» »

"Elekšns in Juesej"

"Elekšns in Juesej"

Brody ::

Jebo mater, zjutri mi ni blo nč jasn, k so objavl da je Buš zmagu, sicer so rezultate sreč preklical, sam ni dost možnosti da se Goru userje in on zmaga. Moje malo mnenje je, da sicer Buš nič slabega nebi naredil za ameriko (s tem mislim da dobrega tud ne:), itak me boli kurčetina za njih, sam dejstvo je da model NI primeren za predsednika najbolj vplivne države na svetu! Na zunanjo politika se spozna tok k voluharji, ki mi že 2 meseca parajo živce na vrtu, do zdej je bil v tujini le enkrat, in sicer v Italiji (pa pomoje se je kdaj v Mehiko zategnu v kakšo public house ->prevedi:). Potem se mi zdi, da ne zna niti enega tujega jezika (razn una narečja, ki obstajajo v tejksasu:). Zaključek je več ali manj jasen.
Jst mislim, da bi mogu Clintone se naprej met, k se je glih zdej lepo upelu:), pa se ve kako se stvarem streze, pa ce bi ustava omogocala, bi bil 100% se enkrat izbran!, sam jebiga, pa pač bejbike ne bojo mogle splava delat več in v vseh zaporih bojo uvedl eksekjušne :D

luni ::

Hmja no, kaj misliš da je sploh kdo v resnici "dober"? Pa kolko misliš, da je od predsednika odvisno. Mogoče sem paranoik, ampak je po moje res vse skup en conspiracy :O.
Artificial Intelligentia

Sergio ::

bush je ozdravljen alkoholik, soon to be president... oh, please...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

luni ::

Hja ne vem... zdaj so nekaj razveljavli pa to. Samo se mi pa res zdi, da je Gore malo bolj sposoben, ker navsezadnje ma nekaj izkušenj pa to. Kdobivedo. Nebivedu? :D
Artificial Intelligentia

BigFoot ::

ja tko je, debate med Goreom in Bushom sem jest kr neki spremlju. zakluček: Gore bi bil veliko bolj primernejši za predsednika kot pa Bush, tako da upam da bo na koncu na Floridi le zmagal Gore. drugače me boli k**** za američane, samo ZDA so tako velika nacija, da imajo velik vpliv na cel svet, tako da bi bilo za svet (posredno tudi za nas) bolje če bi bil predsednik Gore.

Sergio ::

hehe... men tut gore bolj sede...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

mojsterpeter ::

Buš je živ dokaz za to da je 50% amerikancev zelo stjupid (ker volijo sebi enakega) pa da majo preveč dnarja in se jim itak jebe koga bojo izvolil.

Je pa res da je še najbolj smart od kandidatov un zelenko Nader (ki je med drugim zelo lepo skritiziral ameriško poneumljanje)>:D

BigFoot ::

Ancient>>> se totalno strinjam, Nader je povedu ene par zelo pametnih stvari, a kaj ko glupi Ameri tega ne dojamejo. tm so itaq samo republikanci in liberalci, drugih pa skor ne jebejo.

Jeronimo ::

Zanimivo je pa res, da je Clintonova administracija povzdignila ameriško ekonomijo v višave, američani bi pa radi spremembe. >:D Ampak kam bi se radi spremenili, če jim tako dobro še ni šlo ???
No jaz jih ne zastopim prav dobro. Gore bi lepo žel naprej tisto kar so sedaj 8 let sejali . :D
Bomo videli.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Yohan del Sud ::

Ameriškega predsednika bi cel svet moral volit.

BigFoot ::

to ne, samo njihov volilni sistem je totalno beden. kot kaže bo Gore dobil okrog 200.000 glasov več kot Bush, a vendar bo kot kaže izgubil (dvomim da bo dobil Florido)

Sergio ::

jah problem je da hočjo to FUL demokratično narest... celo mal preveč :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Matty ::

