Forum » Pomoč in nasveti » W8.1 - Kreiranje Support user uporabnika, z omejenimi admin pravicami
W8.1 - Kreiranje Support user uporabnika, z omejenimi admin pravicami
Vaseer ::
V Windows 8.1 poskušam kreirati "Support user" uporabnika "Support", ki bi imel omejene administratorske pravice.
Uporabniku želim dati pravice za nameščanje programov in urejanje osnovnih nastavitev, ob enem pa onemogočiti dostop do GPO, registra in podobnih "naprednih" nastavitev.
Računalnik ni del domene, zato poskušam omenjeno doseči z lokalnimi GPO-ji, katere vežem na uporabniško grupo "Support Users", katere član je omenjeni uporabnik Support.
Uporabnik Support je trenutno član skupine Support Users in Users.
Support Users group-a je trenutno članica sledečih Group Policy-jev:
Seznam vseh možnih GP-jev in obrazložitev GP-jev.
Problem nastane že pri tem, da, ko želim na Standard User uporabniku namestiti nek program in me pri nameščanju vpraša za administratorske podatke, mi na izbiro ponudi samo Administrator-ja in ne tudi Support user-ja.
Tudi če izberem opcijo "Zaženi kot drug uporabnik" in vnesem Support/password, mi zavrne podatke: "Windows nima dostopa do navedene naprave, poti ali datoteke. Morda nimate ustreznih pravic za dostop do elementa."
Prosim za nasvete, kako naj dosežem zgoraj opisano.
Uporabniku želim dati pravice za nameščanje programov in urejanje osnovnih nastavitev, ob enem pa onemogočiti dostop do GPO, registra in podobnih "naprednih" nastavitev.
Računalnik ni del domene, zato poskušam omenjeno doseči z lokalnimi GPO-ji, katere vežem na uporabniško grupo "Support Users", katere član je omenjeni uporabnik Support.
Uporabnik Support je trenutno član skupine Support Users in Users.
Support Users group-a je trenutno članica sledečih Group Policy-jev:
SeNetworkLogonRight
SeIncreaseQuotaPrivilege
SeBackupPrivilege
SeChangeNotifyPrivilege
SeSystemtimePrivilege
SeTimeZonePrivilege
SeCreatePagefilePrivilege
SeCreateGlobalPrivilege
SeCreateSymbolicLinkPrivilege
SeDebugPrivilege
SeDenyNetworkLogonRight
SeDenyBatchLogonRight
SeDenyRemoteInteractiveLogonRight
SeImpersonatePrivilege
SeLoadDriverPrivilege
SeUndockPrivilege
SeShutdownPrivilege
Seznam vseh možnih GP-jev in obrazložitev GP-jev.
Problem nastane že pri tem, da, ko želim na Standard User uporabniku namestiti nek program in me pri nameščanju vpraša za administratorske podatke, mi na izbiro ponudi samo Administrator-ja in ne tudi Support user-ja.
Tudi če izberem opcijo "Zaženi kot drug uporabnik" in vnesem Support/password, mi zavrne podatke: "Windows nima dostopa do navedene naprave, poti ali datoteke. Morda nimate ustreznih pravic za dostop do elementa."
Prosim za nasvete, kako naj dosežem zgoraj opisano.
- spremenilo: Vaseer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cisco osnovne nastavitve switchOddelek: Omrežja in internet | 899 (715) | c3p0 |
» | V Windows 8 prihaja Hyper-V (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 21423 (15656) | MrStein |
» | Cod 2 problemOddelek: Igre | 2603 (1830) | __Devil__ |
» | Cisco Soho 851 router in msn messenger ne delaOddelek: Omrežja in internet | 2036 (1874) | bacho |
» | API+VBOddelek: Programiranje | 2115 (1819) | webblod |