» »

Telekom & SiOL : Slovenskim železnicam (internet)

Telekom & SiOL : Slovenskim železnicam (internet)

simbad ::

Najprej preberi članek

Torej na področju fiksne telefonije se Telekomu obeta konkurenca. Vprašanje pa je, kako bo tudi na internetu. Kakšna so vaša mnenja?

Poldi112 ::

Pomoje se telekomu konkurence ni bati. Nihce ne bo gradil novega fiksnega omrežja. Edina možnost jim je, da jim telekom odda svojega. In mu plačujejo za to. Pa vprašanje če se jim to splača. Za meddržavne pogovore mogoče, za lokalno pa zelo dvomim. Pomoje se bomo pač sprijaznili, da imamo monopolista. Sej kakšne blazne panike ni. Kdo pa še uporablja stacionarni telefon ?

||_^_|| ::

poldi a ni tko da je omrežje državno?

Poldi112 ::

To ne vem. Kakor jaz vem je drzavno toliko, kot je drzaven telekom.

Cokolesnik ::

Ponudnik z ambicioznimi načrti glede osvajanja slovenskega tele-tržišča, bo prav gotovo moral ponuditi uporabniku "širšo" storitev - ali drugače, v mesečnem paketu ponuditi telefonsko storitev, internet, tv/video na zahtevo in še kaj. Vse skupaj bo moralo biti podkrepljeno z ugodno ceno, kvaliteto in nenazadnje s pristopom do uporabnikov (Slovenci smo lahko zelo občutljivi, ali kdo jemlje trg/biznis kateremu od naših "nacionalnih" podjetij). Interesi, pogoji/stanje na našem trgu in podobno pa so že druga zgodba.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

alesrosina ::

Če smo natančni, ima dokaj močno (optika!) infrastukturo slovenske železinice in ELES. Po mestih pa kabelski operaterji. Če to zdržimo še z Arnesom in IJS, dobimo zelo močno (in hitro) informacijsko omrežje. Arnes, IJS, Eles in SŽ so državni, kabeski operaterji bi pa sigurno bili za sodelovanje, saj bi se jim povečal dobiček.

Ok, vsaj tko si jst predstavljam zadevco.

iration ::

Tudi Telekom & Siol sta državna ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Poldi112 ::

eles in sz imata sicer dobro hrbtenicno omrezje, samo kdo bo potegnil kabel do koncnega uporabnika ?

simbad ::

Mislim, da se je nekaj v okviru tega že testiralo in sicer preko električnih vodnikov,...

Poldi112 ::

Tehnika prenosa podatkov preko elektricnega omrezja je bila vcasih perspektivna, samo potem leta ni bilo nic, druge tehnologije so se lepo razvijale naprej, in sedaj, ko je mozno prenasat podatke preko elektricnih kablov, tega nobeden vec noce, ker je prepocasi. Mislim da si omejen na par Mbps. Pa se to v teoriji. Edina konkurenca je kabel, al pa wireless (ampak ne .11x). Ljudmila mislim da ponuja wireless internet, ampak samo za svoje clane.

SasoS ::

Iz te moke ne bo kruha pomoje...namreč glavni posel železnic so železnice ane (isto z Elesom). In tudi če se en recimo pametni spomni in prosi šefeta da mu nameni nekej sredstev za raziskavo ne bo un šefe nikol odobril večjega projekta (ala konkurenca Telekomu) zato ker to ni njihova dejavnost. Poleg tega se pa taisti šefe spozna edinole na eizenpon, kdo je sploh še slišal za internet :D. Tako da...

frenk ::

Poldi112:lan prek štrom napeljave doseže do 100Mbit/s

SasoS:ja se strinjam da se šef spozna sam na eizenpon, ampak če bi ga kšn od takih, ki jih spoštuje to razložu, bi pa vrjetn šlo...no ja jest sm itaq velik optimist:)

Banananjam ::

Pa če se najde družba k bo konkurenca Telekomu da bo pa pol kar čez noč bolš. Če bo zraven politika bodo itak cene ostale iste, mogoče mal nižje.

Sej so cene previsoke za navaden telefon (sam je pa ADSL pr nas prav pocen, monopol gor al pa dol), samo vzdrževanje stane. Moje mnenje glede cen je da hočjo met čimvečje dobičke da bodo telekom čim dražji prodal. Pol bodo pa že tujci po svoje porihtal.

alesrosina ::

SasoS: glede na to kolk kesa ma eles, mu ni problem financirat se enga tazga projektka. Zdej glede podatkov po kablu stroma - vse kr je blo, so bla testiranja (kulkr jst vem) ni nikjer prislo do uporabe. Do koncnega uporabnika bi prisli s pomocjo kablskih operaterjev (pac v zacetku samo za vecja mesta, kjer imajo kablsko tv).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

170 Mb/s preko električnega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
212729 (1799) Dr Evil
»

Kmalu konkurenca Telekomu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
192291 (2291) wishmaster
»

xDsl

Oddelek: Omrežja in internet
8950 (770) PaJo
»

Telekom Slovenije bo sprožil upravni spor

Oddelek: Novice / Ostale najave
222344 (2344) Fury
»

Voljatel morebitna konkurenca Telekomu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
272687 (2687) dr.J

Več podobnih tem