» »

Prvi 400 GB disk nared

Prvi 400 GB disk nared

Hitachi 7K400

vir: AnandTech
AnandTech - 400 GB, pet 80 GB plošč, povprečni dostopni čas 8,5 ms, 8 MB predpomnilnika in hitrost 7200 RPM so odlike najnovejšega Hitachijevega 7K400 trdega diska. Njegova kapaciteta ga postavlja na vrh lestvice trdih diskov, saj boste, v primeru, da ga boste kupili, bogatejši za 400 GB ([:)]). Tudi v opravljenih testih se je odrezal zelo dobro. Resda so ga nekateri diski, na primer WD Raptor, skoraj vedno prehiteli, a je potrebno upoštevati, da ima Raptor manjšo kapaciteto in tudi višjo hitrost vrtenja plošč. Za celoten opis in preizkus pa si preberite celoten članek.

51 komentarjev

«
1
2

Tarzan ::

Hmm, če se ne motim sem 400GB Hitachije že skoraj mesec nazaj videl v nemški on-line štacuni, pa celo na zalogi so jih imeli (nič čudnega glede na to kaka je cena). Sicer so ga imeli samo za SATA vodilo, ampak PATA je tako ali tako počasi za na odpad zgodovine. >:D

ČIP 008 ::

Kaj če mi velika kapaciteta v računalništvu (tako kot skoraj povsod) je pomembnejša hitrost.

Tody ::

uh ja za par milisekund se boš pa res žru ja.... Važn je prostor da lahko nakladaš in nakladaš... če je disk malce počasnejši ti itak tega ne opaziš ker je sistem v kurcu

Z-lot ::

8-) No ja, 8 Blu-ray diskov.. big deal

skyy779 ::

Kapaciteta diskov še prepočasi napreduje zadnje čase. 120 giga disk za primer, je še komaj primeren za povprečnega uporabnika z adsl.

humanoid ::

Ne, GOrum, premalo je za povprečnega idiota. Piz**, kako ti je lahko 120GB premalo :\ Ja, sej ni čudno, če nonstop vlečete nekaj dol, sploh ne rabite, neke bedarije, karkoli vidite, kdo reče, da je cool vi morte sprobat, pa kaj je narobe z vami?? Vam še 300TB disk ne bi zadostoval, sej mate DSL in nonstop vlečete.
Me zanima, če bi vlekli, če bi bilo treba plačat za vsak prenesen MB ali plačat za vsako vsebino, ki jo povlečeš, pol bi ti že 4GB disk zadostoval.

dxx ::

Zelo dobr si povedu, jst mam tut npr. na adsl sam 30GB disk, pa še ta je pol prazen. Sej narobe je ker folk zvleče dol film pol ga pa gleda pol ga pa pusti na disku in nikol več ne povoha, tega se nabere in maš velike potrebe po disku:\

C_maniak ::

ČE bi blo za plačat, ne bi tulk. tak pa ni. kaj zdej?! 120 GB je zadovoljivo, ni pa luksus, sploh ne.

ljudje smo si pač različni. s 30 GB ne bi mel zdej jez kaj počet, ker mam že same muske več...

Brilko ::

In ziher na leto se na tvojem compu ne predvaja niti 20% te muske, ki jo m aš na compu.

MasterMind ::

Maš en internet radio in je kul... Men se tut zdi mal brez veze met nevem kolk TB velik disk... (sm celo shajal z 8 GB diskom! pa sm meu gor WinXP z 3 špili).

Hux ::

120GB je vsekakor premalo za mene. Mam skupaj vseh diskov cca 400GB pa mi ze pocasi zmanjkuje spet. 200GB mam externega ki sluzi samo kot skladisce.
Z ADSL naredim v par dneh 120GB. Kaj pa je te to v nekaj manj kot 3 urah 4.4GB doli spet.
Moj disk zavzmajo predvsem temp DVDji ter kr trajni serije ie. StarGate,Babylon5, CSI, smallville, DS9. Vsaka od teh ma ze samo cca 50GB.

Brilko ::

Fantje, ka si delate zalogo za čase ko več interneta ne bo al kaj?

Sej če skoz vlečeš dol, pa če npr. to kar dol potegneš gledaš/poslušaš 5 ur na dan, je to minimalna uporaba tega kar imaš.

overman ::

Tle diske ponuje alienware v svojih racunalnikih serije alx ze en mesec.....v raid 0 nacinu8-O 8-O

C_maniak ::

In ziher na leto se na tvojem compu ne predvaja niti 20% te muske, ki jo m aš na compu.

huh, wrong. < 9 GB za eno leto pa SPLOH ni veliko.

