» »

Nategovalski oglasi na internetu

Nategovalski oglasi na internetu

ttommy ::

Drugače nikoli ne odpiram teh reklam, sem pa iz radovednosti pogledal to, ki obljublja odpravo bolečin v križu. In tam piše dr. Lovro Resnik o tem kako dobre so te kapsule. In tega doktorja Google ne najde, najde pa mojo splošno zdravnico.

Ali kdo v Sloveniji sploh preverja take zadeve, ali lahko vsak oglašuje in prodaja vsak drek brez sttrahu pred kaznijo. Kot tisti, ki prodaja magnetke za na uho, ki čudežno ustavijo potrebo po cigaretih. Tisti oglasi so praktično vsepovsod na internetu, le tu ga še nisem zasledil.
Gamer

iKst ::

Imaš več inšpekcij, ki so pristojne za te stvari. Pri teh najbolj pogostih zadevah ponavadi tržna in zdravstvena, pri nekaterih prehranskih dopolnilih še kmetijska.

Problem je, ker inšpekcije ne vejo koga sploh kaznovat. Spletne strani so običajno brez podatkov o podjetju, če že, je podpisana fake firma iz British Virgin Islands ali kaj podobnega. Domene so registrirane anonimno, preko proxyjev, pa tudi, če bi se kdo uspel obesiti na domeno, se te itak praktično dnevno menjajo.

Google, Facebook in ostale oglaševalske mreže se sicer precej trudijo odstranit take oglase, ampak spamerji uporabljajo precej advanced cloaking software, ki reviewerjem oglasov prikaže neko random, čisto stran, potencialnim strankam pa pravo, scammersko stran.

Potem je tu še dejstvo, da scammerji izdelke večinoma pošiljajo preko hobotnice offshore podjetji, ki uporabljajo fulfillment centre. Pogosto se stvari pošilja iz tujine, pogodbeni logistični partnerji pa niti ne vejo kaj točno se pošilja, niti nimajo interesa kaj preveč spraševati, ker jim delajo ogromen promet. Govorimo o več 100 paketih dnevno samo od enega takega produkta, kot so naprimer tisti magneti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Fejk" spletna prodaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
546783 (5081) next3steps
»

Ambasada zdravja in podobni spamerji

Oddelek: Omrežja in internet
142815 (2570) AndrejO
»

Bolha - nateg

Oddelek: Loža
414901 (2183) gendale
»

DEMISE d.o.o. oz. DEMISE-PC d.o.o (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8018489 (14304) RejZoR
»

pošiljanje elektronske pošte brez dovoljenja

Oddelek: Loža
263711 (2975) enxtip

Več podobnih tem