» »

Windows Phone - nekaj vprašanj

Windows Phone - nekaj vprašanj

solatjek ::

Sem prvič uporabnik Windows Phone - Lumia 640 LTE. Imam nekaj vprašanj, upam da ne sprašujem neumnosti.

Imam 3,2 GB prostega prostora za uporabnika. Ko izzide Windows 10 in če telefon posodobim, mi bo ostalo enako prostora po namestitvi, torej 3,2 GB prostega? Pri androidu se mi zdi, da nadgrdnje niso požirale uporabniške particije.

Ali po nadgradnji na win10 ostanejo vse nastavitve telefona enake?

Se da kje videti, koliko časa je telefon vklopljen brez da bi ga ugasnil oz. restartal - torej števec ur delovanja?

Se da kje videti čas pretečen od zadnjega polnjenja?

Ali se da kje z enim gumbom utišati telefon?

Na začetku sem naredil nekaj fotk, kasneje sem vstavil kartico. Kako pogledam, katere fotke so na telefonu in katere na kartici?

Ali se da fotoaparat sprožiti npr. s tipko za glasnost in kako to nastaviš (če sploh gre?)

WP sistem je res čisto drugačen od androida, ki sem ga imel v malem prstu, zato kar naenkrat toliko vprapanj. Navaditi se bo treba :)

Vnaprej hvala za odgovore.

LP

loveJDM ::

Evo to kar vem:

Glede polnjenja greš pod battery saver pa ti tam kaže.
Utišanje-enostavno držiš tipko za volume -(tudi če je zaklenjen dela) ali pa 1x stisnes potem pa linijo povleces cist levo
Fotoaparat lahko sprozis najihtreje tako da greš v Notifications and actions pa si ga daš v orodno vrstico zgoraj,ali pa kamero na startscreen.
Za fotografije boš videl na računalniku ko priklopiš preko usb kabla,če gre kako drugače ne vem ker ne uporabljam SDja sploh.

Ko se pa boš navadil pa več ne boš želel nazaj na android :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: loveJDM ()

mat11 ::

Najbolje bo da si naštimaš da ti fotografije shranjuje na sd kartico.
mat

solatjek ::

loveJDM je izjavil:

Ko se pa boš navadil pa več ne boš želel nazaj na android :)


Tole pa verjamem, sem že sedaj čisto notri padel :)

Hvala za odgovore, nekaj zadev sem še sam pogruntal in sedaj aparat že služi svojemu namenu :)

mat11 je izjavil:

Najbolje bo da si naštimaš da ti fotografije shranjuje na sd kartico.

To sem uredil ja, samo je nekaj slik shranjenih na telefonu in ne na SD, bom pa na PC priklopil in premaknil, pa bo :) Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: solatjek ()

AvtoR ::

Ali obstaja kak dober brskalnik za WP. IE mi ne odgovarja, ker te pri odpiranju novega taba vrže na novi tab, jaz pa bi rad ostal na trenutnem tabu.

loveJDM ::

AvtoR je izjavil:

Ali obstaja kak dober brskalnik za WP. IE mi ne odgovarja, ker te pri odpiranju novega taba vrže na novi tab, jaz pa bi rad ostal na trenutnem tabu.



Ker te pri odpiranju novega taba vrže na novi tab?Kaj ni nekak logično to :)?Sej potem imaš tam gori tabe pa jih lahko odpiraš kak ti paše..

AvtoR ::

Ne, meni to ni logično. Jaz odpiram tabe v ozadju.
Primer: na slo techu pogledam teme na forumu. Za tiste, ki me zanimajo s seznama odpiram tabe v ozadju. Potem tabe preberem in jih sproti zapiram. IE na WP tega na žalost ne omogoča.
Poskusil sem UC Browser in na srečo ta to podpira, tako da je ta zdaj moj privzeti brskalnik.

Machete ::

UC zgleda ok, ampak veliko strani prikazuje katastrofalno, jaz sem mislil na začetku da bo kul, pa sem ga hitro nehal uporabljati. Ima pa kul speed dial na prvi strani, tudi Opera enako. Opera ima kul feature, da lahko brzinsko poskrolaš na dno strani, recimo ST tema z veliko posti v IE skrolaš na dno kot bedak. Ima pa Opera spet probleme sama s sabo. Sploh traja 4x dlje, da opre kako stran kot IE, verjetno zaradi kompresiranja podatkov oz. filtriranja, ne vem kaj počne, ker kao špara podatke..
Skratka na koncu prideš hitro nazaj na IE. Ima pa IE spet en bug ali ne vem kaj, da velikokrat sliko, ki jo povečaš razmetuje po zaslonu in je niti pogledat ne moreš.. (!??)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

AvtoR ::

Sem probal tudi Opero mini, pa je laufala tako kot na kakem starem symbianu, skratka zatikajoče. UC zaenkrat teče gladko.

suhi ::

loveJDM je izjavil:

