Forum » Loža » Šumniki na UK tipkovnici - Windows
Šumniki na UK tipkovnici - Windows
technolog ::
Ojla,
sicer je res, da sem Linux uporabnik že 12 let, ampak me pa nekaj zanima glede Windowsa. Naredil sem premik na UK (britansko) tipkovnico, pa sem si zmapiral, da lahko tipkam tudi šumnike. Nastavil sem tele keybindinge (in sem se nanje že čist lepo navadil):
Alt Gr + c = č
Alt Gr + s = š
Alt Gr + z = ž
(za velike črke še shift)
Ker pa se kdaj utegne zgodit, da bom prisiljen uporabljat Windows računalnik, me zanima kako tu naredim podobno, če se da v času ene minute ali največ dveh?
Kako se pa s tem problemom spopadate ostali? Je kaka boljša pot?
sicer je res, da sem Linux uporabnik že 12 let, ampak me pa nekaj zanima glede Windowsa. Naredil sem premik na UK (britansko) tipkovnico, pa sem si zmapiral, da lahko tipkam tudi šumnike. Nastavil sem tele keybindinge (in sem se nanje že čist lepo navadil):
Alt Gr + c = č
Alt Gr + s = š
Alt Gr + z = ž
(za velike črke še shift)
Ker pa se kdaj utegne zgodit, da bom prisiljen uporabljat Windows računalnik, me zanima kako tu naredim podobno, če se da v času ene minute ali največ dveh?
Kako se pa s tem problemom spopadate ostali? Je kaka boljša pot?
- spremenil: technolog ()
technolog ::
Tega se ne da namestit brez administratorskih privilegijev.
Se tud priporočam za alternativne rešitve, ker slabost moje je, da sem si povozil privzeto tipko za nemški ostri s (scharfes s).
Se tud priporočam za alternativne rešitve, ker slabost moje je, da sem si povozil privzeto tipko za nemški ostri s (scharfes s).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Potrjen nov standard slovenske tipkovnice (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Diski | 30501 (18902) | Phantomeye |
» | Eclipse težave z bližnicamiOddelek: Programiranje | 3801 (3421) | blue |
» | Problem v Wordu z ¨Oddelek: Operacijski sistemi | 2163 (2019) | Barbarpapa2 |
» | Programerji in keyboard layout. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9732 (8779) | kunigunda |
» | Cudno obnasanje OS-jaOddelek: Operacijski sistemi | 1287 (1184) | Tilen |