Forum » Pomoč in nasveti » Oddajanje v živo Canon EOS 700D
Oddajanje v živo Canon EOS 700D
pintpj ::
Kako lahko oddajam sliko (live stream) v živo preko Canona EOS 700D? Mislim, da DirectShow na tej napravi ni podprt :( Kakšni predlogi?
Kakšen brezplačen third-party software, ki bi mi bil v pomoč - npr. ManyCam ima za tisto, kar potrebujem, v brezplačni verziji omejeno (limited) možnost.
Kakšen brezplačen third-party software, ki bi mi bil v pomoč - npr. ManyCam ima za tisto, kar potrebujem, v brezplačni verziji omejeno (limited) možnost.
sajko ::
Verjetno misliš varjanto, da imaš kamero kot izvor slike/zvoka, potem pa streamaš preko računalnika? Kam bi rad streamal (youtube, twitch...)? Imaš kup programov, eden je recimo: Open Broadcaster Software.
pintpj ::
Sajko, drži. Imam program Flash media encoder in bi rad kot izvor slike nastavil fotoaparat/kamero EOS 700D, namesto laptop kamere. Streamam preko Arnes strežnika.
Bellzmet, EOS Utility imam, ampak še vedno rabim nekako priti do tega, da bo kot izvor slike/audio jemal program iz EOS-a. Konkretno pri Flash media encoder so podprte naprave, ki imajo DirectShow, tega pa 700D nima... vsaj zdi se mi da ne.
Obstaja kakšen firmware za tale aparat ali karkoli drugega?
Bellzmet, EOS Utility imam, ampak še vedno rabim nekako priti do tega, da bo kot izvor slike/audio jemal program iz EOS-a. Konkretno pri Flash media encoder so podprte naprave, ki imajo DirectShow, tega pa 700D nima... vsaj zdi se mi da ne.
Obstaja kakšen firmware za tale aparat ali karkoli drugega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pintpj ()
Pomoje brez video graberja ne bo šlo. Eden takšnih je recimo https://www.blackmagicdesign.com/produc... . Verjetno obstaja tudi par cenejših alternativ.
Edit: Obstaja še ena hitra rešitev, je pa vprašanje glede dobljene kvalitete. Uporabiš EOS Utility live-view, katerega sliko zajameš direktno na zaslonu. To nato prenašaš naprej. Video vodič - https://vimeo.com/12352680
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 10bpc / 8bpc in 6bpcOddelek: Strojna oprema | 2604 (2235) | Spc |
» | Manjkajoč h.264 (intel quick sync video)Oddelek: Programska oprema | 2006 (1334) | Mavrik |
» | Canonova DSLR-ja s 50 milijoni točkOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 12272 (8977) | kuglvinkl |
» | Kateri ENCODER/DECODER za odkodiranjeOddelek: Zvok in slika | 772 (599) | WinXP |
» | [c++] Zajem VideaOddelek: Programiranje | 1434 (1209) | Kekec |