Evo to kar vem:Ko se pa boš navadil pa več ne boš želel nazaj na android :)

Jaz sem dobri 2 leti životaril z Lumio 920, in sem si večino časa zelo želel prehod nazaj na Android, pa mi tega različne okoliščine niso dopuščale.

loveJDM ::

kaj pa te je tako motlo?Če so to točne določene aplikacije razumem,sam OS je pa 5x boljši v primerjavi z androidom na istem HW-ju

suhi ::

Platforma se mi zdi preprosto mrtva. Če si uporabnik, ki je le malo nad povprečjem, ti WP nudi premalo. Se sicer strinjam, da je zadeva super optimizirana, ampak dandanes, ko tudi za sorazmerno male pare dobiš 4- in več jedrnika s 3 GB RAM-a, se mi to ne zdi več bistvenega pomena. Zdaj sem na mid-range telefonu (Oneplus X), pa ne opazim razlike v gladkosti delovanja. Posledično ne vidim nobene prednosti v tem, da bi ostal na WP OS-u.

benx ::

Kaj pa pogrešaš na WP?

loveJDM ::

@suhi pri fonu z 3gb rama np,imam pa tukaj androida 4x1,5ghz pa 2gb rama(od tega je 700mb nonstop v uporabi,še sam ne ve zakaj) pa deluje slabše oz se bolj zatika.

krucymucy ::

Pa desetka je precej boljsa kot 8.1 recimo.

menjalnik ::

Mene tudi moti čudni brskalnik na WP in me je za silo prepričal UC browser in pa nevem ali je placebo ampak se sam meni zdi na Lumii počasnejši internet kot na androidu?? Govorim za uporabo brskalnika

AvtoR ::

Rabim pomoč!
Že cel dan poskušam uvoziti ICS koledar datoteko v WP (L830).
Ker tudi v namiznih Windowsih ni opcije za uvoz sem to storil na Outlook.com.
Tam mi je vse lepo uvozilo, vendar ko sinhroniziram s telefonom, mi kaže le dogodke za tekoči mesec + kaže mi rojstne dneve in praznike , za nekaj let naprej in nazaj! Ostalih dogodkov mi enostavno ne kaže!
Enako sem poskusil z Google koledarjem. Normalno mi vse uvozi v Google koledar, le v WP mi kaže dogodke za 1 mesec nazaj, čeprav so shranjeni dogodki za nekaj let nazaj. Zdaj mi je že počasi zmanjkalo domišljije kaj bi še lahko naredil.
Ugotavljam, da so tile Microsoftovi koledarji eno navadno sranje, brez možnosti uvoza , izvoza itd, skratka meni osebno nefunkcionalno in neintuitivno do amena!

Kaj lahko še poskusim, da dobim vse dogodke zadjih let nazaj na telefon?

solatjek ::

Glede koledarja, jaz sem lumio povezal v google račun in mi prikazuje googlov koledar brez težav, nisem rabil nič izvažati in uvažati.

Po slabem tednu lumie 640 moram rečt, da sem se navadil in sem navdušen. Aplikacije se našel vse, kar potrebujem, navigacio sem že prej uporabljal Here od Nokie, sistem stabilen z gladkim delovanjem, avtonomija baterije pa razred zase. Čez noč porabi le 2 % baterije, android mi je vedno skuril 5 do 7 neglede na katerem telefonu, drugače pa avtonomija fantastična, po treh dneh ima 60% napolnjenost, v tem času je bilo 2 uri brskanja po telefonu in cca 30 minut pogovorov ter nekaj Sms in Mms.

Slabost se mi zdi pa delovanje fotoaparata v notranjih prostorih, po moje zaradi manj močne bliskavice, drugih motečih stvari še nisem opazil.

Pa še nekaj vprašanj:
1. če naložim wp10, se podatki in nastavitve ohranijo
2. če naredim factory defaults na wp10, bom potem nazaj na 8.1?
3. če izbrišem nekaj aplikacij, ki so prednameščene in potem naredim factory reset, dobim te aplikacije nazaj?
4.ali lahko kje vidim, kako dolgo je od vklopa telefona?
5. ali obstaja chrome za wp?

Hvala, lp

AvtoR ::

Ali privzeti koledar WP 8.1 kaže le dogodke za 14 dni nazaj, ali se da to kje nastavit za daljše obdobje?

loveJDM ::

Če narediš factory na 10ki boš prišo na novi win10 brez appov...če hočeš 8ko moreš preko kompa gor naložit na novo

j3rn3js ::

Mene pa zanima ali je že mogoče ta model telefona posodobiti na win 10? Če je prosim tudi za navodila namestitve.

IceBoX ::

Odpri Windows store pa poišči za app "Windows Insider". Preneseš app, izbereš ring (fast, slow) in nato ti ponudi nadgradnjo.

