Forum » Omrežja in internet » Wireless ethernet kartica in ADSL
Wireless ethernet kartica in ADSL
C_maniak ::
Torej tole stvar mi je en frend predlagu, kr pa jez nism čist prepričan v to, oziroma tud nism tak profi na tem področju sprašujem vas. Pa ne zamert, če bom kako hudo neumnost vn butnu!
Ker mamo pr ns še analogno linijo, bi mogu jez za pridobitev ADSL-ja mogu najprej na ISDN it, pa šele pol na ADSL, kar bi me pršl tm okol 50k. Hm, malo preveč za zdej si rečem. In potem čist mimogrede padema v diskusijo o tem, da bi si kompjutre povezala (živima okol 100 m narazn v blokih) z brezžično ethernet kartico in pol oba koristla ADSL. Začetna naložba bi že bila večja, sam pol bi se pa to izenačilo, kr bi si stroške delila. Torej pol bi blo tkle. On bi recimo meu ADSL z modemom in vsem in bi pol jez prek njega tud uporablju internet. Zdej mene zanima, če je to sploh mogoče na ta način? Sevede bi mogla met oba compjutre prkloplene, če bi hotu jez koristit. Kr je reku, da nej bi bla ena tale kartica 40k. Pa še pol recimo če si dama sam priklop na pol, je to še 15k za vsakega in znese 55k, kar je res več kot pa če bi si zrihtala vsak posamezno, ampak pol bi pršla naročnina mesečno 7k na vsakega (prestižni+ paket (4096/768)). Aja, sam pol bi se hitrost povezave tud razpolovila, ne? Če bi na primer oba istočasno na ful downloadal bi blo pol recimo 384 DL, kar pa je še vedno več kot 256 za večjo ceno (standard paket).
No, tisti, ki ste me sploh prenašal do konca mal premislte pa povejte, če bi se splačal, pa če to prakticira kdo, nej pove kak se mu kej obnese.
LP
C_maniak... ...še bolj nor kot ponavadi !!
Ker mamo pr ns še analogno linijo, bi mogu jez za pridobitev ADSL-ja mogu najprej na ISDN it, pa šele pol na ADSL, kar bi me pršl tm okol 50k. Hm, malo preveč za zdej si rečem. In potem čist mimogrede padema v diskusijo o tem, da bi si kompjutre povezala (živima okol 100 m narazn v blokih) z brezžično ethernet kartico in pol oba koristla ADSL. Začetna naložba bi že bila večja, sam pol bi se pa to izenačilo, kr bi si stroške delila. Torej pol bi blo tkle. On bi recimo meu ADSL z modemom in vsem in bi pol jez prek njega tud uporablju internet. Zdej mene zanima, če je to sploh mogoče na ta način? Sevede bi mogla met oba compjutre prkloplene, če bi hotu jez koristit. Kr je reku, da nej bi bla ena tale kartica 40k. Pa še pol recimo če si dama sam priklop na pol, je to še 15k za vsakega in znese 55k, kar je res več kot pa če bi si zrihtala vsak posamezno, ampak pol bi pršla naročnina mesečno 7k na vsakega (prestižni+ paket (4096/768)). Aja, sam pol bi se hitrost povezave tud razpolovila, ne? Če bi na primer oba istočasno na ful downloadal bi blo pol recimo 384 DL, kar pa je še vedno več kot 256 za večjo ceno (standard paket).
No, tisti, ki ste me sploh prenašal do konca mal premislte pa povejte, če bi se splačal, pa če to prakticira kdo, nej pove kak se mu kej obnese.
LP
C_maniak... ...še bolj nor kot ponavadi !!
frenk ::
Ja če mata vidn polje bi delal, čene bi pa loh na streho dala AP in bi mogl delat. Downloadala bi pa loh oba na serverju...jest mam tko narjen z enmu sosedm pa čist ql dela...je pa res da ma on to sam za internet in nč ne downloada.
ali3n ::
Ogromno boš izvedel v temi wireless mreža.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nest 2004 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 21760 (13284) | Tody |
» | Prvi 400 GB disk nared (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 5479 (5479) | AtaStrumf |
» | ventilator (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4949 (3394) | goku :) |
» | Grafična prosim nasvet (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4794 (3771) | C_maniak |
» | kaksen nasvet za boljse hlajenje?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2099 (1635) | Binji |