Strinjam se, da je ameriski volilni sistem beden in predvsem ZASTAREL.
Sicer pa, tudi ce Gore izgubi Florido ima se vedno moznost, da postane predsednik.
Razlaga: Amerikanci glupi ne volijo direktno (menda so pred nekaj stoletji ugotovili, da je raja prevec neumna, in da je rezultate treba zaupat "preverjenemu" kadru). Volijo po vecinskem volilnem sistemu, in tisti, ki dobi vecino v doloceni drzavi dobi vse ELEKTORSKE glasove (kdo so elektorji? vsaka drzava ima doloceno stevilo predstavnikov - elektorjev - st. je odvisno od velikosti drzave, ki potem direktno volijo predsednika). In kje je catch? Volitve elektorjev so TAJNE, kar pomeni, da ni 100% da bo elektor volil tako, kot je bilo prvotno misljeno.
Nekaj podobnega se je zgodilo 3x dosedaj v ameriski zgodovini, torej; predsednik, ki je dobil vecino "elektorjev" potem ni zmagal na elektorskih volitvah...
Vglavnem... beden in kompliciran volilni sistem, v katerem je jasno, da lahko zmaga tudi tisti ki je dobil manj glasov obicajnih ljudi... (pravzaprav se to lahko zgodi v vseh vecinskih sistemih). Vazno je samo, da zmagas v najvecjih drzavah s prednostjo 1 glasa, tam kjer pa zgubis pa lahko zgubis tudi tako da ne dobis niti glasa...
Eh... pa naj se kdo rece da je amerika raj :D

Tolip ::

Zdaj se pa še po sodiščih nameravajo vlečt,ker so mel take volilne listke da jih pol folka ni razumel.Genijalci so pa še enega mrtvega tipa izvolili v senat,pa ga bo kar žena zamenjala.

BigFoot ::

ja sej, to so pa američani, zabiti ko noč

luni ::

Itak je najbolj pameten komentar do zdaj izjavil Yohan ( ki misteriozno spreminja zadnji del svojega nicka od foruma do foruma >:D). Ok, saj s tem ne mislim, da ste drugi izjavljali glupe, le da se popolnoma strinjam z njim!
Artificial Intelligentia

Matty ::

Fantje, Amerika vam je lahko za vzor...

Pomislite, o usodi celega sveta (hehe, malo pretirano) trenutno odloca malo vec kot 200 glasov!!!! (ja, taka je trenutna razlika v prid Busha na Floridi!!!!)

Seveda pa, globalno v USA vodi Gore za malo vec kot 200.000 glasov, kar pa je seveda nepomembno... glavno da Bush zmaga na Floridi za 1 glas!!!
Sam kaj je 200.000 glasov od priblizno 100 mio volilcev... 0,002%... al pa 200 glasov proti 100 mio...

no comment... ja, res je, USA predsednika bi moral res cel svet volit... (eden izmed kandidatov bi po neuradnih podatkih John Wayne - dejstvo da ni vec ziv v USA itak ni vazno - glavno je, da je bil znan...)

Yohan del Sud ::

Zaden podatek, ki sem ga slišal je padla razlika v korist buša pod 1000 glasov. Heh, ta zaden floridski klošar zdej odloča o MOJI usodi...;((

>>luni, sem pač tak da se po vetru obračam:D
Razmišlam da bi se preimonavl v Yohan de Busola :D

BigFoot ::

razlika je okrog 240 glasov.
luni>>> ja, sej bi blo fajn če bi cel svet volil ameriškega predsednika, bi vsaj pametnega izvolili, samo jasno je da se Ameri s tem nikoli ne bodo strinjali.

Jeronimo ::

Lepo vas prosim.
Kdo se bo pa še ukvarjal s tujimi predsedniki. Še svojih ne poznamo zadosti. Če hočeš objektivno volit, potem moraš poznati VSE programe, ki so zastopani na volitvah. Mi še svojih ne preberemo, ne pa da bomo odločali o nekem daljnem predsedniku.
Američani naj volijo svojega predsednika, mi pa bomo volili svojega.
In ni rečeno, da je večinski sistem zastarel. Mi imamo proporcionalnega, ki ga kritizirajo na vse strani. In to toliko, da so pred pol leta bili poslanci za to, da ga spremenimo v večinskega. Naš nam prinese veliko majhnih strank v parlament in navsezadnje ne veš več kdo pije kdo plača pri teh koalicijah.
Kater volilni sistem je pravi, ne ve nihče.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Thomas ::

Zakaj le, bi "trapasti Američani" (kot jih mnogi imenujete), dovolili, da bi drugi namesto njih volili - ali jim kakorkoli pomagali pri tem?

To je NJIHOVA država. Takrat, ko so drugi "gradili socializem", "se borili proti ameriškemu imperializmu" ... itd - so oni skrbeli za (svoj) razvoj in zato, da celoten svet ne potone v levičarske utopije na papirju oziroma zatiralske diktature de facto.

