Forum » Programska oprema » Excel pomoč: pretvorba ene celice v dve
Excel pomoč: pretvorba ene celice v dve
Malcolm_Y ::
Na kratko, rad bi pretvoril tole:
v tole:
Torej, celice, v kateri sta dve vrstici besedila, bi razdelil v dve celici z vrstico besedila v vsaki. Kljub temu pa ti novi celici ostaneta ena enota in torej v stolpcu A ostane ena (spojena) celica.
Peš to naredim tako, da med prvi in drugo vrstico vstavim novo, izrežem besedilo druge vrstice, ga prilepim v novo, ter spojim in usredinim celici v stolpcu A. In ponavljam...
Ampak pri miljavžent vrsticah peš ni opcija. Poskusil sem z makrojem, pa ni pomagalo.
Hvala za vsak nasvet. Lp.
v tole:
Torej, celice, v kateri sta dve vrstici besedila, bi razdelil v dve celici z vrstico besedila v vsaki. Kljub temu pa ti novi celici ostaneta ena enota in torej v stolpcu A ostane ena (spojena) celica.
Peš to naredim tako, da med prvi in drugo vrstico vstavim novo, izrežem besedilo druge vrstice, ga prilepim v novo, ter spojim in usredinim celici v stolpcu A. In ponavljam...
Ampak pri miljavžent vrsticah peš ni opcija. Poskusil sem z makrojem, pa ni pomagalo.
Hvala za vsak nasvet. Lp.
Takole, ampak macro sem posnel samo za prvo celico.
V bistvu (zgornji) makro deluje, naredi prav, ampak samo na eni vrstici, tako kot pri snemanju. Torej me v bistvu zanima, kako makro, posnet na eni vrstici oz. celici uporabiti na range-u vrstic. Pa še to, da bo mera polna - niso čisto vse vrstice dvojne - nekatere imajo samo eno vrstico teksta in ostanejo nespremenjene (vrstica 3 na primeru).
Sub Macro1()
'
' Macro1 Macro
'
'
Rows("2:2").Select
Selection.Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
Range("B1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "Lorem ipsum dolor sit amet,"
Range("B2").Select
ActiveSheet.Paste
Range("A1:A2").Select
With Selection
.HorizontalAlignment = xlCenter
.VerticalAlignment = xlCenter
.WrapText = False
.Orientation = 0
.AddIndent = False
.IndentLevel = 0
.ShrinkToFit = False
.ReadingOrder = xlContext
.MergeCells = False
End With
Selection.Merge
Range("B3").Select
End SubV bistvu (zgornji) makro deluje, naredi prav, ampak samo na eni vrstici, tako kot pri snemanju. Torej me v bistvu zanima, kako makro, posnet na eni vrstici oz. celici uporabiti na range-u vrstic. Pa še to, da bo mera polna - niso čisto vse vrstice dvojne - nekatere imajo samo eno vrstico teksta in ostanejo nespremenjene (vrstica 3 na primeru).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malcolm_Y ()
Hja, vidim, da bo treba res VBA naštudirat, ker obstajajo podobni makroji...
Sub INSERT_AND_MERGE()
MY_LAST_ROW = Range("A" & ActiveSheet.Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
MY_ROW = 1
Do Until MY_ROW = MY_LAST_ROW
MY_ENTRY = MsgBox("Do you want to run the macro for line " & MY_ROW, vbYesNo, "CHOOSE")
If MY_ENTRY = vbYes Then
Rows(MY_ROW + 1 & ":" & MY_ROW + 2).Insert
For MY_COLS = 1 To 23
Cells(MY_ROW, MY_COLS).Resize(3).MergeCells = True
Next MY_COLS
MY_ROW = MY_ROW + 2
End If
MY_ROW = MY_ROW + 1
MY_LAST_ROW = Range("A" & ActiveSheet.Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Loop
End Sub NooB ::
Algoritem je preprost. Potrebuješ zanko in if stavek ki preverja ali celica vsebuje Chr(10). Makro ti bo v treh vrsticah napisal www.matjazev.net
LP,
JAZ
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | vba arrayOddelek: Programiranje | 1058 (751) | Vazelin |
| » | Excel: tiskanje po vrsticahOddelek: Pomoč in nasveti | 1305 (1218) | luksorzi |
| » | Makroji v exceluOddelek: Programska oprema | 2709 (2603) | smetko |
| » | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6121 (5584) | steev |
| » | Microsoft Excel - merged cells/insert row ...Oddelek: Programska oprema | 1260 (1209) | Tutankhamun |