Hux ::

Ja in ti casi niso vec dalec. Vsaki cas lahko nuknejo USA in bo sel internet pogobe jaz pa se zabarekadiral nekam v klet z Divx playerom in mini generatorem pa gledo serije in DVDje >:D

Hm ne resno. Meni se neda gledat Starget vsakih 7 dni 45 minut. Reje dlam najbolse serije pa jih gledam 2 3 na dan. Pol pa spet cez kakih 6 mescev od zacetka vse.

PARTyZAN ::

Jaz sem pred 5imi dnevi dobil 2x 250g hitachija pa se kr dost hitr zadeva fila :D

Smorny ::

Jaz imam 256 kabel in mi za moje potrebe povsem zadošča. Kako se že reče temu, če si kopičiš stvari, ki jih sploh ne potrehuješ? :\
Pohlep?!>:D
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Poldi112 ::

Vsi ki ste pametni kako je brez veze imeti velik disk se spomnite svojih besed cez nekaj let, ko boste pametovali, kako da je 1T dovolj za vse.
Kaj pa recimo video editing. A se vam sploh sanja koliko zasede nekompresiran video?

bosstjann ::

ja video zased full

dsl je kr uredu zadeva. diski so cnej k cdji

bi pa mel ene dva takale v raidu namest dveh maxtorjev 120g
sam cena je hudo prevelika

lep pozdrav

boštjan

frenk ::

jest mam 2x36GB in če bi mel možnost, bi še to prepolovil na račun večje hitrosti...disk mam samo za internet, kakšno špilo, muzko itaq poslušam samo preko internet radia, filme pa DL-jam na server:)

Z-lot ::

Zdej bo treba kupit še kak dodaten disk za na NEST.

2nemesis ::

Tole me spominja na tisto k je Bili reku da je 640 kb spomina čisto dovolj za vse večne čase!

Dr_M ::

FUCK SPEED, I NEED MORE SPACE!!!


:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

gabl136 ::

400GB? v raid 0? (skupaj torej 800GB). Eni majo pa res preveč keša! Jest mam doma 4GB pa mam gor Windows XP in vse ostalo kar rabim (imam pa tudi ADSL). Vlečem pa samo kar rabim, in sproti zapečem na Cd-je ali DVD-je. Se mi zdi totalno brezveze zapravljat keš za nekaj, česar niti podrazno ne rabim!

Pa sej verjamem, da je nekomu lahko 20GB diska premalo, noben mi pa ne bo rekel, da ima premalo 200GB. Če sproti pobriše, kar pogleda, in kar ne rabi oz. zapeče na CD-je/DVD-je je 20G več kot preveč! Tisti ki ima pa 30GB muske na disku pa sploh ne ve kaj ima in tudi ne ve kaksno musko poslusa!

Pa prosim brez zamere vsem, ki mogoče mislijo drugače od mene:O

MEDENA ::

baje obstajajo dvd-r pekači in dvd-r/+r mediji namesto takih diskov kdor pač preveč dol vleče

jaz povlečem dnevno 2-3GB pa mam samo 80GB disk pa vedno preko 20-30GB prostega...Z LAHKOTO !

Brilko ::

Tisti ki ima pa 30GB muske na disku pa sploh ne ve kaj ima in tudi ne ve kaksno musko poslusa!
Pa res ne zgledaš tak kot če bi sam tvoj nick pogledu. :D Se popolnoma strinjam in sem že hotel omenit.

speed machine ::

