Forum » Pomoč in nasveti » Ne zazna trdega diska (!)
Ne zazna trdega diska (!)
MasterKiD ::
Od nekoga na tem forumu (registriran že dalj časa) sem kupil rabljen trdi disk in naj bi bil delujoč in vse to... Namreč tega diska v BIOS-u ne prepozna in niti pri inštalaciji Windowsa ga ne zazna, kot da če ga ni. Na enake kable ter vse drugo pač sem priklopil star SATA disk in vse deluje normalno - prav tako ga prikaže v BIOS-u. V čem bi lahko bila težava oz. kako bi to odpravil? Ali pa je preprosto prejet disk nedelujoč?
- zaklenil: Lonsarg ()
Assass1n ::
Če je ssd gre mogoče za nekompatibilen disk oz. kontroler.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Ne, ne gre za SSD. Gre pa za disk znamke Hitachi, 160GB.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterKiD ()
Spajky ::
Probaj re-detect diskov v Bios-u probat, če ga bo najdlo, če ja pa ga s kakim programom iz drugačnega OS-ja formatirat ... Pa je imel napajanje disk? ... vem da je neumno vprašanje ma vseeno ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
r3dkv1c4 ::
In zakaj direktno prodajalca ne kontaktiraš o problemu?
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
tadoo ::
in če ti ne vrne denarja o tem obvestiš še ostale, da ne bomo meli istih problem in bomo z njim bolj pazljivi..
Mare2 ::
In zakaj direktno prodajalca ne kontaktiraš o problemu?
Možno je tudi, da dela. Stvar nastavitev. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
m_s ::
Da se sam vključim v to debato.
Temu fantu sem poslal nadomestni (drug disk), ki ga njegova matična prav tako ne prepozna.
Po mojih izkušnjah bi posumil, da je z njegovo matično ploščo nekaj narobe, ker sem oba diska predhodno stestiral
kar z dvema programoma za testiranje diskov : HD Sentinel PRO in HD Tune.
Pripravljen sem mu vrniti denar, ker se za neto zaslužek 7eur za oba diska ne želim osramotit.
Temu fantu sem poslal nadomestni (drug disk), ki ga njegova matična prav tako ne prepozna.
Po mojih izkušnjah bi posumil, da je z njegovo matično ploščo nekaj narobe, ker sem oba diska predhodno stestiral
kar z dvema programoma za testiranje diskov : HD Sentinel PRO in HD Tune.
Pripravljen sem mu vrniti denar, ker se za neto zaslužek 7eur za oba diska ne želim osramotit.
solatko ::
Problem je v tem, da OP pač ne zna delat s HW. Verjetno ima UEFI bios.
Delo krepa človeka
Hvala za nasvete v tisti drugi odprti temi, bom naredil teste in sprobaval malo pa bomo videli. Trdi disk pa pomoje ve skoraj vsak priklopit, pa ne nameščam prvič operacijskega sistema in podobnih zadev. @m_s je fer prodajalec in mi je poslal drugi disk, glede na pomoč v tisti drugi debati bom jutri upošteval te vaše predloge in bom sporočil če bo delal račualnik ali če ne bo, upam da bo v glavnem težava rešena. Verjetno je kakšna napaka na matični kot ste nekateri omenili ali pa kaj... Bom naredil teste.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterKiD ()
r3dkv1c4 ::
Hvala za nasvete v tisti drugi odprti temi, bom naredil teste in sprobaval malo pa bomo videli. Trdi disk pa pomoje ve skoraj vsak priklopit, pa ne nameščam prvič operacijskega sistema in podobnih zadev. @m_s je fer prodajalec in mi je poslal drugi disk, glede na pomoč v tisti drugi debati bom jutri upošteval te vaše predloge in bom sporočil če bo delal račualnik ali če ne bo, upam da bo v glavnem težava rešena. Verjetno je kakšna napaka na matični kot ste nekateri omenili ali pa kaj... Bom naredil teste.
Po moje je napaka pri tebi, ki misliš, da veš, ker si naložil nekaj winsow.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
V bistvu sem sedaj delal enako kot vedno (in takrat je vedno šlo), zdaj pa kar naenkrat ni mogoče priti v sistem pa tudi ponovno namestiti ne gre, pa ni noben nastavitve nič spreminjal.
Lonsarg ::
Da ne bo podvojena tema, se resuje ze tukaj:
Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega
Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BIOS nenadoma ne prepozna več SATA pogonovOddelek: Pomoč in nasveti | 1209 (793) | Han |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4331 (3497) | MasterKiD |
» | Menjava maticne, procesorja in rama (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5232 (4136) | creed |
» | Čudna stvar PO enem dnevu NA NOVO INŠTALERANIH WINSOV( NTRLD is missing)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1165 (1165) | Djz3l3 |
» | IBM DTLA problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1456 (1117) | Kriko |