» »

Problem z zvokom - "crackling, popping"

Problem z zvokom - "crackling, popping"

tenchu ::

Pozdravljeni!

Obračam se k vam po nasvet, ker sem enostavno skoraj že obupal nad to težavo...

Imam težavo z zvokom, in sicer, ko menjam komade, ustavljam komade, ko skačem po youtube posnetku, ko se oglasi facebook zvok za novo sporočilo in v podobnih situacijah, slišim tisti zvok, ki ga najbolje opišem z angleško besedo crackling ali popping. Med samim predvajanjem glasbe do tega ne prihaja, mogoče le redko. Če povežem zvočnike na telefon, tega zvoka ob menjavi skladb na telefonu ni.

Poiskusil sem že; predvajati preko notranje zvočne kartice in zunanje zvočne kartice (USB interface), menjati OS (prešel sem na Ubuntu 14 LTS, tudi zaradi drugih težav), nadgradil BIOSe, menjal kabel od napajalnika, popihal prah, priklopil računalnik in zvočnike na drugo vtičnico, mogoče bi se še kaj našlo. Nič ni pomagalo. Edino kar še sumim, je napajalnik - prej sem imel težave z zagonom, računalnik se ni hotel zagnati, oz. se je šele po večkratnem restartu. Te težave trenutno ni, od kar mam linux in sem priključil računalnik na drugo vtičnico. Včasih mi je računalnik tudi rahlo stresel, ko sem se ga dotaknil.

Hvala že vnaprej za pomoč!

čuhalev ::

Izklopi varčevanje s porabo za zvočno kartico.

Uporabil sem ta ukaz

gksudo gedit /usr/lib/pm-utils/power.d/intel-audio-powersave

# INTEL_AUDIO_POWERSAVE=${INTEL_AUDIO_POWERSAVE:-true}
INTEL_AUDIO_POWERSAVE=false

Ampak to ni rešilo težave :/ Hvala vseeno

Poiskusil sem zvočnike še na enem drugem starejšem računalniku in tam je isti problem. So torej najbrž zvočniki pokvarjeni? Le preko telefona dela vse normalno, na računalniku pa samo takrat ko začnem predvajati zvok ali zaustavim predvajanje zvoka...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"ropotanje" v zvočnikih ob bolj obremenjeni grafiki

Oddelek: Zvok in slika
13834 (531) 737
»

Zvoka ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
412135 (1184) Han
»