Za navadnega uporabnika je po moje več kot preveč 120GB. Pa da ne bo kdo reku, da ne vem kaj govorim, ker sam nimam tolk prostora. Mam sam 160GB, in morm rečt da mam prostega stalno 60%. Pa mam tud kabelski internet, ko se tud dol vlečejo filmi. Sem mel sprva 80GB disk, in sem kupu novga, vendar ne zaradi kapacitete, ampak zaradi hitrosti. In ker je bil 160GB(bi vzel 120GB pa je bilo samo 5k razlike) cenovno ugoden, sem ga pač vzel. Tako da imam še naložbo za prihodnost, ko se bo povečala potreba za prostor. Po drugi strani pa tist ko ma dost 8GB npr. pač ni nek hardcor računalničar. Jz za sebe morm povedat da mam rad programe na dosegu roke (od offica, pa paintshopa...), iger se mi pa tud ne ljub metat dol vsakič ko pride kakšna nova. Zato da mi igre zasedajo stalno enih 20GB. Sam da bi si pa skladišču neke tone GB neuporabnih stvari, ki jih ne bom rabu, pa še serverja nimam, al pa kej podobnega pa je tud potrata denarja in časa. In to na veliko.
Pa naprimer da ti vseka strela v hišo in ti skuri disk. Kaj boš pa pol. Al pa kot se je že mojmu frendu zgodil, da je prišlo do napake in je sesulo particije. Nč koliko ur bi šlo vstran. Tak da jz sm se že spametoval, in si ne delam več zalog kot veverica za zimo. Če pa je kaj dobrih filmov, pa rajši vržem na DVD, pa je.
Pa še ena stvar. Če maš disk lepo nafilan, se tudi upočasni, ko melje in melje in melje (kljub defragmentaciji). Kar se še kako pozna pri prenekaterih loadanjih iger. Pa velikokrat berem po forumu, ko kdo piše da mu igra štekne, samo za delček sekunde in gre naprej, in se to ponavlja. No največkrat je tu priston prav disk, in njegova nafilanost.
Ta post ne leti osebno na nikogar, ampak sem sam hotu povedat svoje mnenje in moja opažanja. Če komu kaj ni všeč, tudi prav. Se ne bom sekiru zarad tega.:)) Če pa že kdo kupuje ogromne količine prostora, da bo potešen, pa tud prav. Vsak ma svoje veselje.:D

hruske ::

za navadnega uporabnika, ki ima windows, je še 10GB preveč. zakaj? ker mora disk defragmentirat, če hoče, da mu računalo špila ok. manj podatkov, manj dela.

C_maniak ::

ok, pravite, daj na cd oz. dvd in lahko shajaš s 4 GB diskom. am, ne. zdej pa za vsak k***** komad bom iskal dvd?? pa si delal še sezname kaj je gor. no way! poleg tega pa sploh še nimam dvd pekača, tk da...
o količini muske pa nebi. sto ljudi, sto čudi. sm mel na dial upu sam 3 GB pa še to tk od frendov in tole zdej so zame nebesa. in ne mislit, da vlečem vse kar vidim. al pa vsak torrent nov dol potegnem. ne. in kar se mi ne dopade, zbrišem, ker mi primanjkuje diska. mam samo tisto musko, ki mi je všeč in jo poskušam čimveč preposlušat.
in pol na 4 GB niti dveh špilov ne morm met instalanih. zdej bom pa 2x, 3x na dan instaliru pa deinstaliru špil. ha!
da ne govorim o filmih, ki so pač najbolj prostorsko potratni.
ko ga pogledam, roma na cd al pa v koš. enostavno ni placa, da bi se mi valu gor.
pa tud kak pr0n mam rad lepo pri roki, ne pa da se mučim z iskanjem cd-ja. ;) pa cd-rom je ruži v tri pm.
nekdo je omenil video obdelavo. ja, probaj to na 4 GB. :\

sej, da se shajat s 4 GB. seveda se da. v lj se tud da iz ce prit na ohcet po dežu z biciklom, lahk greš pa z avtom.

Tarzan ::

Na CDje oz DVDje pečt se cenovno ne izplača. Skoraj ceneje te pride, da nabaviš 160GB SATA disk za slabih 20 jurjev, kot pa malo morje praznih DVD/CDjev. Da ne omenjam potem še katalogiziranja vsega posnetega in nenehno skrb, da se bo kakšen od CDjev pokvaril. Se mi zdi, da v tem trenutku, se bolj splača za shranjevanje podatkov vzeti trdi disk kot pa na tone optičnih medijev.

Dr_M ::

jest mam 60GB + 20GB disk...20GB je povn mp3jov, na drugmu je pa ostalo. frej mam pa skupno komi kdaj vec kot 6-7GB, ce res dobr popucam.
ja, pa mam dvd pekac.
ko bom nabavlu diske, pod 250GB se sploh ne pogovarjam.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

MrStein ::

Mercedesi so bezveze, če pa je fičo dovolj ... :\

Freelancer ::

V kišti mam 120GB pa še 60GB v eni drugi + DVD pekač in zaenkrat še shajam :).
P4C@3GHz, P4P800, 1GB DDR400, ABIT Ti4200

C_maniak ::

Mercedesi so bezveze, če pa je fičo dovolj ...

