» »

Tabula Rasa

Tabula Rasa

Gabriel Arch ::

Ne dolgo nazaj sem se obrnil na vas pri iskanju komponent za nadgradnjo računalnika. Tokrat pa bi vas zaprosil za pomoč pri programski opremi na kar se tudi navezuje naslov (nepopisani list)
Odločil sem se, da ponovno vzamem win7, saj mi win8 ni odgovarjal. Razmišljal sem tudi o win10 vendar na podlagi negativnih izkušenj probantov sem se odločil, da ostanem na osnovi, ki se je že izkazala. Poleg win7 sem instaliral le še Word oz Office Prof. (2010 verzija) in Avast anti-virusni program. Zanimale bi me naslednje stvari:

• Kateri anti-virusni program bi mi vi priporočali (plačljiv/ne plačljiv) oz ali je moja trenutna izbira zadovoljiva?

• Za brskalnik, bi izbral FireFox, ki sem ga uporabljal že v preteklosti .Uporabljal sem tudi pero, vendar z njo nisem bil najbolj zadovoljen. Bi mi vi priporočali kaj drugega? Poleg tega, a imate kakšno aplikacijo, ki bi jo toplo priporočali?

• Verjetno bi bilo priporočljiv tudi kakšen programček za Spyware, katerega bi priporočali?

• Za čiščenje, a je še vedno aktualen, CCleaner?

• Je kakšna datoteka, na katero bi moral biti pozoren pri Windows updateih oz. datoteke, ki jih ne potrebujem? Npr. Win. Explo je bolj ali manj odvec.

• Iščem tudi program za avdio in video obdelavo. Nič pretirano kompliciranega, kaj bolj preprostega, saj nimam izkušenj na tem področju.

Potem bi me pa še zanimalo kako bi lahko dobil ID od svojih diskov. Torej da bi mi lokalni disk D: pokazala kateri disk se skriva za oznako. Namreč imam 2x WD Black C. + SSD. SSD mi ni bilo težko prepoznati WD Black pa sta isti model z razliko, da je eden star 3 leta drugi pa je bil kupljen pred kratkim.

V kolikor ste mnenja, da sem kaj izpustil kar je ključnega pomena pri programski opremi, prosim z besedo na dan!

Lep pozdrav!

nofaith ::

Jst uporabljam Windows security essentials za ativirus, ker je ziher od microsofta, za brskalnik imam firefox (protestiram proti flashu).
Za spyware čiščenje ne uporabljam. Osebno mi je brezveze neke programe gor nalagat ker ti samo bremza sistem.
za video obdelavo uporabljam adobe premiere cc 2015, super zadeva za osnovne stvari sploh ko se ga navadiš.
Za avdio ti nemorem svetovati.
za disk pa poglej s crystal disk info tam jih boš najbrž ločil potem pa jih lahko v mojem računalniku spremeniš.
Pa VLC pride vedno prav.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

ST-777 ::

Gabriel Arch je izjavil:

Kateri anti-virusni program bi mi vi priporočali (plačljiv/ne plačljiv)
Iščem tudi program za avdio in video obdelavo. Nič pretirano kompliciranega, kaj bolj preprostega
Anti-virusni program: Bitdefender Antivirus Plus. Ugodna cena 26 € za 3 PC-je, ga pa lahko prej preizkusiš, imajo 30 dnevni trial. http://www.bitdefender.com/solutions/an...
Avdio obdelava: free Audacity

solatko ::

Verjetno sta tako windows kot office travniški verziji.
Preizkuševalci windows 10 smo bili zelo zadovoljni z novim OS, ostalo je rekla - kazala.
Vso potrebno programsko opremo dobiš na tej strani, brez neugodnih dodatkov:

https://ninite.com/
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eset Smart Security 9

Oddelek: Informacijska varnost
51536 (1284) wanderer
»

odstranjevanje virusov, trojancev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
579939 (8599) solatko
»

MSN pošilja sporočila....?

Oddelek: Programska oprema
81069 (1069) sheldon
»

Antivirus, ki je "ugoden" (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
516011 (4559) zmaki
»

Norton System Works 2005 vs. BitDefender 8 Pro Plus

Oddelek: Programska oprema
6838 (778) roli

Več podobnih tem