» »

Game Developer v Sloveniji

Game Developer v Sloveniji

stropy_ ::

Ali se sploh da uspeti kot razvijalec iger v Sloveniji in kateri jezik se najbolj uporablja za razvijanje iger ? A je pygame sploh primerem jezik za bolj zahtevne igre?. Debatirajte.. :D

shadeX ::

Kaj pa ima Slovenija veze z razvijanjem iger?

bleem ::

kaj pomeni za tebe uspet? in o kakšnih igrah govoriš?

sesobebo ::

SloGameDev ima sicer majhno, a kr aktivno Facebook skupino.
pa nekaj sodelujejo tudi s Papirnatimi sanjami.
letos vem, da so imeli nekaj konferenc in delavnic.

neboben ::

Ali se sploh da uspeti kot razvijalec iger v Sloveniji

Jest sicer nimam lastne izkušnje s tem ampak mislim, da se da. Ko sem sel na slogamedev (mislm, da se je to reklo) je bilo kar neki razvijalcev, ki so predstavljali svoja dela. Tko da zgleda se da.
kateri jezik se najbolj uporablja za razvijanje iger ?

Največkrat omenjajo C++ in C#.
A je pygame sploh primerem jezik za bolj zahtevne igre?

Nisem nikoli poskusil s pygame in ti ne morem svetovati. Če boš googlov ti bo večina priporočala namesto pythona -> C++ in C# kar pa ne pomeni, da se ne splača probat s pythonom. Caki a ni bil EVE online narjen z eno posebno različico python-a ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neboben ()

PromeuZ ::

Se da - Outfit7 in Interblock ali pa tudi ne - Zootfly.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

The Player ::

PromeuZ je izjavil:

Se da - Outfit7 in Interblock ali pa tudi ne - Zootfly.


Bom poleg dodal še Art Rebel, ki sedaj na polno razvija virtualno resničnost in dawn of play, ki so tudi nekaj pametnih iger izdali.

Zootfly je imel pa tudi kratko obdobje, ko so dobili kar zajeten kupček financ in so "vsak dan" dobival po enega novega člana. Sedaj ko so pod Joc Pečečnikom se pa bore malo oz. nič ne govori o njih.

Kurzweil ::

Precej je odvisno od tega za kakšno igro gre. Ali je to neka text based online igra, ali neka HTML5/Javascript/WebGL/Flash igra, ali za nek shooter, strategijo, RPG,... za katero platformo gre, ali imaš namen uporabljat obstoječ engine ali ne,... predvsem pa, ali imaš kaj občutka, znanja in entuziazma in predvsem ekipo, ker spodobno igro boš sam zelo težko naredil. Da bi uspel pri nas, je kar težka, glede na to, pa da je trg seveda globalen pa to nikdar ni nemogoče. Konec koncev relativno blizu je kar nekaj velikih gaming developerjev in vsako delo, tudi če ni uspeha, ti lahko služi kot PREPOTREBNA referenca. Imam kolega, ki je bil dober level designer, pa danes precej bolje in stabilno živi s tem, da namesto da modelira mape in karakterje, modelira za CNC in podobne stvari. Če imaš voljo, se vsekakor loti stvari, je pa za razliko od našega otroštva, sedaj v Sloveniji vsaj možnost, da greš študirat game developement, na kakšnem nivoju je, pa ne vem.

shadeX ::

Po 3 letih obujam temo. Zanima me če je kdo tukaj, ki se ukvarja z game developmentom? (ni važno ali komaj začenja ali pa je že izkušen).

PH03N1X ::

shadeX je izjavil:

Kaj pa ima Slovenija veze z razvijanjem iger?

Recimo, da si do nedavnega (ja dolgo je trajalo za Merchant account) lahko pozabil publishati špile za Android preko Google Play.

Kaj pa Mordhau ni več aktualen? Triternion d.o.o., Oljčna pot 63C, 6000 Koper, Slovenia

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PH03N1X ()

PH03N1X ::

final edit: ja zdaj vidim, novi post od shadeX-a, tisto prej je iz konca 2016. Sry:))

gozdar1 ::

Odvisno kaj si nekdo predstavlja pod razvoj iger. Si predstavljam, da tu ni mišljen svoj pogon, kar to je bolj v domeni velikih studijev. Drugačs pa odvisno od skriptnega jezika, ki ga uporablja nek pogon, pa programiranje shaderjev,... je pa seveda izdelava iger dosti več kot samo programiranje.

c00L3r ::

https://sgc.si/
Slovenian Games Conference bo v soboto 30.11.2019

shadeX ::

Si predstavljam, da tu ni mišljen svoj pogon


Ne ne. Na trgu je že veliko orodij, ki so optimizirani do take mere, da tole ni potrebno. Isto za pisanje shaderjev.. če ne govorimo o AAA igrah se danes z recimo Unitijem da nardit shaderje že z "matchanjem nodov" v visual shader editorju (seveda si dost bolj omejen kot če bi shaderje pisal sam).

Pod "razvoj iger" si predstavljam slovenske indie developerje ali pa posameznike, ki imajo določen role (npr game designer, programer,..) v kakšnem podjetju, ki izdeluje igre.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj se mi splača učiti?

Oddelek: Programiranje
426435 (3524) adhoc
»

Imam idejo, a jo ne znam realizirati (od programiranja, finančnega vložka itd..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6621562 (18598) 111111111111
»

zaposlite/praksa v podjetjih, ki izdelujejo računalniške igrice v Sloveniji

Oddelek: Loža
256224 (4626) fantom333
»

Razvijanje iger in biznis

Oddelek: Programiranje
222380 (1473) Marat
»

E3 je zaključen

Oddelek: Novice / Igre
172192 (2192) undefined

Več podobnih tem