kaj bi pa raje imel?

kilergas ::

ko das mp3je enkrat na cd jih ne poslusas vec,.rasj ostanejo na disku pa jih tam pa tam preletis :>

humanoid ::

Ne rečem, da se človek ukvarja z video editingom, amapk povprečen uporabnik se ne. Ne rečem niti, da bo 120GB dovolj za vse večne čase. Zakaj je meni 4GB disk dovolj že 6 let???
Nekompresiran video: OK, če si ti tako glup, da pobiraš z neta nekompresiran video je to tvoj problem.
Serije: Hmm, je težko spravit na CD?? Praviš, da jih je 50GB, se ti zavedaš koliko $$$ bi moral dat za to po legalni poti???

Jaz imam ADSL, osnovni paket in mi zadošča, disk in vse, je res, da imam 120GB + 36.7GB, amapk sta oba prazna, manjši je sistemski in imam gor špile in te zadeve, večji je za shrambo, ampak je praktično nedotaknjen, kupil sem ga, ker sem ga dobil pred 5 mesci za bogih 16500 SIT in sem si rekel: ah, bo že prav prišel.
Odkra mam to povezavo sem pobral par filmov in glasbe, filme sem po ogledu zbrisal, kaj mi bo film, ki sem ga že gledal na disku pa še v porazni kvalitei je?? Rajši kupim DVD za 3k SIT in imam dobro sliko, zvok,... Nenazadnje pobiranje dol spet ni tako hitro, kot nekateri govorijo: "Uuu poberem 5 filmov na dan!" You wish.
Poleg tega so vsi ti P2P programi in uporabniki zabiti, priajvil sme se na par torrent strani in so me banali, ker nisem nič dl/ul za 30 dni. Pa kaj, moram vsak dan nekaj vlečt in komu share-at?? Zakaj, kdo to pravi?? In pol je P2P fer, je kur**. Če bi se šli tako, bi morali vsi 24/7 pobirat dol in uploadat, to pa je spet tako neumno, da bolj ne more bit, P2P uporabniki so postali srbični/hinavski/pohlepni,... Nekateri so celo taki, da bi pobirali, ne share-ajo pa nič. Hej, rajši dam 3 k za film, kot pa da pustim nekomu, da uploada od mene, jaz pa od njega ne bom mogel, malo morgen.

Če ne bi bilemi ADSL-ja, bi vam bilo 120GB vrh glave. OK, imate gor winse, igre, programe, koliko to zasede??? TU bi vam še 20GB disk zadostoval, oK malce več ker UT2k4 zasede preveč.

Da zopet ne bo kdo pameten: to velja za uporabnike, ki se ne ukvarjajo z grafičnimi programi editingom in bla bla drugim strojno zahtevnim delom.

Hux ::

humanoid: kaj si ti malo tuff tuff al kaj da take meces?

V svojih stavkih si sam strelas v nogo. 120GB disk al kolk si dal 16k? Torej zakaj si ga kupo ce ga nerabis. PRavis kak je brezveze 4GB dovol. Fajn ostani na njem.

Jaz ti recem moja windows particija je sama. 3.20GB velika. Office, Windows, paintshop, pa par malenkosti in to je to. Plus vse nepotrebno nesnago kot dodatki v winsah igre mam odstranjeno. Jaz sem dal 35 jurjev za 200GB externi disk. ter takrat nevem vec tocno enih
20 jurjev za 160GB. Mel sem pa ze 80GB v kisti.

Mam se 2 diska stara 7GB in 1400MB. Bota ze rpav prisla za kaki linux.

Za serije pa lih tolk placas ko ti ko tvojo santa barbaro gledas vsak dan.
Eni snemajo na videorekordere in majo 100 kaset. Jaz pa pac na disk. Torej kaj je bolse in cenejse lol.

C_maniak ::

1. ja, 5 filmov se da na dan pobrat (bit torrent, seveda). da bi vsak dan to delu bi blo že mal hudo, ampak gre.
2.banali so te zato, da naredijo plac za nove userje, ki bi radi dl-jali. jebiga, eni očitno bolj "rabijo" to kot ti (btw, na tbitsih ban dobil al kje?)
in nenazadnje - šeral bi lahko vsak dan, tudi po doseženem 1:1 ratiu.

