» »

Android - Aplikacija Vprašanja?

Android - Aplikacija Vprašanja?

Kitty123 ::

S prijateljem, ki se že dalj časa ukvarja s programiranjem bova začela delati na aplikaciji - igri, ki bo imela plačljive dodatke.

Trenutno bova naredila "preprosto" igro, ki jo bova nadgrajevala. Končni cilj je multiplayer igra - da invitaš prijatelja in igraš.

Sedaj pa nisem prepričan ali je že mogoče povezati Slo. podjetje z Google play - prodaja izdelkov. Glede na to da ima outfit7 potem je mogoče?
Iščem kakršne koli nasvete, ideje, članke, vodiče ki so na voljo na internetu.
  • spremenilo: Kitty123 ()

trojnis252 ::

Na žalost v sloveniji še ni možno prodajanje preko googla. LINK

sandmat ::

Kitty123 je izjavil:

Glede na to da ima outfit7 potem je mogoče?


Outfit7 je ciprski startup -> http://outfit7.com/terms/

Kitty1234 ::

Hvala za odgovore. Škoda da Slovenija ne omogoča in sreča da imam znance v tujini kjer bom lahko odprl podjetje v primeru, da bo šlo vse kot more. Seveda bo kar nekaj dela mogoče leto, dve. Mogoče več let, da katera igra uspe :)

Sedaj me pa zanima glede facebook + google play log in zanima. Zakaj imajo aplikacije obe prijave?

Želima narediti, da se prijavi s facebookom kako to implementirati, kakšni nasveti? Linki(povezave) dobrodošle. Našel sem sledeče in mislim da je to to. https://developers.facebook.com/product...

Igro hočeva narediti tudi na ranking sistemu tako da bi videl samo svoje prijatelje, ki igrajo. Nekako tako po točkah (tisti ki so povezani s facebookom) najbrž bi bila to najboljša rešitev. Mogoče kakšni nasveti glede tega?

Še zadnja stvar zakaj imajo nekatere igre, da moraš potrditi svojo starost, nekatere pa ne. Čeprav imajo oboje možnost "in-game purchase" nakupovanje izdelkov.

Hvala vsem za pomoč

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kitty1234 ()

shadeX ::

Offtopic post ampak zlata vreden..

1. Če se gre za veselje - Just do it. Ampak če se gre večinoma denar. Don't do it. Konkurenca je enostavno prevelika na tem področju..

2. Ni važno kakšna je igra. Bolj kot boš kompliciral slabše bo. Važno je samo to: Katera igra je za določeno ključno besedo med 1-10 top zadetki. Takrat boš dobil downloade, v nasprotnem primeru ne.

3. V primeru če imaš vsaj 50-100k EUR budgeta na strani in ga znaš pravilno razporediti v marketing.. potem mogoče ampak še to je pod vprašanjem. Danes firme plačujejo OGROMNE.. in še enkrat OGROMNE denarje, da ostanejo v top 10 searchu za generične besede.

4. V tem poslu sem že kar nekaj časa ampak kolikor časa sem vložil v razvoj iger, mi je danes nekako žal ker se mi ni povrnilo (in vprašanje če se mi sploh bo).

5. Lahko narediš najbolj kompliciran špil ali pa najbolj enostaven špil - nima veze. V kolikor je v top 10 med zadetki boš dobival downloade. Ampak med top 10 za ključno pridejo samo najboljši (denar).


6. Povprečen rok trajanja igre je 3 dni. To pomeni da bo 3 dni user igral igro in potem jo bo izbrisal ali pustil tam. Danes je ponudbe toliko, da bi morala tvoja igra RES delati nekaj posebnega da bi jo obdržal več kot 3 dni.

Poglej npr Angry birds ali podobne. Še zdaleč niso več na top 10.

Mogoče bi svoj čas investiral v razvoj uporabne aplikacije. To je pa čisto druga zadeva. Tudi ko se user navadi na aplikacijo jo bo imel in ne bo brisal dol.

Pa še strašljiva statistika. 60% developerjev ne zasluži na storih niti centa.

Strašljiva statistika #2. Imam aplikacijo s 5000 DNEVNIMI userji, dnevni izkupiček -> 2EUR. Za toliko userjev sem delal 2 leti in pol (brez vlaganja v oglaševanje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Kitty1234 ::

Hvala za informacije te lahko kontaktiram za kakšne dodatne informacije.

shadeX ::

Sploh ni problema. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Game Developer v Sloveniji

Oddelek: Programiranje
133013 (1561) shadeX
»

[android]market prodaja aplikacij (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6624336 (10154) Nefreteta
»

Slo-Tech napovednik: To so brezplačni dogodki tega tedna 8. - 14. maj

Oddelek: Novice / NWO
146933 (5646) DomenS
»

Najbogatejši Slovenci 2011 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6423096 (14036) Assass1n
»

Programiranje za mobilce

Oddelek: Programiranje
385655 (4494) Gandalfar

Več podobnih tem