Forum » Loža » W-8BEN in s.p.
W-8BEN in s.p.
user4683 ::
Podjetje iz ZDA, za katerega delam prek mojega s.p., mi je poslalo omenjen obrazec. Je ze kdo v podobni situaciji ze izpolnjeval kaj taksnega? Je W-8BEN ("individuals") pravi obrazec ali bi moral izpolniti W-8BEN-E ("entities")?
adminuser ::
Pozdravljeni,
Sam imam odprt S.P. in poslujem z Ameriko, kjer mi na TRR S.P.-ja nakazujejo denar o opravljenih storitvah. Nedavno so od mene zahtevali obrazec W-9/W-8BEN, toda nisem prepričan kako naj ga izpolnim. Bi kdo od vas, ki ste to že izpolnjevali lahko mogoče kdo povedal naslednje:
1. Meni se W-8BEN zdi pravilen, toda na vrhu obrazc (https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.... piše, da naj tega ne izpolnjujemo, če nismo posamezniki (meni se zdi, da S.P. ni posameznik, in zato moral izpolniti W-8BEN-E). Vseeno, pa če ste pri MartinKrpan za D.O.O izpolnili isti obrazec to pomeni, da bi lahko ta bil pravilen.
2. Kaj naj vpišem v polju 5/6: v 5 verjetno nič, ker nimam SSN/ITIN; v 6 pa bi morda lahko vnesel mojo davčno številko? Nagibam se k opciji, da ne vnesem nič in pustim prazno.
Prosim za kakršnokoli pomoč.
Sam imam odprt S.P. in poslujem z Ameriko, kjer mi na TRR S.P.-ja nakazujejo denar o opravljenih storitvah. Nedavno so od mene zahtevali obrazec W-9/W-8BEN, toda nisem prepričan kako naj ga izpolnim. Bi kdo od vas, ki ste to že izpolnjevali lahko mogoče kdo povedal naslednje:
1. Meni se W-8BEN zdi pravilen, toda na vrhu obrazc (https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.... piše, da naj tega ne izpolnjujemo, če nismo posamezniki (meni se zdi, da S.P. ni posameznik, in zato moral izpolniti W-8BEN-E). Vseeno, pa če ste pri MartinKrpan za D.O.O izpolnili isti obrazec to pomeni, da bi lahko ta bil pravilen.
2. Kaj naj vpišem v polju 5/6: v 5 verjetno nič, ker nimam SSN/ITIN; v 6 pa bi morda lahko vnesel mojo davčno številko? Nagibam se k opciji, da ne vnesem nič in pustim prazno.
Prosim za kakršnokoli pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: adminuser ()
jype ::
adminuser> 2. Kaj naj vpišem v polju 5/6: v 5 verjetno nič, ker nimam SSN/ITIN; v 6 pa bi morda lahko vnesel mojo davčno številko? Nagibam se k opciji, da ne vnesem nič in pustim prazno.
Tako je, 5 pustiš prazno, 6 je pa tvoja davčna (brez predpone SI, če nisi davčni zavezanec).
Pod 9 vpišeš, da si resident of Slovenia, spodaj podpišeš in to je to.
Za družbe je W-8BEN-E (E je za entity) in ni bistveno bolj kompliciran, samo več strani, ki jih pustiš prazne ima.
Tako je, 5 pustiš prazno, 6 je pa tvoja davčna (brez predpone SI, če nisi davčni zavezanec).
Pod 9 vpišeš, da si resident of Slovenia, spodaj podpišeš in to je to.
Za družbe je W-8BEN-E (E je za entity) in ni bistveno bolj kompliciran, samo več strani, ki jih pustiš prazne ima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
adminuser ::
jype, hvala za obrazložitev, mi poveš še spodnje:
1. Je torej vseeno ali za S.P. izpolnim W-8BEN ali W-8BEN-E?
2. Če sem davčni zavezanec, bi v tem primeru moral pod davčno zapisati kaj drugega? Problem je, ker trenutno še nisem davčni zavezanec, ampak bom to postal v kratkem (ker pa oni rabijo obrazec zdaj, jim ga moram poslati - torej bi bilo najboljše, da jim sedaj pošljem z mojo davčno, ko postanem davčni zavezanec pa nov obrazec)?
Hvala
1. Je torej vseeno ali za S.P. izpolnim W-8BEN ali W-8BEN-E?
2. Če sem davčni zavezanec, bi v tem primeru moral pod davčno zapisati kaj drugega? Problem je, ker trenutno še nisem davčni zavezanec, ampak bom to postal v kratkem (ker pa oni rabijo obrazec zdaj, jim ga moram poslati - torej bi bilo najboljše, da jim sedaj pošljem z mojo davčno, ko postanem davčni zavezanec pa nov obrazec)?
Hvala
Mavrik ::
Glede na to da v obdobju ko si opravljal dejavnost o kateri poročaš nisi bil zavezanec, napiši davčno tako kot je.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 152533 (17236) | Thomxy |
» | Plačilo in davki za zaplositev v ZDAOddelek: Programiranje | 1843 (1424) | galu |
» | 30% davek na zaslušek pri Amazonu?Oddelek: Loža | 10666 (6364) | tikitoki |
» | Spletno trgovanjeOddelek: Loža | 8379 (7751) | pikachu004 |
» | Blokec za račune za nezavezanceOddelek: Loža | 2742 (2417) | Yohan del Sud |