Nekompresiran video: OK, če si ti tako glup, da pobiraš z neta nekompresiran video je to tvoj problem.

nekompresiran video dobiš, če ga recimo preneseš na komp iz kamere. itak d ana netu ne boš dobil tega za dol pobirat.

pa tistih 16k bi lahk porabu recimo za ram al pa kako - po tvojem mnenju -bolj potrebno zadevo.

Če ne bi bilemi ADSL-ja, bi vam bilo 120GB vrh glave.

spet ta če. ČE ne bi imeli, bi nam blo dost. tak ga pa mamo, pa rabimo več. če bi mel dial-up, seveda ne bi zapolnil tak hitro in ne sam.

humanoid ::

Ne sem vzel 120GB, ker sem mislil, da mi bo 36GB premalo, sem najprej mel še 5GB fraj, pol pa je prišla ta priložnosti in sem kupil. Sem formatiral prvi disk, ker je bilo kup smeti gor in sedaj je prazen.
+ Jaz kupujem računalnike na 4-5 let in ne mislim vsake pol leta nadgrajevat, zato mi bo teh 120GB moralo služit še najmanj 4-5 let. Ker če bi čakal in ga kupil ne vem, čez 2 leti, bi moral kupit kakšnega x GB na kakšen nov vmesink, torej kaj se bolj splača???
Aja, še to, ta disk je v rack-u, ker sem ga potreboval za prenašat učni material od doma do kraja kjer študiram.

So naredili plac, OK zakaj se potem ne morem spet prijavit?
Kaj pol moram vsak dan nekaj vlečt dol?? Torej tisti, ki bolj vleče je bolj nagrajen, da mu vleče hitreje in bla bla, ampak pol, ko ga dobijo pa tudi največ naj***.

Prav, sej ne rečem nič, če ima človek digitalno kamero, sej sem napisal. Da bi človek rabil nov disk, samo za vlečt dol pa se mi ne zdi normalno.

Še neki glede P2P: Mafia je tudi nelegalna in počno marsikaj, amapk držijo skupaj, uporabniki P2P pa skrbijo vsak zase, samo, da ima on nekaj dol, pol ga pa BK. To se mi ne zdi fer, nej da v share. A jaz lahko dam v share z mojo bogo povezavo in odprem FTP, da drugi vlečejo, pol pa se ljudje hvalijo kako imajo 8mbit adsl in ne share-ajo nič. Ja, tako je zelo komot.

Ja, je preveč ČE-jev. Ampak odklopi si ta pof**** modem in poglej, koliko dol vlečeš. OK, odpri si samo brskalnik, če rad brskaš, pa boš videl, če ti bodo filmi sami skakali na disk.

Še to: Če se človek profesionalno ukvarja z grafiko,.....(da s tem služi denar) in potrebuje veliko prostora in hiter disk, bo posegel po RaptorjuII, kupil jih bo 4 in bo imel mir. Se bo malce več skeširal ampak bo vsaj hitrejše. Zdej boste rekli, kdo bo dal 70k za 74GB disk,.... tisti, ki je imel/ima raptorja ve o čem govorim. Jaz mojga ne prodam za nič na svetu.

C_maniak ::

Ja, je preveč ČE-jev. Ampak odklopi si ta pof**** modem in poglej, koliko dol vlečeš. OK, odpri si samo brskalnik, če rad brskaš, pa boš videl, če ti bodo filmi sami skakali na disk.

seveda ne, ampak tako pač je zdej. ;)

Še to: Če se človek profesionalno ukvarja z grafiko,.....(da s tem služi denar) in potrebuje veliko prostora in hiter disk, bo posegel po RaptorjuII, kupil jih bo 4 in bo imel mir. Se bo malce več skeširal ampak bo vsaj hitrejše. Zdej boste rekli, kdo bo dal 70k za 74GB disk,.... tisti, ki je imel/ima raptorja ve o čem govorim. Jaz mojga ne prodam za nič na svetu.

no, nism ga še probal, tak da tu ne morm nič rečt, ampak more bit hudo dobr, da odtehta ceno...

humanoid ::

O jeeee, že moj, 36.7GB, prva generacija je zelo zelo dober, hiter, tih. Ta nov (74GB) pa je še boljši, hitrejši, več algoritmov za preprečevanje napak,.. Skratka, pravi disk, za tiste, ki rabijo to, ki se s tem ukvarjajo.

C_maniak ::

ma, mi ("leecherji") rabimo samo kapaciteto.;)

Hux ::

Tocno tak ce rabim hitrost si 3Gb ramov nabavim lol.
Te pa govori o hitrosti a v isti sapi razlaga da nej na CDje pecemo lol.

