Forum » Programska oprema » Excel pomoč: pretvorba ene celice v dve
Excel pomoč: pretvorba ene celice v dve
Malcolm_Y ::
Na kratko, rad bi pretvoril tole:
v tole:
Torej, celice, v kateri sta dve vrstici besedila, bi razdelil v dve celici z vrstico besedila v vsaki. Kljub temu pa ti novi celici ostaneta ena enota in torej v stolpcu A ostane ena (spojena) celica.
Peš to naredim tako, da med prvi in drugo vrstico vstavim novo, izrežem besedilo druge vrstice, ga prilepim v novo, ter spojim in usredinim celici v stolpcu A. In ponavljam...
Ampak pri miljavžent vrsticah peš ni opcija. Poskusil sem z makrojem, pa ni pomagalo.
Hvala za vsak nasvet. Lp.
v tole:
Torej, celice, v kateri sta dve vrstici besedila, bi razdelil v dve celici z vrstico besedila v vsaki. Kljub temu pa ti novi celici ostaneta ena enota in torej v stolpcu A ostane ena (spojena) celica.
Peš to naredim tako, da med prvi in drugo vrstico vstavim novo, izrežem besedilo druge vrstice, ga prilepim v novo, ter spojim in usredinim celici v stolpcu A. In ponavljam...
Ampak pri miljavžent vrsticah peš ni opcija. Poskusil sem z makrojem, pa ni pomagalo.
Hvala za vsak nasvet. Lp.
Takole, ampak macro sem posnel samo za prvo celico.
V bistvu (zgornji) makro deluje, naredi prav, ampak samo na eni vrstici, tako kot pri snemanju. Torej me v bistvu zanima, kako makro, posnet na eni vrstici oz. celici uporabiti na range-u vrstic. Pa še to, da bo mera polna - niso čisto vse vrstice dvojne - nekatere imajo samo eno vrstico teksta in ostanejo nespremenjene (vrstica 3 na primeru).
Sub Macro1() ' ' Macro1 Macro ' ' Rows("2:2").Select Selection.Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove Range("B1").Select ActiveCell.FormulaR1C1 = "Lorem ipsum dolor sit amet," Range("B2").Select ActiveSheet.Paste Range("A1:A2").Select With Selection .HorizontalAlignment = xlCenter .VerticalAlignment = xlCenter .WrapText = False .Orientation = 0 .AddIndent = False .IndentLevel = 0 .ShrinkToFit = False .ReadingOrder = xlContext .MergeCells = False End With Selection.Merge Range("B3").Select End Sub
V bistvu (zgornji) makro deluje, naredi prav, ampak samo na eni vrstici, tako kot pri snemanju. Torej me v bistvu zanima, kako makro, posnet na eni vrstici oz. celici uporabiti na range-u vrstic. Pa še to, da bo mera polna - niso čisto vse vrstice dvojne - nekatere imajo samo eno vrstico teksta in ostanejo nespremenjene (vrstica 3 na primeru).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malcolm_Y ()
Hja, vidim, da bo treba res VBA naštudirat, ker obstajajo podobni makroji...
Sub INSERT_AND_MERGE() MY_LAST_ROW = Range("A" & ActiveSheet.Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 MY_ROW = 1 Do Until MY_ROW = MY_LAST_ROW MY_ENTRY = MsgBox("Do you want to run the macro for line " & MY_ROW, vbYesNo, "CHOOSE") If MY_ENTRY = vbYes Then Rows(MY_ROW + 1 & ":" & MY_ROW + 2).Insert For MY_COLS = 1 To 23 Cells(MY_ROW, MY_COLS).Resize(3).MergeCells = True Next MY_COLS MY_ROW = MY_ROW + 2 End If MY_ROW = MY_ROW + 1 MY_LAST_ROW = Range("A" & ActiveSheet.Rows.Count).End(xlUp).Row + 1 Loop End Sub
NooB ::
Algoritem je preprost. Potrebuješ zanko in if stavek ki preverja ali celica vsebuje Chr(10). Makro ti bo v treh vrsticah napisal www.matjazev.net
LP,
JAZ
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vba arrayOddelek: Programiranje | 923 (616) | Vazelin |
» | Excel: tiskanje po vrsticahOddelek: Pomoč in nasveti | 1107 (1020) | luksorzi |
» | Makroji v exceluOddelek: Programska oprema | 2475 (2369) | smetko |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5664 (5127) | steev |
» | Microsoft Excel - merged cells/insert row ...Oddelek: Programska oprema | 1159 (1108) | Tutankhamun |