Kasneje se lahko iz programa tudi odjaviš, kar pomeni da boš dobival posodobitve kadar jih bo Microsft izdal (stable izdaje).
Huh...

solatjek ::

Kako ste zadovoljni z win 10 na lumia telefonih? Deluje stabilno, so kakšne napake? Koliko dodatnega prostora porabi nadgradnja?

Ko bo enkeat izšla uradna verzija in če nisi zadovoljen, se bo dalo nazaj naložit win 8,1?

Machete ::

Pa kaj tenstajo zdaj ta w10p? A ni bil že za konec jeseni napovedan?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

loveJDM ::

solatjek je izjavil:

Kako ste zadovoljni z win 10 na lumia telefonih? Deluje stabilno, so kakšne napake? Koliko dodatnega prostora porabi nadgradnja?

Ko bo enkeat izšla uradna verzija in če nisi zadovoljen, se bo dalo nazaj naložit win 8,1?


Verjetno z windows recovery toolom bo pomoje šlo...

AvtoR ::

Imam prav čuden problem s porabo baterije na Lumii 830.
Poraba preko noči je cca 10% vklopljeno varčevanje z energijo in izklopljena vsa sinhronizacija.
instaliranih imam cca 10 programčkov (nobeni facebook in podobnih). Meni je to čudno, ker je podatek za standby tega telefona 22 dni???.
Ok, sem reseriral telefon na tovarniške nastavitve. Instaliral sem samo 5 poštnih predalov z ročno sinhronizacijo. Par dni sem spremljal porabo baterije preko noči. Ta je padla za cca 2% preko noči, kar je super rezultat.
Potem senm začel počasi instalirati programe, po enega na dan. One Calendar, Toshl, Vreme itd -vse ročna sinhronizacija. Poraba baterije je počasi naraščala na 3,5,6% preko noči. Instaliranih imam vsega 5-6 dodatnih programov in kar naenkrat imam spet porabo baterije 10-15% preko noči, s tem da imam vse izklopljeno (sinhronizacija izklopljena wifi ugasnjen, vklopljeno varčevanje z baterijo). Nič ne pomaga, če odstranim vse programe in resetiram telefon. Poraba baterije je še vedno 2-3%/uro v idle WTF!!??? Sistem kaže, da imajo vsi programi porabo pod 1%!!!?? Kaj potem rabi baterijo, kak skriti proces, ki ga ni na seznamu??
A je to kak bug ali kaj? Pomaga edino hard reset!

Sicer super telefonček, ampak tole me pa zelo moti. Če zadeve ne rešim, menjam platformo!

darkolord ::

AvtoR: kateri telefon si imel prej?

AvtoR ::

N8

klinker ::

solatjek je izjavil:

Kako ste zadovoljni z win 10 na lumia telefonih? Deluje stabilno, so kakšne napake? Koliko dodatnega prostora porabi nadgradnja?

Ko bo enkeat izšla uradna verzija in če nisi zadovoljen, se bo dalo nazaj naložit win 8,1?


Jst ga imam nekaj dni na 1520 in ni lih se spiljen kot bi mogu bit.
Vcasih mi tipkovnico ne odpre, pa na splosno se sploh v browserju cudno obnasa in vcasih mi kak app noce pobrat z marketa katerega pol z vztrajanjem le instalira.
Nacelona je pa overall WP kar ok, le browser in mail sta napram googlivim resitvam se precej zadaj, tako da osebno cakam se Chrome in Gmail od Googla za WP in bi naceloma moglo bit povsem ok. Ne vem pa kako to da Googke se ni izdal teh appov za WP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

Siddh ::

Google je dosegel umik microsoftove aplikacije za youtube, svoje pa ni izdal. Mislim da to dosti pove o googlu in njihovem odnosu do WP uporabnikov.


klinker ::

Googlovega sploh nic ni na WP.
Sej, po eni strani mogoce niti ni tako slabo, ceprav dvomim da je MS kaj boljsi glede privacy-ja.
Kar se mene tice je dandanes itak vsaka omrezena naprava nek spyware.

shadeX ::

Mam dost izkušenj z iPhoni, droidi, ampak o Windows telefonih nimam pojma. Razvija, kdo za windows phone tukaj? Kateri cheap testni telefon, tja do 100€ bi lahko kupil... s tem da ima zadnji OS (W10?), naložen? :)

bluefish ::

L550.

shadeX ::

Printer? :O

bluefish ::

MS Lumia 550.

shadeX ::

Ja mi je vkloplo več ksno :) Tnx


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 Mobile (strani: 1 2 3 483 84 85 86 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4272606616 (198101) karafeka
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20546689 (25394) RC37
»

Windows Phone 8 (strani: 1 2 3 480 81 82 83 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4104634517 (248287) mat11
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10527254 (17644) Anney
»

Zaradi slabe prodaje telefonov razmah Windows 10 nekoliko za pričakovanji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12031801 (28046) klinker

Več podobnih tem