pa v privat firme, pa ti upam trditi, da vec kot 100k na mesec ne bos dobil za pripravnistvo (razen ce nisi specialno nadarjen, mas reference ali pa kaksna poznanstva).
Sicer pa... to sploh ni bistvo te diskusije, sorry sem zasel... 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Arnes OK??

Oddelek: Omrežja in internet
121444 (1125) Jan987
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577691 (6481) kriko1
»

Kakšni so dejanski stroški neta??

Oddelek: Omrežja in internet
231524 (1114) Tomi
»

ARNES

Oddelek: Omrežja in internet
281626 (1366) _fim_
»

Arnes z novim vodstvom!!!

Oddelek: Omrežja in internet
121344 (1152) Satanized

Več podobnih tem