» »

Informacije

Informacije

Quantum ::

Pozdravljeni! Sem študent star, 24. let in iščem najbolj relevantne informacije glede svojih zanimanj oz. težav:

-Zanima me, kako in kje lahko prijavim začasno bivališče? Sem študent in živim v študentskem domu (za enkrat)?
-Kdaj oz. kako lahko prijavim svoje gospodinjstvo? To me zanima predvsem zaradi dejstva, da sem še vedno vzdrževan družinski član do 26. leta starosti.
-Imam svoj dohodek (študentsko delo) in bi rad postal nevzdrževan družinski član.(Postopki)
-Kam se lahko obrnem glede konstantnega nadlegovanja ene osebe po mobitelu.(sms,klici...)

Za odgovore se vam lepo zahvaljujem!

Lp Q!

otago ::

1. Če živiš v študentskem domu, imaš prijavljeno začasno prebivališče tam. Vprašaj oskrbnika, ki je nekoč izdajal potrdila, ali pa sprejemno pisarno ŠD.
2. in 3. Obstaja FURS, pokliči.
4. Blokiraj številko. Če te kliče z druge številke, menjaj svojo številko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

K3kec ::

OP očitno je da hočeš oguljfati državo za državno štipendijo tako da upam da ne bo noben posredoval kakšne konkretne informacije, ki jih sicer z googlom lahko dopiš(hint študenska svetovalnica). Glede na to da živiš v štuencu, je možnost da prijaviš svoje gospodinjstvo praktično nična.

AnriK ::

K3kec je izjavil:

OP očitno je da hočeš oguljfati državo za državno štipendijo tako da upam da ne bo noben posredoval kakšne konkretne informacije, ki jih sicer z googlom lahko dopiš(hint študenska svetovalnica). Glede na to da živiš v štuencu, je možnost da prijaviš svoje gospodinjstvo praktično nična.

In iz česa si ti to razbral?

Nekaj je še odgovoril @otago, ostalo na krtako:

2. Svoje gospodinjstvo lahko urediš v 2 min na upravni enoti
3. Nevzdrževan družinsko član si če te starši ne uveljavljajo pri olajšavi.

technolog ::

1. Ko bivaš v študentskem domu, MORAŠ prijaviti začasno prebivališče v roku 3 dni. Kaj si počel do sedaj???

2./3. Da nehaš bit vzdževan družinski član, ne rabiš svojega gospodinjstva. Enostavno se zmeni s starši, da te ne bodo prijavili. Nisem pa 100% ziher v tole.

4. Blokiranje. Vsak android telefon to omogoča - on pa tega sploh ne bo vedel, na njegovi strani bo delovalo, kot da ne dvigneš slušalke. Še boljš pa je, da razčistiš situacijo z njim / njo, za notranji mir, ker tko odrasle osebe načeloma funkcionirajo.

Zgodovina sprememb…

AnriK ::

technolog je izjavil:

1. Ko bivaš v študentskem domu, MORAŠ prijaviti začasno prebivališče v roku 3 dni. Kaj si počel do sedaj???

Nič ni treba prijavit začasnega prebivališča - vsaj v Mb to storijo avtomatično.

Gospodinjstvo pa lahko prijaviš svoje na stalnem naslovu.

[Odstranjena referenca na izbrisano sporočilo -- moderator]

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: Mavrik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjsko razmerje in neplačevanje davkov

Oddelek: Loža
315715 (799) St235
»

Študenstki dom potrebuje info o dohodkih?

202957 (2065) FormerUser
»

pomoč pravniki - stalno prebivališče in teženje UE

326184 (4824) Markus386
»

začetek študija, pomoč

Oddelek: Šola
144132 (3013) SaXsIm
»

Zaposlitev v dveh drŽavah