Forum » Pomoč in nasveti » TV zaslon utripa
TV zaslon utripa
Ganon ::
Čudna težava. Pri konzoli in TV komunikatorju, ki ju imam s Sony LCD TVjem povezana preko HDMI kabla, se večkrat zgodi, da zaslon za trenutek postane črn, spodaj desno pa se izpiše opozorilo "scene selection has been changed". Takoj za tem se slika spet pojavi in normalno deluje naprej. Opazil sem, da so to pogosto zgodi tudi v primeru, da med delovanjem premaknem dotično napravo/kabel. Kaj bi lahko bilo narobe?
Sami ::
Opazil sem, da so to pogosto zgodi tudi v primeru, da med delovanjem premaknem dotično napravo/kabel. Kaj bi lahko bilo narobe?
Se ti ne zdi logično, da najprej probaš z drugim kablom :D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
MrStein ::
Ali ne leži konektor prav v vtičnici, ali je kabel poškodovan, ali je konektor poškodovan.
Najbolj preprosti koraki, po vrstnem redu so:
- iztakni kabel, poglej, če se kaj maje ali je drugače sumljivo, in nazaj vtakni (najbolje v obratni smeri)
- kot že rečeno, probati z drugim kablom
- če imaš že kako napravo (skoraj vsak PC ima HDMI izhod) lahko še s tistim probaš (nova naprava, isti kabel, isti TV)
Najbolj preprosti koraki, po vrstnem redu so:
- iztakni kabel, poglej, če se kaj maje ali je drugače sumljivo, in nazaj vtakni (najbolje v obratni smeri)
- kot že rečeno, probati z drugim kablom
- če imaš že kako napravo (skoraj vsak PC ima HDMI izhod) lahko še s tistim probaš (nova naprava, isti kabel, isti TV)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Spajky ::
Lahko je slab (hladen) spoj na matični naprave pri konektorju (šparajo s cinom pri proizvodnji) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Ganon ::
Naprave so brezhibne. Konzola je že bila priklopljena na drugem TVju (z drugim kablom) in nikoli ni bilo težav. TV komunikator (SiOL BOX) sem pa pred kratkim zamenjal, ker je prejšnji odpovedal. Pri obeh so težave. Na TV je povezan tudi računalnik in povezava deluje brezhibno. Je pa povezan z drugačnim kablom. Problematični napravi uporabljata Vivanco kabel, če se ne motim. Jezi me, ker sem kable res lepo speljal za določenimi kosi pohištva in me zdaj, če sta kabla zanič, čaka kar zahtevna procedura, da ju zamenjam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Skoraj nemogoče. Utp kabel dela samo na enem rač.Oddelek: Omrežja in internet | 2861 (2066) | MadMax |
» | "Kockanje" na siol TV (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10444 (8739) | rezator |
» | Sesuvanje modema na SioluOddelek: Omrežja in internet | 1130 (873) | nejc_ |
» | ADSL povezava se mi skoz resetiraOddelek: Omrežja in internet | 1530 (1349) | BlueRunner |
» | Čudne težave z LAN povezavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1350 (1159) | MrStein |