Mirč ::

Jaz mam 100gb ibm pa mi je full malo imam samo nekje 3-5 gb placa pa stalno brišem filme dol ko ga pogledam.Rabim pa vedno nekje od 50-60 gb stuffa gor,da se lahko povežem na malo boljše hube (dc++),tak da razmišljam tud o večjem disku.
lp:)

flipflop ::

Mmmmmm, tegale bi pa kr blo za met:8) 400GB,slin slin8-)

Azrael ::

Ko bo NEST 2006, bo disk take velikosti že nekaj običajnega in bomo razpravljali ali je mogoče 1TB disk prevelik za večino uporabnikov.

Samo ustrezne aplikacije potrebujemo in prostor na disku izgine hitreje, kot snežak na razbeljeni plošči...

Iz lastnih izkušenj lahko rečem: če bi uporabljal isti SW kot pred leti na 386, bi mi disk 420MB in 386 DX 40 še vedno povsem zadoščal. Internet in filmi so pri meni te zahteve postavile mnogo višje.

Resnica je taka: diski bodo vedno premajhni in procesorji vedno prepočasni, če se bo na njih poganjalo najnovejše programje, kako to uskladiti z denarnico pa je umetnost svoje sorte....

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

CCfly ::

"Grove giveth and Gates taketh away."
Bob Metcalfe (inventor of Ethernet) on the trend of hardware speedups not being able to keep up with software demands.
Grove is the founder of Intel Company.

Reycis ::

Jest sem pa sucker na racunalnisko opremo in jo skos kupujem. Prav vesel sem, ce mi kaj crkne, da imam izgovor, da si lahko kupim novo. Seveda sem tudi z diskovjem dobro zalozen. Najbolj je zalozena moja najdrazja, ki je nora na filme in ima:
120 GB makstorjev disk, kot primarni sistemski disk.
2× 80GB IBM deathstar v RAID 0 (Sej vem, da je suicidal... pac gor ni zivljensko pomembnih podatkov)
Jaz imam:
160GB Hitachi 7K250
80GB morske gate (Seagate)
V linuksu imam:
80GB maxtorja
V barebone racunalniku v dnevni sobi, ki je namenjen izkljucno za predvajanje filmov na velikem TVju (z dragim 5.1 ozvocenjem) imam:
8GB en star disk... se niti ne spomnem katera znamka.
Svoji tašči sem za v pisarno namenil račnualnik v katerega sem ji "podturil" en disk, ki ga jaz nisem vec rabil
40GB WDja s 7200 obrati
Imam še prenosnika, ki ima 40 GB diska.

Skupaj torej 688 GB diskovja. Od tega je vsaj polovica diskovnega prostora praznega!!! Ampak je za vsak slucaj. Vso opremo sem kupil sam z lastnim denarjem. Kaj ces... vecina slovencev se preserava z avtomobili, jaz mam pac fetish na racunalnike.

SodVina ::

vecina slovencev se preserava z avtomobili, jaz mam pac fetish na racunalnike.

Potem si pa na pravem forumu.

jaz pa mislim, da je takole: kolikor diska imas, toliko ga bos zapolnil. Ko sem imel 80GB, sem ga zapolnil tam nekje do 70, zdej pa ko imam 160, pa sem ze krepko cez 100.
Tudi jaz imam veliko muzike na disku, ampak to ne pomeni, da je ne poslusam in ne vem kaj sploh poslusam, ampak jo poslusam redno in veliko, prav pa pride tudi na party-jih (ne LAN, ampak takih kjer se pije in bruha), kjer je velikokrat moj PC castni gost. Mp3-jev je slabih 20GB. Zapisovati na cd-je in dvd-je se mi zdi smiselno le v primeru takih stvari, ki jih uporabljas zelo malo ali sploh ne. Saj vemo, kako zoprno je, ko se odlocis poslusati ta in ta komad, potem pa prebiras tiste cd-je po policah, potem pa te ze mine.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
101485 (1384) frudi
»

Super Talent 16 GB SSD

Oddelek: Novice / Diski
164200 (3331) Pyr0Beast
»

kateri HDD kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
111555 (1246) strumf666
»

Seagate Barracuda 7200.10

Oddelek: Novice / Diski
334510 (3535) neoto
»

Sestavljeni PC-ji z Intel Pentiumi 4 - tokrat na 4 GHz.

Oddelek: Novice / Procesorji
182355 (2355) Caligula

Več podobnih tem