Pravočasno bodo prešteli kdo je zmagal - verjetno kmalu nato izboljšali še volilni sistem - in naredili "nov skok naprej". Ne skrbite za kvaliteto Ameriške demokracije. Njihova samokritičnost je velika - naša šepa. 8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

mojsterpeter ::

Thomas: Mislim da pri tej tvoji izjavi velja ravno nasprotno - ameriška samokritičnost je na nuli, medtem ko smo slovenci vse premalo flegmatični.
Se pa strinjam da je neokusno govoriti o tem da bi cel svet volil ameriškega prezidenta - a je cel svet Amerika? -> bog ne daj!

LP Peter

BigFoot ::

se strinjam s Petrom. Američani so zelo zelo nesamokritičen narod.

MoDeR ::

Ma mene boli k**** kaj volijo američani, samo neumno se mi zdi da volijo Grmovje (bush) ker je navadni pijanec in nima pojma o pojmu. Na koncu bo pa spet kakšno vojno zakuhal (tko k ponavadi). Zato mam raje Hribe (gore).

Še bolj kot to me pa moti da so nekateri papki v Sloveniji in to v Cankarjevem domu simulirali ameriške volitve. Ena koza je neki po angleško tumbala zakaj je Buš dobr zakaj Gore ni pa take fore. Si predstavljate sredi Cankarjevega doma ... A nimamo Slovenci res nobenega ponosa več. Iz hlapčevstva v hlapčevstvo rinemo ko se prilizujemo ... drugim narodom. Kam gre ta svet...:\
MoDeR
Lp,
<br>
MoDeR

Thomas ::

Ma ja ... seveda ... Američani zaostajajo za nami (tudi) v samokričnosti. Mi pa samokritični pa demokratični, pa izobraženi, pa lepi, pa cel svet hoče naše filme gledat - ne pa holivudskih ...

Dejte se malo streznit no.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jeronimo ::

Američani niso rožice, ampak prosim naj mi nekdo pokaže idealno državo z idealnim sistemom.
Par dni nazaj sem gledal po televiziji, da v nekem Italijanskem obmorskem mestu, maltretirajo debelejše ljudi na plaži. In ti se morajo, po odločitvi mestnega sveta, obleči, če njihove mere preveč odstopajo od normalne (beri idealne). Ni da bi človek verjel. To se ne dogaja nekje v osrčju Afrike, apak v samozvani razviti evropi.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

OrlyTM ::

Moder, pa kakšen ponos neki ... kaj ti nuca ponos, če te eden kupi, boljše je združevanje, kjer mata obe strani nekaj od tega ... men bi blo npr. čis vseen, če bi bil moj predsednik isti kot predsednik USA, glede na to, kolk je USA bogata država, bi blo to za nas prej dobr kt slab .... Tko kt mi je npr. čist vseen ker je lastnik telekoma .... nej bo to neki nemški telekom, AOL alpa naša preljuba država ...men je važn, kdo mi ponudi več za manj dinar ... jest nimam nč od tega, če je direktor slovenc ?!?
Sploh se pa cel svet globalizira in ena taka žepna državica brez kakih konkretnih sponzorjev v obliki velikih firm ali pa tudi držav, nima prov svetle prihodnosti .... 2000000 nas je, to je manj kot ma povprečno ameriško mesto ... sam tolk za info.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Sergio ::

Italija da razvita? Ja severna že mogoče... Južna ti je pa Balkan malo bolj zahodno...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

luni ::

Thomas ne, nihce ne gleda nasih filmov, vsi gledajo ameriske in ravno v tem je finta. Ker si je ta drzava izborila ogromen vpliv nad celim prekletim svetom ( s kaksnimi metodami se raje ne bi pogovarjal ) sploh ne bi bila slaba ideja, ce bi lahko o njenih temeljnih vprasanjih odlocal tudi kdo drug. Ok, saj vem, da se to nikoli ne bo uresnicilo zaradi enih drugih stvari, ampak ideja kot ideja niti ni tako absurdna...
Artificial Intelligentia


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

#Pizzagate

Oddelek: Problemi človeštva
366566 (5604) jype
»

Predsedniške volitve v ZDA 2004

Oddelek: Problemi človeštva
262662 (2118) Daedalus
»

Votaj za Busha

Oddelek: Problemi človeštva
342170 (1548) Azrael
»

Arnold je zmagal (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
674652 (3494) undefined
»

Novi predsednik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18610273 (8262) Thomas

Več podobnih tem