Forum » Izdelava spletišč » Optika(internet, televizija,telefon)
Optika(internet, televizija,telefon)
Domen13579 ::
Pozdravljeni!
Po dolgem casu cakanja smo tudi mi dobil optiko. Sedaj pa pride vprasanje, za katerega ponudnika se odlocit. Seveda si lahko vsi predstavljate da nas sedaj vsi klicarijo in ponujajo svojo optiko, da je super hitrost, da je povezava stabila in nasplosno najnaj. Sedaj pa bi rad vprasal vas za mnenja. Odlocamo se med: Telemach,T2,Amis. Zdej pa tisti, kateri ste naroceni od katerih od teh, bi vas prosil za vase mnenje. Kaksno hitrost imate, koliko placujete in podobne uporabne informacije.
Najlepsa hvala vsem
P.S. Opravicujem se ker ni sumnikom, uporabljam neko cudno tipkovnico
Po dolgem casu cakanja smo tudi mi dobil optiko. Sedaj pa pride vprasanje, za katerega ponudnika se odlocit. Seveda si lahko vsi predstavljate da nas sedaj vsi klicarijo in ponujajo svojo optiko, da je super hitrost, da je povezava stabila in nasplosno najnaj. Sedaj pa bi rad vprasal vas za mnenja. Odlocamo se med: Telemach,T2,Amis. Zdej pa tisti, kateri ste naroceni od katerih od teh, bi vas prosil za vase mnenje. Kaksno hitrost imate, koliko placujete in podobne uporabne informacije.
Najlepsa hvala vsem
P.S. Opravicujem se ker ni sumnikom, uporabljam neko cudno tipkovnico
AC_DC ::
Odlocamo se med: Telemach,T2,Amis.
Primerjaj ponudbo in se odloči, optika je optika.
recimo
http://telemach.si/paketi/paketi-izven-...
http://www.t-2.net/paketi/t3-mega
http://www.amis.net/web3/zasebni-uporab...
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
Iz cenovnega stališča je telemachov D3i OŠO MIX S najcenejši oz t2, če se vežeš za 2 leti..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
roCkY ::
"Optika" ni nujno optika! Gre za OŠO? Telekoma ne omenjaš kot opcije.
T-2 kolker vem, če nima svoje opreme na centrali ima BRO (bitni tok). Pri tej varianti pa so omejitve. OŠO variant sicer ne poznam. Bo kdo drug povedal podrobnosti. Recimo IPTV ne moreš gledat prek PC na Telekomovi optiki prek T-2 če gre za BRO. Hitrosti so omejene.
Seveda odvisno kaj rabiš in če te to prizadane.
Ali iščeš le ceno in minimum.
Kar se T-2 omrežja tiče na njihovi optiki lahko rečem da je praktično brez najmanjših težav. Stacionarne telefonije sicer skoraj ne uporabljamo več. A nikoli se v dobrem letu še ni zgodilo, da bi bil telefon mrtev.
Na optiki je nekako smiselno vzeti vzaj 100/20. IPTV kar se pač rabi. HD paket je nekako logičen. Telefon pa je itak standard.
Skratka dobro se pozanimaj če so kake omejitve na omrežju na katerem si.
T-2 kolker vem, če nima svoje opreme na centrali ima BRO (bitni tok). Pri tej varianti pa so omejitve. OŠO variant sicer ne poznam. Bo kdo drug povedal podrobnosti. Recimo IPTV ne moreš gledat prek PC na Telekomovi optiki prek T-2 če gre za BRO. Hitrosti so omejene.
Seveda odvisno kaj rabiš in če te to prizadane.
Ali iščeš le ceno in minimum.
Kar se T-2 omrežja tiče na njihovi optiki lahko rečem da je praktično brez najmanjših težav. Stacionarne telefonije sicer skoraj ne uporabljamo več. A nikoli se v dobrem letu še ni zgodilo, da bi bil telefon mrtev.
Na optiki je nekako smiselno vzeti vzaj 100/20. IPTV kar se pač rabi. HD paket je nekako logičen. Telefon pa je itak standard.
Skratka dobro se pozanimaj če so kake omejitve na omrežju na katerem si.
zelenkaktus ::
Jaz žal z drugimi kot T-2 nimam izkušenj, saj druge možnosti nimam ampak T-2 pa lahko pohvalim, da odkar sem priklopljen na njihovo optiko ni bilo niti enkrat težav. Vse dela tako kot je treba med drugim tud 4 televizorje.
Pa še, če si trenutno pri drugem ponudniku ti naredijo takšno ponudbo, da vsekakor nimaš minusa. Mi smo meli cca. 600€ pogodbene kazni, ker smo se ravno vezali na Telekom ampak tam je bil internet 10/4 pa možnost 2 televizorjev max. Poleg tega, da kle tega problema ni bilo pa internet 100/20 (prvi mesec clo 200/50) so nam za eno leto dali zraven še XL HD paket programov, pa 50% cenejšo naročnino zdi se mi da pol leta ali celo celo leto to nisem prepričan, pa HBO OD 3 mesce zastonj pa še nekaj bonusov skratka tko da smo tisto pogodbeno kazen v celoti izenačili. Ko se pa te bonusi končajo bo pa končna cena nekako ista kot pri Telekomu le imeli bomo lahko več televizorjev pa precej hitrejši net :)
Pa še, če si trenutno pri drugem ponudniku ti naredijo takšno ponudbo, da vsekakor nimaš minusa. Mi smo meli cca. 600€ pogodbene kazni, ker smo se ravno vezali na Telekom ampak tam je bil internet 10/4 pa možnost 2 televizorjev max. Poleg tega, da kle tega problema ni bilo pa internet 100/20 (prvi mesec clo 200/50) so nam za eno leto dali zraven še XL HD paket programov, pa 50% cenejšo naročnino zdi se mi da pol leta ali celo celo leto to nisem prepričan, pa HBO OD 3 mesce zastonj pa še nekaj bonusov skratka tko da smo tisto pogodbeno kazen v celoti izenačili. Ko se pa te bonusi končajo bo pa končna cena nekako ista kot pri Telekomu le imeli bomo lahko več televizorjev pa precej hitrejši net :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Omrežja in internet | 602066 (1042) | bm1973 |
» | Najcenejši ponudnik solo internetaOddelek: Omrežja in internet | 13093 (3403) | Groove |
» | cene internetnih paketovOddelek: Loža | 7076 (5462) | Ganon |
» | Paket trojček - najcenejši ponudnikOddelek: Omrežja in internet | 5578 (3836) | alexz |
» | Mobilni internet na računalnikuOddelek: Omrežja in internet | 3217 (3158) | ekran |